Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Hakan Şükür: "Hollanda maçını kazanmalıyız" - Futbol Haberleri

        Hakan Şükür, Hollanda Laurens Vakfı tarafından düzenlenen Dünya Starları ve Real Madrid Efsaneleri'nin birlikte oynayacağı uluslararası futbol maçı için Hollanda'ya geldi. Hakan Şükür, Türk sporunun geldiği nokta ve gündemdeki konular hakkında önemli açıklamada bulundu.

        Ünlü futbolcu Hakan Şükür, Hollanda ile Türkiye arasında yarın Konya'da oynanacak EURO 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçının iki ülke açısında büyük önem arz ettiğini söyledi.

        Şükür, "Hollanda Milli Takımı da bir arayışta. Belki bu grubun favorisi olarak gözüküyorlardı. Ama bir hayli geri düştüler. Türkiye de öyle. Gruptan çıkabilecek iki takımdı. Bu grupta İzlanda ve Çeklerin sürpriz performansları onları ilk sıralara çıkarttı. Türkiye'nin şu anda play off şansını kovalayabilmesi için, ilk etapta Hollanda maçından galibiyetle ayrılması gerekiyor." dedi.

        Şükür, şunları söyledi: "Konya seyircisinin ülkemizin milli takımına gösterdiği, hem maç önü, maç içi ve hem de maç sonrası teveccühü çok önemli idi. Aslında ülkemizin ihtiyaç duyduğu şeyler. O açıdan oyuncularımız Hollanda maçına büyük bir güvenle çıkacaklardır. Bu maçı kazandıkları takdirde ülke milli takımımız bundan sonraki süreye daha olumlu bakabilir. Ama Hollanda zor bir rakip. Her ne kadar kan kaybetmiş olsa da, Robben gibi bir oyuncusundan mahrum olacak olsa da, önemli dünya yıldızları var. Umarım bu maçı kendi ülkemin takımı kazansın. Biz de EURO 2016'da büyük bir gururla izleyelim, hep beraber turnuvalarda iyi işler yaparız. Oraya gidene kadar sıkıntı çekiyoruz ama, orada hepimizin, malum 2002, 2008 şampiyonlarında önemli işler yapıldı. Tabi hep zorlanarak bu süreçleri geçiyoruz; ama ülkemizin kaderi bu. Birçok alanda bunlar hep böyle. Ülke olarakta zor günlerden geçiyoruz. İnşallah onlar da geçecek. Tek dileğimiz ve duamız budur."

        Van Persie ve Sneijder'in sadece Türkiye'de değil tüm dünyada çok önemli yıldızlar olduğunu söyleyen Hakan Şükür, "Bu iki futbolcu bizim için bir şans. Ama Hollanda için de bir şans. Onlara karşı oynamak elbette zor olacak. Umarım bizim maçta etkisiz oynarlar biz de kazanırız." dedi.

        Oynadığı tarihi maçlardan örnekler veren Şükür, şöyle devam etti: "Her şeyi ben yaptım demek, ben gol attım demekten ziyade oraya kadar milli takımımızı getiren takım arkadaşlarımızın hakkını da vermek lazım. Umarım ülkemizde birçok alanda ihtiyacımız olan böyle saman alevi gibi değil, daha istikrarlı başarıları yakalayacağımız yapılanmalar, yönetimler olur. Futbolda böyle har vurup harman savurmadan bir çok alanda eksiğimiz olan üretme noktasında eksiğimizi tamamlarız. Üretmiyoruz çok hazıra alıştık. Bu durum tabi ülkenin sermayesini dışarıya çıkarıyor."

        (Cihan)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ