Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kaleleri şaşırdılar - Futbol Haberleri

        Ligde şu ana kadar meşin yuvarlak ters vuruşla ikişer kez Fenerbahçe ile Beşiktaş, birer kez de Akhisar Belediyespor, Gaziantepspor, Trabzonspor ve Antalyaspor ağlarıyla buluştu.

        TALİHSİZLİK İLK HAFTA BAŞLADI

        Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında kaleler 2 kez şaştı. Kendi kalesini şaşıran ilk futbolcu ise Akhisar Belediyesporlu Douglao oldu. Brezilyalı savunma oyuncusu, Torku Konyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta, rakip takım adına sahne aldı.

        Alban Meha'nın kullandığı köşe vuruşunda, Brezilyalı savunma oyuncusunun göğsüne çarpan top Akhisar Belediyespor fileleriyle buluştu. Ev sahibi Torku Konyaspor, 79. dakikada gelen bu golle sahadan beraberlikle ayrıldı.

        Gaziantepsporlu Barış Yardımcı da ilk hafta Kasımpaşa'ya 3-0 yenildikleri karşılaşmanın skorunu belirledi. Genç futbolcu, Kasımpaşalı Titi'nin 89. dakikadaki kafa vuruşunda, kalecisi Zydrunas Karcemarskas'tan dönen topu uzaklaştırmak isterken kendi filelerini havalandırdı.

        EN ŞANSSIZ İSİMLER KJAER VE TOSİC

        Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ve Beşiktaşlı savunma oyuncusu Dusko Tosic, kendi kalelerine ikişer gol atma talihsizliğini yaşadı. Kjaer, 2. hafta Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta, Ludovic Sylvestre'nin içeriye çevrilen topu istem dışı vuruşla kendi ağlarına gönderdi. Ev sahibi Çaykur Rizespor, Danimarkalı milli oyuncunun 74. dakikada kendi kalesine attığı golle bir puanın sahibi oldu. Fenerbahçe'ye sezon başında transfer olan Kjaer'in şanssızlığı bununla sınırlı kalmadı.

        Kjaer, Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı derbi maçta gol perdesini rakip takım lehine açtı. Danimarkalı stoper, Jose Sosa'nın kullandığı serbest atışta ters bir kafa vuruşuyla Beşiktaşlı taraftarları sevindirdi.

        Dusko Tosic ise 2 hafta üst üste kalesini şaşardı. Ligin 5. haftasında 1-1 berabere biten Gençlerbirliği karşılaşmasında kafayla kendi kalesine gol atan Sırp futbolcu, Fenerbahçe derbisinde de kornerden gelen topa ters bir kafa vuruşu yaptı ve Fenerbahçe'nin farkı bire (2-1) indirmesine neden oldu.

        Kjaer ile derbinin talihsiz iki isminden bir olan Tosic, Beşiktaş'ın maçı 3-2 kazanmasıyla moral buldu.

        GALATASARAY MBİA İLE KENDİSİNE GELDİ

        İlk 4 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ve sıkıntılı bir süreç yaşayan Galatasaray'a, Trabzonsporlu futbolcu Mbia hayat verdi. Ligin 5. haftasında Trabzonspor'a konuk olan sarı-kırmızılı takım, Mbia'nın 82. dakikada kendi kalesine attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Zorlu deplasmandan üç puanla dönen Galatasaray, 6. haftada da Gaziantepspor'u 2-1 yenmeyi başardı. Galatasaray, sahasında ilk galibiyetini alırken, üst üste iki maç kazanarak çıkışa geçti.

        KVESİC ANTALYASPOR TARAFTARLARINI ÜZDÜ

        Ligin 5. haftasında Çaykur Rizespor'a deplasmanda 5-1 mağlup olan Antalyaspor, Medicana Sivasspor maçına da şok golle başladı. Medicana Sivassporlu Erkan Kaş'ın şutunda çizgi üzerinde topu uzaklaştırmak isteyen Antalyaspor'un Boşnak futbolcusu Josip Kvesic, 12. dakikada kendi ağlarını havalandırdı. Bu golün şokunu üzerinden erken atan Antalyaspor, 15. dakikada Dejan Lazarevic'in golüyle beraberliği yakaladı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 1-1 bitti.

        Spor Toto Süper Lig'de kendi kalesine gol atan futbolcular, takımları ve gol attıkları maçlar şöyle:

        Futbolcular Takımları Maçlar Skor

        Douglao Akhisar Belediyespor Torku Konyaspor-Akhisar Belediyespor 1-1

        Barış Yardımcı Gaziantepspor Gaziantepspor-Kasımpaşa 0-3

        Kjaer Fenerbahçe Çaykur Rizespor-Fenerbahçe, Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1, 3-2

        Mbia Trabzonspor Trabzonspor-Galatasaray 0-1

        Kvesic Antalyaspor Antalyaspor-Medicana Sivasspor 1-1

        Tosic Beşiktaş Gençlerbirliği-Beşiktaş, Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1, 3-2

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ