Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe Bursaspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Molde karşısında kendi evinde mağlup olarak taraftarlarda hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe, bu kez lig maçı için kendi evinde Bursaspor karşısında mücadele verecek. Peki Fenerbahçe Bursaspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı izlenebilecek?

        Fenerbahçe’de birbiri ardına yapılan süper transferler. Ardından yeni teknik direktör Vitor Pereira’nın iddialı demeçleri. Bazı hazırlık maçlarındaki güzel görüntüler tüm Sarı-Lacivertliler’in iştahını kabartmıştı. Ancak ne zaman ki resmi maçlar start aldı, Fenerbahçe’de kafalarda soru işaretleri uyanmaya başladı. Şampiyonlar Ligi hayalinin bir başka bahara kalması, UEFA Avrupa Ligi’nde ve Süper Lig’de takımın inişli çıkışlı grafikler ortaya koyması teknik direktör Vitor Pereira’nın da güvenilirliğinin tartışılmasına neden oldu. Son olarak da Norveç ekibi Molde karşısında Kadıköy’de 3-1 gibi bir skorla alınan yenilgi Portekizli hocayı tam anlamıyla hedef tahtasına koydu.

        ‘3 PUAN HER ŞEYİ DÜZELTİR’

        Yapılan eleştiriler sadece Pereira’yı değil takımı da etkiledi. Bunun için de Portekizli çalıştırıcı peş peşe oynayacakları Bursa, Beşiktaş ve Celtic maçları öncesinde dün oyuncularıyla bir toplantı yaparak, “Molde karşısında kimsenin beklemediği bir yenilgi aldık. Ancak buna takılıp kalırsak esas felaket o zaman başlar. Çünkü birbiri ardına önemli maçlara çıkacağız. Bunun için kendinize gelin ve ilk olarak Bursaspor maçına odaklanın. Bu maçta alacağımız 3 puan ve ortaya koyacağımız güzel futbolla kendimize yeniden beyaz bir sayfa açalım ve camianın gönlünü alalım” dedi.

        KANARYA'DAN TİMSAHA GEÇİT YOK

        Bursaspor, Süper Lig’in son 5 sezonunda Fenerbahçe karşısında galibiyet alamadı. İki takım arasında oynanan son 10 lig maçında Sarı-Lacivertliler 6 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Bursaspor, Fenerbahçe karşısında son lig galibiyetini şampiyonluk yaşanan 2009-10 sezonu 22. haftasında İstanbul’da 3-2’lik skorla almıştı. Bu maçta da takımın başında Ertuğrul Sağlam yer alıyordu. Bursaspor geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe’yi sahasında 3-0 yenmişti.

        KADRO BELİRSİZLİĞİ

        Süper Lig’in ilk 4 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik alıp 10 puan toplayan ve averajla Trabzonspor’un önünde lider durumda bulunan Fenerbahçe’de Bursaspor maçı öncesi 3 eksik bulunuyor. SarıLacivertliler’de sakatlıkları devam eden Diego Ribas, Josef de Souza ve Abdoulaye Ba’nın, Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Simon Kjaer ise sakatlığından kurtularak takımla çalışmalara başladı. Teknik Direktör Vitor Pereira, hazır olması durumunda Danimarkalı oyuncuyu ilk 11’de oynatacak. Bunun yanı sıra Markovic ve Alper’in de ilk on birde yer alabileceği, Portekizli hocanın kadro için son kararını maç öncesi vereceği öğrenildi.

        BURSASPOR'DA SİVOK BİLİNMEZLİĞİ

        Milli takım kampında sakatlanan Bursaspor’un Çek yıldızı Tomas Sivok’un Fenerbahçe karşısında forma giyip giyemeyeceği maç saati belli olacak. Daha önce kaburgasında kırık olduğu belirtilen yıldız oyuncunun yapılan kontroller sonrasında kaburgasında kırık değil çatlak olduğu belirtilmişti. Hızla iyileşme gösteren Sivok, Yeşil Beyazlı takımın hafta içi yaptığı birçok antrenmana katıldı.

        ESKİ BURSALILAR RAKİP

        Transfer döneminde Bursaspor’dan ayrılan Volkan Şen, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı ve Jose Fernandao Kadıköy’de eski takımlarına karşı ilk kez for ma giyecek. Yeşil Beyazlılar’ın başkanı Recep Bölükbaşı, geçen sezon takımın başarısında büyük pay sahibi Fernandao ve Şener Özbayraklı hakkındaki ‘hakkımı helal etmiyorum’ sözleriyle tepki göstermişti.

        STOCH OYNAMAYACAK

        Fenerbahçe’ye konuk olacak Bursaspor’da Miroslav Stoch, Sarı Lacivertliler karşısında forma giyemeyecek. Yeşil-Beyazlılar’ın, transfer döneminin son günlerinde Fenerbahçe’den kiralık olarak kadrosuna kattığı 25 yaşındaki Slovak futbolcu, iki kulübün anlaşması gereği bugünkü maçta forma giyemeyecek.

        MARKOVİÇ Mİ VOLKAN ŞEN Mİ?

        UEFA Avrupa Ligi’nde yaşanan Molde şoku sonrasında teknik direktör Vitor Pereira takımda bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Portekizli hoca özellikle sağ kanatta Markovic ile Volkan Şen arasında bir tercih yapmayı düşünüyor.

        SARI LACİVERTLİLERDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

        Fenerbahçe, Bursaspor maçının hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Vitor Pereira yönetiminde Can Bartu Tesislerinde gerçekleştirilen çalışma 1 saat 15 dakika sürdü. Molde maçında görev alan oyuncular dinlenmeye yönelik aktif çalışmalar yaparken, diğer oyuncular ise ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanda 2 gruba ayrılarak 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Dar alanda gerçekleştirilen çift kale maçla antrenman tamamlandı. Abdoulaye Ba, Josef de Souza ve Diego Ribas çalışmalarını takımdan ayrı özel program dahilinde sürdürdü.

        BURSASPOR'DA HAZIRLIKLAR TAMAM

        Bursaspor, dün öğle saatlerinde Yeşil Bursa Minareli Çavuş Tesislerinde basına kapalı olarak yapılan antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.

        Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde gerçekleşen antrenman 1 saat 15 dakika sürdü.

        Topla yapılan ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 5’e 2 pas pres çalışması ile devam etti. Son bölümde ise taktik çalışma yapıldı.

        MAÇ NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

        STAT: Şükrü Saracoğlu

        SAAT: 20.00

        YAYIN: LİG TV

        HAKEMLER: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu

        SAKATLAR: Diego Ribas, Abdoulaye Ba, Josef de Souza (FENERBAHÇE)

        MUHTEMEL 11'LER

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Raul Meireles, Ozan Tufan, Robin van Persie, Jose Fernandao, Luis Nani

        BURSASPOR: Mert Günok, Luis Advincula, T.Sivok (Dany Nounkeu), Serdar Aziz, Emre Taşdemir, Ricardo Faty, Hajime Hosagai, Balazs Dzsudzsak, Josue, Sercan Yıldırım, T. Necid (Tom De Sutter)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ