Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da Metin Oktay anıldı - Galatasaray Haberleri

        Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Cengiz Özyalçın, başkan yardımcıları Nasuhi Sezgin ile Eşref Alaçayır, yönetim ve divan kurulu üyeleri, Metin Oktay'ın ailesi, sevenleri, Mardin Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu öğrencileri, altyapı takımlarının yanı sıra sarı-kırmızılı taraftarlar katıldı.

        Başkan Dursun Özbek, yaptığı konuşmada, Galatasaray futbol takımının, eğitim kurumundan doğduğunu hatırlatarak, "Metin Oktay, bu kulübün okulundan çıkmamasına rağmen gösterdiği ve davranışlarıyla bir okullu kadar itibar görmüş ve Galatasaray'ın Türkiye'ye mal olmasına yol açmıştır. Kulübümüze kimliğiyle imza atmış birisiydi" dedi.

        Metin Oktay ruhunu Türk insanına anlatmak üzere bazı paneller düzenleyeceğini belirten Özbek, "Metin Oktay'ı unutmayıp, uzun yollardan, Nusaybin'den gelen çocuklarımızı görünce gözlerim yaşardı. Bu değerleri unutmamamız, Metin Oktay ruhunu sonsuza kadar yaşatmamız lazım" diye konuştu.

        Anma töreni, Özbek'in konuşmasının ardından okunan dualarla sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ