Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş'ten futbolculara uyarı - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | KARTAL YİĞİT

        Süper Lig’in 7. haftasında bugün Eskişehirspor’la karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş temkinli konuştu. Deplasman yolculuğu öncesi oyuncularına uyarılarda bulunan başarılı çalıştırıcı, maçın zorluğuna dikkat çekti. Eskişehir’in her zaman ligin en sert deplasmanlarından biri olduğunu vurgulayan Güneş, “Fenerbahçe karşısında güzel bir galibiyet aldık. Araya Lizbon maçı girdi ancak ligde de derbi zaferi havasından çıkmamız gerek. Büyük takımlar, böylesine önemli zaferlerin havasını atlatıp yola devam eden takımlardır. Ayrıca Fenerbahçe galibiyetinin anlam kazanması için bu maçı kazanmamız gerekiyor. Unutmayın ki ligin en zor deplasmanına gidiyoruz. Çok dikkatli olmak zorundayız” dedi.

        'GOMEZ’İ UNUTMAYIN'

        Takımı özellikle savunma hataları konusunda uyaran Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Son dönemde savunmada çok hata yapıyoruz. Bu konuda ön bölgede pres zamanlamamızı doğru ayarlamalı, savunmaya yardımcı olmalıyız. Rakip mutlaka kapalı bir savunmayı tercih edecektir. Bu savunmayı aşmak için kanatları iyi kullanmalı ve ceza alanı içinde Mario Gomez’i topla buluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

        ŞENOL GÜNEŞ'İ DESTEKLEYEN 3 ÖNEMLİ İSTATİSTİK:

        ESKİŞEHİR’DE KAFA KAFAYA

        Teknik direktör Şenol Güneş’in “Her zaman tehlikeli” dediği Eskişehir deplasmanları, Beşiktaş için pek de keyifli geçmiyor. İki ekip arasında Eskişehir’de oynanan maçlarda hemen hemen bir denge göze çarpıyor. Eskişehir’de daha önce oynanan 29 maçın 12’sini Beşiktaş kazanırken ev sahibi de 11 galibiyet aldı. 6 maçta eşitlik bozulmadı. Geçen sezon da Es-Es ile İstanbul’da 1-1 berabere kalan Kartal, Eskişehir’den 1-0’lık yenilgiyle dönmüştü.

        BÜYÜKLERİN BAŞ DERDİ

        Süper Lig’de geçen sezon Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor karşısında 8 lig maçına çıkan Eskişehirspor bu maçlarda sadece 1 kez kaybetmişti. Diğer 7 maçta 3 kez kazanan 4 beraberlik alan Eskişehirspor topladığı 13 puanla geçtiğimiz sezon dört büyüklere karşı en çok puan alan takım olmuştu.

        KARTAL’IN KABUSU SKİBBE

        Eskişehir maçı öncesi Beşiktaş’ın ‘kabusu’ olarak öne çıkan isim Kırmızı-Siyahlı ekibin teknik direktörü Michael Skibbe... Farklı takımlarla 5 kez Beşiktaş’a rakip olan Alman çalıştırıcı, bu maçların 4’ünü kazandı, yüzde 80 gibi müthiş bir galibiyet oranı yakaladı. Beşiktaş, Skibbe’ye karşı tek galibiyetini, 2012-13 sezonunda Karabükspor’u 3-0 yenerek almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ