Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim: "Tarih yazmak elimizde" - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Atilla TÜRKER

        İyi bir futbol, baskılı bir oyun, organize ataklar ve kaçan onca net fırsat... Letonya maçında skor dışında her şey istediğimiz gibi gitmişti... Ancak 90+1’de gelen gol, tüm planları alt üst etmişti. Mücadeleden sonra Ay-Yıldızlı kafilede hüzün hakimdi fakat Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sözleri futbolcuları kendine getirdi. Gerek maçın ardından gerekse dünkü idmandan önce öğrencileri ile bir toplantı yapan Terim, Hollanda sınavı için takımı motive etti.

        ‘ÇERÇEVEYİ BULACAKSIN’

        “Muhteşem oynadınız ama çerçeveyi bulacaksınız” diyerek bireysel hatalara dikkat çeken Terim’in “Hollanda maçı bizim için büyük bir şans. Henüz hiçbir şey bitmedi. Tam aksine bundan sonra başlıyor. Gruplardan çıkabiliriz. Letonya karşısındaki futbolumuzu daha da geliştirmeliyiz ve Hollanda önünde galibiyeti almalıyız. Kazanacağız da. Kanatlarımızı ve orta alandaki etkimizi hissettirerek bizleri destekleyen muhteşem taraftara bayram havası yaşatırız. Türk futbolcusu inanır ve başarır” dediği öğrenildi.

        ‘HOLLANDA’YI DA YENERİZ FRANSA’YA DA GİDERİZ’

        Terim’in yaptığı bu konuşmanın ardından futbolcular kaptan Arda Turan önderliğinde bir araya geldi. 90+1’de gelen golün üzüntüsünü biraz olsun üstlerinden atan Kırmızı- Beyazlılar’ın “O kadar puan kaybına rağmen hala şansımız devam ediyor. Yapmamız gereken tek şey kazanmak. Letonya maçında şanssızdık ama Hollanda’ya karşı tarih yazmak bizim elimizde. Tüm gücümüzü sahaya yansıtırsak Hollanda’yı da yeneriz, Fransa’ya da gideriz” dedikleri ifade edildi.

        SİSTEM DEĞİŞİYOR: 4-2-3-1’E DÖNÜŞ

        Fatih Terim, Hollanda maçı için revizyona gidecek. Terim, Ozan Tufan’ın yerine sağ bekte Şener’i oynatacak. Letonya’ya karşı net fırsatları harcayan Volkan Şen’in bölgesinde ise Olcay ya da Oğuzhan görev alacak. Terim’in oyuncu tercihlerinin yanı sıra sistem de de değişikliğe gideceği öğrenildi. Letonya maçına 4-1-4-1 dizilişi ile çıkan başarılı teknik adamın, orta sahayı kalabalık tutmak ve savunma direncini arttırmak için 4-2-3-1’e döneceği belirtildi.

        SAVUNMAYA UYARI

        Fatih Terim, dünkü idmanda savunma hattındaki oyuncularla özel görüştü. Letonya’dan yenen gole vurgu yapan Terim’in “Rakip sahamıza 3 kez ciddi geldi. 1’i gol oldu. Defansımızda ciddi hata yaşadık. Yenilmeyecek golü kalemizde gördük” dediği öğrenildi.

        TERİM'E SAHA ORTASINDA PASTA KESİLDİ

        A Milli Takım’ın dünkü antrenmanında taraftarlar büyük bir sürprize imza attı. İdmanı ziyaret eden taraftarlar, 62. yaşına giren Fatih Terim’in doğum gününü Konya Büyükşehir Torku Arena sahasının ortasında kesilen pastayla kutladı. Başarılı teknik adama sosyal medyada da tebrik mesajları yağdı:

        ARDA TURAN: 12 yaşından beri hayatımda çıktığım kariyer yolcuğunda bana gösterdiğiniz, öğrettiğiniz her şey için sonsuz teşekkürler. Sizinle beraber kazanmak da kaybetmek de her zaman büyük onurdur. Nice seneler. Torununuzla, sevdiklerinizle mutluluklar hocam.

        CANER ERKİN: İyi ki doğdun hocam, Seninle çalışma ayrıcalığını bana yaşattığın için teşekkürler.

        GÖKHAN TÖRE: İyi ki varsınız Hocam iyi ki desteğiniz bizimle. Doğum gününüz kutlu olsun.

        Fatih Terim kucağındaki minik taraftarı göstererip “Arda da bu yaşlarda kucağımdaydı” diyerek Arda’ya laf attı.

        ÖNCE CUMA'YA SONRA MEVLANA'YA

        Hollanda maçının hazırlıklarını Konya’da sürdüren Ay-Yıldızlı futbolcular ve Fatih Terim, dün otelin yanında bulunan bir vakfa ait üniversitenin mescidinde cuma namazına gitti. Milliler, cuma namazının ardından Mevlana Müzesi’ni gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan A Milli Takım kafilesine müze yönetimince Mevlânâ’nın eseri “Mesnevi” ile tasavvuf müziği ve Konya’yı tanıtan diskleri içeren bir set hediye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ