Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'dan Şike Davası kararına tepki - Trabzonspor Haberleri

        3 Temmuz 2011'de başlayan ve tam olarak 1560 gün süren Şike Davası'nda karar bugün verildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yeniden yargılanmanın 6. celsesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer 30 sanık beraat etti. Mahkeme hakimi, sanıkların tazminat haklarının olduğunu da ifade etti.

        Bu karara Trabzonspor'dan tepki geldi. Bordo Mavili kulübün yöneticisi Onur İncehasan, twitter adresinden 'Yazıklar olsun! Üstünlerin hukuku!' diyerek tepkide bulundu.

        YEREL BASIN: HUKUKTA KARA GÜN

        Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler ise beraat kararını veren mahkeme heyetini eleştiren başlıklarla çıktı. Günebakış Gazetesi, "Hukukta kara gün. Aziz Yıldırım'ı akladılar, hukuk tarihine geçtiler", Karadeniz Gazetesi, "Bu hesap kapanmadı. Şike Davası'nın son duruşmasında mahkemenin Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkında oy birliği ile beraat kararı vermesi Türk futbolunun kaybı olarak değerlendirildi" ifadelerini kullandı.

        "KINA YAKIN''

        Kuzey Ekspres Gazetesi, ''Bu sadece hukuk sorunu değil, vicdan ve ahlak sorunu! Kına yakın! Bu karara hiç şaşırmadık. Ama yine de insanın içi acıyor. Türkiye'de hukuk sistemi çöktü, adalet yerle bir oldu. Haklının değil güçlünün dediği oldu. Komedi! Şikecilerin itiraz bile etmediği tapeler-deliller aynı, ekleme-çıkarma yok. Ama belli ki emirler farklı. İşte busun Türkiye" cümleleriyle kararı eleştirdi. Gazete, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Ak Parti mitinginde, Yıldırım Demirören'le ve Mecnun Odyakmaz ile fotoğraflarının altına da, "Yeni masallar anlat Hacıosmanoğlu" başlığını atarak bordo mavili kulübün başkanını etkili olmamakla suçladı.

        Taka Gazetesi, ''Şike devam ediyor'' ifadesini kullanırken, Son Nokta Gazetesi ise, ''Kendileri yazdılar, kendileri oynadılar" başlığıyla karara tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ