Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta? - Futbol Haberleri

        Ya tamam ya devam diyeceğimiz Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta yayınlanacak? Türkiye İzlanda maçı Maç kadrosu, hakemi ve daha fazlası için işte detaylar..

        Kötü başladık, dikenli yollardan geçtik... Vedanın eşiğine geldik... Ama umudumuzu hiç yitirmedik... ‘Fatih’in Aslanları’na sonuna kadar güvendik... Onlar da bizi yanıltmadı; işi son maça taşıdı... EURO 2016 yolunda artık iki, belki de tek engel kaldı... İzlanda’yı Konya’da devirip... Kazaklar’ın da Letonya’yı yenmesi halinde; ‘play-OFF (!)’ çekmeden ‘Fransa’ diyeceğiz... Bu gücün, ruhun, kalitenin Ay-Yıldızlılar’da fazlasıyla olduğuna eminiz... 21.45’te hayat duracak, 80 milyon yürek Türkiye için çarpacak... Haydi çocuklar... Ulus olarak yasa büründüğümüz şu günlerde, en ufak bir tebessüme bile o kadar çok ihtiyacımız var ki...

        ‘ALNIMIZIN AKIYLA...’

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016 yolundaki kaderimizi belirleyecek İzlanda maçı öncesi dün düzenlenen basın toplantısında, sözlerine tarihinde ilk Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan rakip İzlanda’yı tebrik ederek başladı. Başarılı hoca, şöyle devam etti:

        “Umarım bu maçtan bir şeyi hak kazanarak çıkarız. İpin üzerinde bir tarafı uçurum olan yerlerde oynadık, buraya kadar geldik. Şu anda 3 farklı yol var. Hollanda’nın kazanıp bizim yenilmemiz. Bir diğeri play-off’a devam etmek. Sonuncusu da İspanya’nın kazanıp Kazakistan’ın Letonya’yı yenmesi halinde direkt gitmemiz. Biz direkt gitmeyi arzuluyoruz. Yoksa, nasıl gidiyorsak gidelim. Buraya kadar getirdiğimiz bir şeyi vermek istemiyoruz, inşallah da öyle olur. Bu çocuklar eğer tarihe geçmek istiyorlarsa bu maçı en iyi şekilde tamamlamalılar. Buna yürekten inanıyoruz.”

        “Bu takımla gurur duyuyorum Hollanda’nın önüne geçip bu maça böylesine avantajlı çıkmak müthiş bir başarı. Bazıları yukarıdan konuştuğu gibi aşağıya gelse işi çok zor olur. Bu işi tamamlamak o kadar önemli ki nasıl tamamlarsak tamamlayalım. Benim oyunculara söyleyeceğim şey, duruma göre en yükseği kovalamaları. Bu bilinçsizce davranacağımız anlamına gelmez. Alnımızın akıyla çıkacağız ve bir yeri yakalayacağımızı ümit ediyorum.”

        AS KALECİ YOK

        Kritik maç öncesi rakip takımda yaşanan bir gelişme Milli Takımımız’ın elini güçlendirdi... Sakatlanan İzlanda kalecisi Hannes Halldorsson’un bu maçta forma giyemeyeceği yerine ise daha önce A Milli Takım’da hiç görev almayan Ögmundur Kristinsson’un oynayacağı öğrenildi... Bu durumu bugünkü maçta koz olarak kullanmak isteyen Fatih Terim, öğrencilerinden rakip kaleyi şut bombardımanına tutmalarını istedi.

        İZLANDA MAÇINA 'UĞURSUZ' HAKEM

        Türkiye-İzlanda maçını İtalyan Gianluca Rocchi yönetecek, yardımcıları ise Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini olacak. Fakat İtalyan Rocchi, bize hiç uğurlu gelmiyor. Deneyimli hakemin düdük çaldığı 7 karşılaşmada temsilcilerimiz sadece 1 galibiyet alırken, 4 maç mağlubiyetle, 2’si de beraberlikle sonuçlandı. Rocchi 2009-10’da Atletico Madrid maçında G.Saray’ın net penaltısını vermeyerek akıllarda kötü bir yer edindi. Öte yandan Rocchi, yönettiği son 30 maçta 22 kez kırmızı kartına başvurdu.

        İZLANDA TEKNİK DİREKTÖRÜ HEİMİR HALLGRİMSSON: E-MAiL VAR ART NiYET YOK!

        İzlanda’nın hocası Heimir Hallgrimsson sözlerine Ankara’da hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Ardından gelen sorular üzerine Blind’in attığı mail’e değinen Hallgrimsson, “Gruptan çıkmayı garantilendikten sonra birçok federasyon ve teknik direktörden tebrik mesajı aldım. Bu doğru. Bunların içinde Hollanda da var ama bunda art niyet yok” dedi. Başarılı hoca, maçla ilgili ise “Gol yememeye çalışacağız. Takım olarak ileriye dönük devamlılığı sağlayacağız ve prensiplerden şaşmayacağız” diye konuştu.

        TÜRKİYE İZLANDA MAÇ KADROSU

        TÜRKİYE

        Volkan Babacan

        Şener Özbayraklı

        Serdar Aziz

        Hakan Balta

        Caner Erkin

        Ozan Tufan

        Selçuk İnan

        Hakan Çalhanoğlu

        Oğuzhan Özyakup

        Arda Turan

        Cenk Tosun

        İZLANDA

        Ö.Kristinsson

        Birkir Saevarsson

        R.Sigurdsson

        K.Arnason

        Ari Freyr Skulason

        Birkir Bjarnason

        Emil Hallfredsson

        Gylfi Sigurdsson

        J.Gudmundsson

        K.Sigthorsson

        J.Bödvarsson

        TÜRKİYE İZLANDA MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA İZLENEBİLECEK?

        STAT: Konya BŞB

        SAAT: 21.45

        HAKEMLER: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İTALYA)

        YAYIN: SHOW TV

        SAKATLAR: Burak Yılmaz (Türkiye)/ Halldorsson (İzlanda)

        HTSPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ