Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Kenan İskender son yolculuğuna uğurlanıyor - Trabzonspor Haberleri

        İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybeden Kenan İskender için Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde tören düzenlendi.

        Törene, İskender'in ailesinin yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili İbrahim Usta, Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Özak ve Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, çeşitli zamanlarda bordo-mavili kulüpte futbol oynamış, teknik direktör ve menajer olarak görev yapmış Giray Bulak, Ünal Karaman, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, Trabzonsporlu futbolcular ile eski yöneticiler katıldı.

        Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Kenan ağabey sadece Trabzonspor asbaşkanı, genel kaptanı olarak değil, şehrin önemli bir değeriydi. Şahsen çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandı. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin, ailesine ve bizlere sabırlar niyaz eylesin" dedi.

        Bugüne kadar bordo-mavili kulüpte sadece başkanlar için tören düzenlendiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Bu farklılığı siz de farketmişsinizdir. Kenan ağabeyin farklılığı burada ortaya çıkıyor. Onun hakkını ona vermek gerekiyor. İnşallah Cenab-ı Allah, ona, Trabzonspor'a, Trabzon kentine yaptıklarının, ailesine bıraktığı miras karşılığında ebedi hayatında layık olduğu cenneti nasip eder. Huzur içinde yatmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ailesine ve Trabzonspor ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum" diye konuştu.

        Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen de Kenan İskender'i çocuk yaşta tanıdığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

        "O Trabzonspor camiasının, şehrinin, esnafın ağabeyiydi. Kenan ağabeyimiz elim bir olay sonucu yaralandıktan sonra o ızdırabında, acısında hiçbir zaman Trabzonspor'a ilgisiz kalmadı. Hep merak etti, sordu. Sizin sormanıza gerek yoktu, o soruyordu. Bundan hepimizin alması gereken çok büyük bir ders var. Trabzonspor, bir sevdadır. Trabzonspor, koltuktayken sorumluluk alınacak bir yer değil. Trabzonspor sevdalıysanız, hasta yatağınızda da onu düşünürsünüz. Onun için Kenan ağabeyimizi uğurlarken, onunla vedalaşırken, ona sevgi saygı sunmak yetmiyor. Ona dualarımızla, onu bundan sonra yaşatarak belki, biraz Trabzonsporlular olarak borcumuzu öderiz. Ailenin ve camianın başı sağolsun."

        Törende konuşmaların ardından dua edildi. Kenan İskender'in naaşı, İskenderpaşa Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

        İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden, Trabzonspor'da bir dönem Asbaşkanlık ve Genel Kaptanlık olmak üzere birçok görevde bulunan Kenan İskender son yolculuğuna uğurlandı.

        İskenderpaşa Camisi'nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Adnan Günnar, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, AK Parti eski Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, spor ve siyaset camiasından çok sayıda seveni hazır bulundu.

        Burada kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Trabzon çok büyük bir insanı kaybetti. Hayatı ondan öğrendim. O hep bizimle birlikte olacak. Mekanı cennet olsun. Onu hep yanımızda yaşatacağız. Ölümünü Trabzon'un ve Türkiye'nin çok büyük bir kaybı olarak görüyorum" dedi.

        AK Parti eski Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ise yaptığı konuşmada, "Kenan abi üniversite bitirmedi ama hepimizin öğretmeni oldu. Ben inanıyorum ki ailesini Trabzonspor'dan sonra düşündü. Her günü Trabzonspor ile geçti. Şenol Güneş'leri yetiştiren de o, bizleri idareci olarak yetiştiren insan da o. Trabzonspor'un bir kuruşunu, yetimin hakkı gibi korudu. İnanılmaz tasarruf sahibi bir insandı. Trabzonspor olunca ölçülüydü. Kendi adına olunca çok cömertti. Çok hayırsever birisiydi ama bunu kimse bilmezdi" diye konuştu.

        Kenan İskender'in cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra Bostancı Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

        ŞENOL GÜNEŞ: "HAYATI ONDAN ÖĞRENDİM"

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şunları söyledi:

        "Ağabeyimizi, babamızı kaybettik. Acımız çok büyük. Trabzon çok büyük bir insanını kaybetti. Üniversiteyi bitirdim ama ben hayatı ondan öğrendim. O hep bizimle beraber olacak. Mekanı cennet olsun. Onu yaşatacağız. Trabzon ve Türkiye'nin çok büyük kaybı olarak görüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ