Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın rakibi Astana! (Galatasaray - Astana maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?) - Futbol Haberleri

        Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Kazakistan temsilcisi Astana'ya konuk olacak. Grubundaki ilk maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımına İstanbul'da 2-0 mağlup olan Galatasaray, Astana deplasmanında galip gelerek ilk puanlarını almayı hedefliyor. Peki Galatasaray - Astana maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak?

        Astana Arena'da TSİ 19.00'da başlayacak müsabakayı, İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Strömbergsson yönetecek. Astana – Galatasaray maçı Tivibu Spor kanalından şifreli yayınlanacak.

        Galatasaray'ın rakibi Astana, gruptaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımına 2-0 mağlup olmuştu. Grubun diğer maçında ise Atletico Madrid ile Benfica, yarın Madrid'deki Vicente Calderon Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Galatasaray'da Astana karşılaşması öncesi Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz'ın sakatlıkları bulunuyor.

        KAZAK EKİPLERİNE KARŞI 3. MAÇ

        Galatasaray, Astana karşısında Kazakistan ekiplerine karşı tarihindeki 3. müsabakayı oynayacak.

        Daha önce bir kez Kazakistan ekibiyle eşleşen sarı-kırmızılılar, 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, Kostanay kentinin takımı Tobol ile karşılaşmıştı. Rakibiyle ilk maçı deplasmanda oynayan ve 1-1 berabere kalan Galatasaray, İstanbul'daki rövanşı 2-0 kazanarak adını bir üst tura yazdırmıştı. Astana, Galatasaray'ın Avrupa kupalarında eşleştiği ikinci Kazak takımı olurken, Tobol karşısına çıkan sarı-kırmızılı oyunculardan Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu halen takımda bulunan iki isim konumunda.

        AVRUPA KUPALARINDA 263. MAÇ

        Galatasaray, Astana karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 263'üncü karşılaşmasına çıkacak.

        Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 158, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 262 maç yaptı. Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 67 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 361 gole karşılık kalesinde 389 gol gördü.

        GALATASARAY DEVLER LİGİ'NDE GALİBİYETE HASRET

        UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında yarın deplasmanda Astana ile karşı karşıya gelecek Galatasaray, bu kulvarda 9 maçtır galibiyete hasret. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 9 maçında galip gelemeyerek kötü bir seriye imza attı.

        Son maçında Atletico Madrid'e mağlup olarak, bu kulvarda üst üste 6. maçını kaybeden ve galibiyet özlemi 9 maça çıkan sarı-kırmızılılar, Astana karşısında bu şanssızlığını kırmaya çalışacak.

        Devler Ligi'ndeki son zaferini , 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki son maçında Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 9 Şampiyonlar Ligi maçından 7'sini kaybedip, 2'sini berabere tamamladı. Juventus maçının ardından son 16 turunda Chelsea ile İstanbul'da 1-1 berabere kalıp, rövanşı 2-0 kaybeden Galatasaray, organizasyona veda etti. Sarı-kırmızılı takım, 2014-2015 sezonundaki 6 grup maçını ise 5 yenilgi ve 1 beraberlikle tamamladı.

        Geride kalan sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Anderlecht ile İstanbul'da 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ardından Arsenal (1-4 ve 1-4), Borussia Dortmund (0-4 ve 1-4) ve Anderlecht (0-2) ile yaptığı 5 maçtan da yenilgiyle ayrıldı. Bu sezona da Atletico Madrid mağlubiyetiyle başlayan Galatasaray, son 9 maçında galibiyet yaşayamadı ve Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçla rekor yenilgi serisine imza atmış oldu. Yenilgiyle tamamladığı son altı Şampiyonlar Ligi maçında kalesinde 20 gol gören "Cim Bom", rakip ağları ise 3 kez havalandırabildi.

        DEPLASMANDA 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçtır deplasman galibiyeti alamıyor. Devler Ligi'ndeki son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından tekrar rakip sahada mutlu sona ulaşamadı. Cim Bom, Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 8 karşılaşmada 7 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

        GALATASARAY - ASTANA MAÇI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

        C Grubu'ndaki ilk maçını sahasında İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'e 2-0 kaybeden Galatasaray, ikinci hafta mücadelesinde Kazak ekibi Astana'ya konuk olacak. Astana Arena'da oynanacak karşılaşma, 30 Eylül Çarşamba günü TSİ 19.00'da başlayacak. Astana – Galatasaray maçı Tivibu Spor kanalından şifreli yayınlanacak.

        Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun belirlediği 22 kişilik kadroda şu futbolcular bulunuyor:

        Fernando Muslera, Eray İşcan, Cenk Gönen, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Koray Günter, Tarık Çamdal, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer, Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Jose Rodriguez, Olcan Adın, Emre Çolak, Umut Bulut, Lukas Podolski, Sinan Gümüş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ