Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Fenerbahçe: 2 - Akhisar Belediyespor: 2 - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe evinde konuk ettiği Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Maça oldukça iyi başlayan sarı-lacivertliler, 11 ve 37. dakikalarda Fernandao'nun attığı gollerle 2-0 öne geçti.. Gollere sevinmeyen ise yedek kulübedeki Van Persie oldu... İlk yarı bu skorla tamamlandı.

        İkinci yarıya ise Akhisar iyi başladı. 56. dakikada Güray, penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirdi. 68. dakikada Douglao skoru eşitleyen isim oldu. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe bastırdı... 70 milyon Euro'luk transfer yapan sarı-lacivertliler aradığı golü bulamadı, maç 2-2 sona erdi. Kadıköy'de ıslıklar yükseldi. Teknik direktör Pereira'nın oyuncu tercihleri eleştirildi.

        Bu sonucun ardından Fenerbahçe 14 puana yükselirken, haftayı 3. sırada tamamladı. Akhisar Belediyespor ise puanını 10'a yükseltti.

        Fenerbahçe 2 - Akhisar Belediyespor 2

        Topla Oynama: %56/%44

        Toplam Şut: 22/3

        İsabetli Şut: 7/2

        Başarılı Pas: 415/321

        Korner: 6/0

        Faul: 16/18

        AKHİSAR BELALISI OLDU!

        Fenerbahçe, Manisa temsilcisine karşı oynadığı son 4 maçta puan kaybettti. Geçen sezon rakibini 2-1 ve 2-0'lık skorlarla yenen Akhisar Belediyespor, bir önceki sezon ise ligin 32. haftasında Fenerbahçe'yi 3-1 yenmişti. Manisa ekibi bugünde Fenerbahçe'den 2 puan almayı başardı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG AYRINTILI PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        FENERBAHÇE: 2 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Ali Saygın Ögel

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Diego (Dk. 60 Ozan Tufan), Meireles (Dk. 60 Josef de Souza), Alper Potuk (Dk. 72 Van Persie), Nani, Fernandao

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio (Dk. 89 Bruno), Merter Yüce, Sami (Dk. 78 Hasan Kabze), LuaLua (Dk. 46 Nguemo), Güray Vural, Rodallega

        GOLLER: Dk. 11 ve 37 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 56 Güray Vural, Dk. 68 Douglao (Penaltıdan) (Akhisar Belediyespor)

        SARI KARTLAR: Dk. 25 Ahmet Cebe, Dk. 90+1 Douglao (Akhisar Belediyespor), Dk. 35 Fernandao, Dk. 39 Caner Erkin, Dk. 62 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        11. dakikada Fenerbahçe'nin sağ kanatta kazandığı korner atışı sonrasında gol geldi. Caner ve Nani'nin paslaşarak hazırladığı pozisyonda son olarak topla buluşan Alper, ceza alanı içine orta yaptı. Altıpasın hemen önünde boş pozisyonda topla buluşan Fernandao, meşin yuvarlağı kafayla fileleri gönderdi: 1-0.

        27. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Diego'nun vuruşunda, top az farkla auta gitti.

        34. dakikada Akhisar Belediyespor savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Alper, sert vurdu ancak meşin yuvarlak kaleci Lukac'da kaldı.

        37. dakikada Fenerbahçe, ani geliştirdiği atakta farkı 2'ye çıkardı. Kendi yarı sahasından topla çıkan Nani, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda altıpasta pozisyon alan Fernandao'yu gördü. Brezilyalı oyuncu, müsait durumda Akhisar Belediyespor'dan Caner'in müdahale edemediği meşin yuvarlağı bir kez daha filelere gönderdi: 2-0.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        54. dakikada Ahmet'in sağdan ortasında ceza alanı içinde top Diego'nun eline çarpınca hakem Serkan Çınar, penaltı noktasını gösterdi.

        56. dakikada penaltı atışını kullanan Güray, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı bire indirdi: 2-1.

        60. dakikada Nani'nin sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Lukac meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        62. dakikada Rodallega'nın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Güray, müsait durumda iyi kontrol edemediği topu ayağından fazla açtı. Kaleci Volkan, topa sahip olunca Akhisar Belediyespor önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

        68. dakikada Güray'ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Volkan'ın müdahale edemediği top altıpasta Douglao'nun önüne düştü. Bu oyuncunun ayak koyduğu meşin yuvarlak fileleri gitti ve Akhisar Belediyespor, 2-0 geriden geldiği maçı 2-2 beraberliğe taşıdı.

        79. dakikada Akhisar Belediyespor ceza alanı önünde iyi paslaşan Fenerbahçe, tehlike yarattı. Ozan'ın pasında ceza yayındaki Fernandao, bekletmeden topu Van Persie'nin önüne bıraktı. Bu oyununun sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        85. dakikada Şener'in uzak mesafeden şutunda, top yandan auta çıktı.

        86. dakikada Ozan'ın pasında topu rakibinden kurtaran Fernandao, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

        88. dakikada Caner'in ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao, meşin yuvarlağı Van Persie'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun bekletmeden sert şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        SERİ 10 MAÇA ÇIKTI

        Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor karşısında galip gelememesine rağmen Kadıköy'de lig maçlarındaki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Akhisar Belediyespor karşısında 1 puan alan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de oynadığı son 10 lig maçında 8 galibiyet alırken, 2 kez berabere kaldı. Fenerbahçe, sahasında en son yenilgisini geçen sezonun 21. haftasında Akhisar Belediyespor'a karşı yaşamıştı.

        FERNANDAO LİGİ DE BOŞ GEÇMEDİ

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, Akhisar Belediyespor filelerini iki kez havalandırarak gollerine devam etti. İskoçya deplasmanında takımı 2-0 gerideyken 40. dakikada oyuna girerek 2 gol kaydeden Fernandao, gollerini ligde de sürdürdü. Spor Toto Süper Lig'de bundan önceki 5 maçta gol atamayan Fernandao, suskunluğunu Akhisar Belediyespor karşısında bozmuş oldu. İlk hafta Eskişehirspor filelerini havalandıran Brezilyalı futbolcu, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı. Fernandao, 6 Avrupa kupası maçında ise 4 gol kaydetti.

        DE SOUZA FORMASINA KAVUŞTU

        Sarı-lacivertli takımda sakatlıktan kurtulan Josef de Souza, 4 maç sonra formasına kavuştu. Sakatlığından dolayı ligde Bursaspor ile Beşiktaş, Avrupa'da ise Molde ve Celtic maçlarında forma giyemeyen Brezilyalı oyuncu yedek kulübesinde başladığı Akhisar Belediyespor karşılaşmasında 60. dakikada oyuna dahil oldu. Pereira, De Souza'yı Raul Meireles'in yerine oyuna alırken, aynı dakikada Diego Ribas'ı çıkartarak Ozan Tufan'ı oyuna sürdü. Portekizli teknik adam son değişikliğini ise 72. dakikada Alper Potuk'un yerine Van Persie'yi alarak yaptı.

        FENERBAHÇE KALESİNİ KAPATAMADI

        Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor kaşısında yediği gollerle, lig ve Avrupa kupalarında çıktığı üst üste 5. maçta da kalesinde gol görmüş oldu. Sarı-lacivertliler, ligde Akhisar Belediyespor maçının yanı sıra Bursaspor ve Beşiktaş, Avrupa arenasında da Molde ve Celtic maçlarında toplam 11 gol yedi.

        Fenerbahçe, en son ligin 4. haftasında Kasımpaşa'yla oynadığı maçı 1-0 kazanarak rakibine gol şansı tanımamıştı. Öte yandan maçın hakemi Serkan Çınar, 54. dakikada verdiği penaltı kararında önce oyunu devam ettirdi. Çınar penaltı kararını çizgi hakeminin uyarmasıyla verdi.

        STAT: Ülker Fenerbahçe Stadı

        HAKEM: Serkan Çınar

        SAAT: 20:00

        YAYIN: Lig TV

        MUHTEMEL 11'LER

        FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Alves, Kjaer, Caner, Nani, Mehmet Topal, Meireles, Diego, Van Persie, Fernandao

        TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner, KAdir, Merter, Custodio, Lualua, Güray, Hasan Kabze, Rodallega

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ