Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray UEFA, Galatasaray kararını 15 Ekim günü açıklayacak - Galatasaray Haberleri

        Finansal Fair Play (FFP) kriterlerine uymadığı gerekçesiyle bir süredir UEFA tarafından gözlem altında tutulan Galatasaray Kulübü'nün kaderi 15 Ekim'de belli olacak.

        Sarı kırmızılı kulübün futbol direktörü Cenk Ergün İsviçre'ye giderek bugün öğle saatlerinde UEFA yetkilileriyle bir araya geldi.

        UEFA'nın belirlediği yıllık 30 milyon Euro zarar barajını 2014 Mayıs'ında 90 milyon Euro ile üst üste aştığı için 200 bin Euro ceza kesilen Galatasaray Kulübü, ekonomik tabloyu tam olarak düzeltebilmek için 1 yıl ek süre istedi.

        Cenk Ergün'ün UEFA yetkilileri ile yaptığı görüşmede, sarı kırmızılı kulübün son 1 yıldaki mali tablolarını ortaya koyup, iyi gidişi belgeleriyle anlattığı öğrenildi.

        90 MİLYON EURO'LUK ZARAR 70 MİLYON EURO'YA DÜŞÜRÜLDÜ

        Ergün'ün UEFA'ya sunduğu tablolara göre Ünal Aysal döneminde 90 milyon Euro olan Sportif AŞ zararı, Duygun Yarsuvat döneminde 80 milyon Euroya indirildi. Bu sezon yapılan operasyonlar ile ise 70 milyon Euro'ya kadar indiği ifade edildi.

        Galatasaray Kulübü, UEFA'ya, "Bu rakamları 2017 Mayıs'ına kadar 30 milyon Euro'ya indireceğiz" diyerek, ek süre talep etti.

        UEFA, sarı kırmızılı kulüp hakkındaki kararını 15 Ekim tarihinde açıklayacak.

        "OLUMLU BİR HAVADA GEÇTİ"

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan sarı-kırmızılı kulübün genel sekreteri Fatih İşbecer, "Toplantı olumlu bir havada geçti. UEFA yetkilileri ile rakamların üzerinden geçtik. Prosedürü, bundan sonraki adımlarda neler yapılması gerektiğini ve neler isteneceğini bize aktardılar" ifadelerini kullandı.

        Mali yapının üzerinde ciddiyetle durduklarını vurgulayan İşbecer, "İlk günden beri büyük bir ciddiyetle bu konunun üzerine gidiyoruz. Bundan sonra da UEFA'nın, tüm Avrupa futbol ailesinden beklentileri doğrultusunda gerekli adımları imkanlarımız dahilinde atmaya devam edeceğiz" görüşlerini aktardı.

        İşbecer, önlerindeki süreçte çeşitli raporların teslim edileceğini ve UEFA yetkilileriyle tekrar bir araya geleceklerini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ