Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği İlhan Cavcav: "Beni herkes Galatasaraylı bilir, doğru Galatasaraylıyım. Azmederseniz, her takımı yenersiniz. Sizlere inanıyorum, güveniyorum." - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'a, sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

        Kulüp yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular, tesislerde 80 yaşına giren duayen başkanın doğum gününü kutladı.

        Cavcav, kendisi için hazırlanan pastayı, teknik direktör Mehmet Özdilek'le birlikte kesti. Tecrübeli başkan, ilk dilimi kendisine ikram eden Özdilek'e, "İnşallah, sende 80 yaşına basarsın, daha fazla yaşarsın" dedi.

        CAVCAV DUYGULANDI

        Ankaralı spor adamı Avni Bulduk'un 1978 yılında kendisini Gençlerbirliği yönetimine soktuğunu belirten Cavcav, 37 yıllık başkanlık deneyimini anlattı. Duygusal anlar yaşayan Cavcav, başkanlığı döneminde kırmızı-siyahlı kulübe düzgün bir şekilde hizmet ettiğini söyledi.

        Cavcav, hiçbir sporcunun hakkını yemediğinin altını çizerek, "Hatta sporculara borcum olduğu zaman, kimse beni 'Öde, öde' diye tazyik etmedi. Bu bana üzüntü veriyor. Cuma günü aylıklarınızı, maç primlerinizi, maç başı ücretlerinizi, teknik ekinin de parasını herkesin hesabına yatıracağım" diye konuştu.

        Futbolculara ilk 7 haftadaki performanslarından dolayı sitem eden Cavcav, "Tanıdığım futbolcular, 7 puan alacak kadar aciz futbolcular değil. Gençlerbirliği'ni layık olduğu yerlere getirecek olan sizlersiniz. 'Biriniz hepiniz, hepiniz biriniz' için destek olursanız, burada kazanan takım olur" değerlendirmesinde bulundu.

        "DOĞRU, GALATASARAYLIYIM"

        Milli maç arasından sonra ligde Galatasaray ile karşılaşacaklarını ifade eden Cavcav, amcası Tayyar Cavcav'ın, sarı-kırmızılı takımda forma giydiğini anımsatarak, "Beni herkes Galatasaraylı bilir, doğru Galatasaraylıyım" dedi.

        Galatasaray maçında kırmızı-siyahlı futbolculardan namuslarıyla sahada mücadele etmelerini isteyen Cavcav, "Futbolda yenmek de yenilmek de şerefli bir iş. O bakımdan eğer azmederseniz, yenemeyeceğiniz bir takım yok. Sizlere inanıyorum, güveniyorum. Başınızda da çok değerli bir hocanız var. Hep beraber sezonu iyi bir yerde bitirmek için birlik ve beraberlik içinde olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        "FERHAT KAPLAN DÜZGÜN BİR EVLADIMIZ"

        Cavcav, geçen sezonki Galatasaray maçında Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan'ın yediği golle ilgili spekülasyonların yapıldığına dikkati çekti.

        "Ferhat elini uzattı, geri çekti' diye gazetelerin haberler yaptığını belirten Cavcav, "Değerli basınımızdan bazı kardeşlerimiz de 'Ferhat maçı sattı' dediler. Ferhat, 4 yıldır bizim içimizde. Altın gibi düzgün, namuslu bir evladımız. Kesinlikle böyle bir şey mümkün değil" ifadelerini kullandı.

        "TAÇTAN OFSAYT OLMADIĞINI YENİ ÖĞRENDİM"

        Kayserispor'u geçen hafta 2-0 yendikleri karşılaşmanın ardından bir gazetecinin, "Gel bakalım gel, ofsayttan gol attınız" dediğini anlatan Cavcav, şunları kaydetti:

        "Beni çağırınca da basına sitemde bulundum. Ankara basını, Ankara takımlarını kollamak mecburiyetinde. Akhisar Belediyespor maçında 90 5. dakikada gol yedik, maç bitmişti. Antalyaspor maçında bir kardeşimizin koluna top çarptı, penaltı değildi. Bursaspor maçı hakeza. Şimdi basınımızın ve Ankara'mızın çok değerli spor yazarlarının... Belki gol ofsayt olabilir. Öğrenmenin de yaşı yok. Bana, 'Taçtan gelen top ofsayt olmazmış' dediler. Onu da ayıptır söylemek yeni öğrendim. Bana da gol ofsayt gibi geldi ama taçtan dediler. O arkadaşlarımızın altın kalemlerine, oyuncularımızın, takımımızın ihtiyacı var. Hatamız olabilir, eğer bir hatamız olursa da herkese kapımız açık."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ