Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Avrupa'da kaleler şaştı - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin 2. haftasında oynanan maçların 4'ünde takımlar 6 golü kendi kalesinde gördü.

        Galatasaray'ın deplasmanda Kazakistan'ın Astana takımıyla 2-2 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında futbolcular 3 kez kalesine gol atarak büyük bir talihsizliği yaşadı.

        ASTANA-GALATASARAY MAÇINDA REKOR

        Sarı-kırmızılılar, 77. dakikada Hakan Balta ve 89. dakikada Lionel Carole'un ters vuruşlarıyla kalesinde goller görürken, Astana ise 86. dakikada kalecisi Nenad Eric'in meşin yuvarlığı çıkarmaya çalışırken ters hareketiyle benzer durumu yaşadı. İki takım arasındaki mücadele, bu hafta Avrupa arenasında bir maçta en çok kendi kalesine gol atılan maç oldu.

        "Devler Ligi"nin A Grubu karşılaşmasında ise Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, konuk ettiği Paris Saint-Germain'e (PSG) 3-0 yenildiği mücadelenin 90. dakikasında Hırvat oyuncusu Darijo Srna'nın ters kademesiyle topu ağlarında gördü.

        AVRUPA LİGİ'NDE 2 MAÇTA TAKIMLAR KALESİNİ ŞAŞIRDI

        Benzer karşılaşmalar, dün oynanan UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında da yaşandı. İtalyan temsilcisi Fiorentina, konuk olduğu Portekiz takımı Belenenses'i 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada 3. golünü defans oyuncusu Tonel'in ters vuruşuyla attı.

        L Grubu mücadelesinde ise Hollanda ekibi AZ Alkmaar ağırladığı İspanyol takımı Athletic Bilbao'yu 2-1 yenerken, ilk golünü İspanyol savunma oyuncusu Eneko Boveda'nın ayağına çarparak kendi filelerini havalandırmasıyla buldu.

        SON DÖNEMDE SÜPER LİG'DE DE KALEYİ ŞAŞIRANLAR ARTTI

        Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında da futbolcular topu 8 kez kendi ağlarına havalandırarak öne çıkmıştı. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği geçen hafta sonu oynanan derbi maçta Fenerbahçeli Simon Kjaer ile Beşiktaşlı Dusko Tosic kendi ağlarına topu gönderme şansızlığını yaşamıştı. İki oyuncu, bu sezon 2 kez kendi filelerini havalandırarak da dikkatleri üzerilerine çekmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ