Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Tek başarı şampiyonluk - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL HABER / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş Yönetimi, yeni sezon için prim sistemini değiştirme kararı aldı. Konu önceki gün yapılan Futbol A.Ş. toplantısında masaya yatırıldı. Başkanlığını Fikret Orman’ın yaptığı toplantıda yöneticiler Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Erdal Torunoğulları ve Deniz Atalay’ın yanı sıra bağımsız üyeler Cenk Sümer ve Koray Özcan da hazır bulundu. Başkan Orman, tek tek yöneticilerin fikrini sorarken, “Ben sadece şampiyonluğa prim verilmesinin takımı daha iyi motive edeceğine inanıyorum” dedi. Orman’ın bu fikri yönetim tarafından da benimsenirken, kararda harcamaların kısıtlanmasına yönelik bakış açısının da etkili olduğu öğrenildi. Kartal’ın yeni prim yönetmeliği kısaca şöyle:

        1- GALİBİYETE PARA YOK

        Beşiktaş’ta bundan sonra galibiyete prim verilmeyecek. Siyah-Beyazlı ekibin geçen yıl galibiyet başına 10 bin lira aldığı, üst üste 3 galibiyet halinde 15 bin lira bonusla 45 bin liraya ulaştığı belirtilen prim sistemi kaldırıldı.

        2- DERBİ ‘ÖZEL’ GÜNDEM

        Yeni prim sistemi içinde derbiler için ayrı bir boşluk bırakıldı. Genel olarak ‘galibiyete prim verilmeme’ kararı derbiler için de geçerli olmasına karşın yönetim kurulu ‘özel durum’ olarak gördüğü bu maçlarda galibiyete ‘ödüllendirme’ yapabilecek.

        3- 100-200 BİN DOLAR ARASI

        Kartal’da geçtiğimiz yıl şampiyonluk primi, takımın sezon içinde aldığı galibiyet primlerinin iki katı olarak belirlenmişti. Yeni sezon için şampiyonluk priminin adı henüz konmadı. Yönetimin oyuncu başı 100 ila 200’er bin Dolar arası bir rakam belirlemesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ