Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İşte Fenerbahçe'nin yol haritası: Yeniden yargılanma - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli kulübünün yöneticilerinin Şike Davası'ndan "Kumpas" gerekçesiyle beraat etmesinin ardından gözler sarı-lacivertli kulübün "tazminat davaları" için izleyeceği haritaya çevrildi.

        Yerel mahkemelerden yeniden yargılanma kararı sonrasında beraat eden sarı-lacivertli yöneticiler, bu kez de Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'dan yeniden yargılanma talp edecek.

        Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'nın talimatlarına göre, verilen herhangi bir kararın ardından, yeni bir delilin ortaya çıkması yeniden yargılanma kararının alınmasını (yargılanmanın iadesini) doğuruyor.

        Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'nın verdiği kararda, 3 Temmuz sürecinde mahkemenin kararının gerekçe gösterilmesi ve sonrasında da mahkemenin "kumpas" gerekçesiyle beraat kararını vermesini "delil" olarak gösterip harekete geçecek olan Fenerbahçe, hem TFF hem de UEFA nezdinde yeniden yargılanma talep edecek.

        Bu gerekçe ile Yargıtay'ın kararını beklemeden hem TFF hem de UEFA'dan yargılanmanın iadesini istetecek olan Fenerbahçe, "yargılamanın iadesi" gerçekleştikten sonra tazminat davalarını açabilir duruma gelecek.

        UEFA'NIN İLGİLİ MADDESİ

        "UEFA'nın verdiği karardan en fazla 4 yıl içerisinde yeni tanıklar konuşur ve deliller ortaya çıkarsa; UEFA'dan tekrar soruşturma için talepte bulunulabilir."

        TFF'NİN İLGİLİ MADDESİ

        Kaynak: Sporx

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ