Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Michel Platini'nin FIFA'da çalıştığı için aldığını iddia ettiği 2 milyon Dolar'lık paranın kanıtlarını gösteremediği iddia edildi - Futbol Haberleri

        FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün hak mahrumiyeti verilen ve FIFA başkanlığına adaylığını koyan Michel Platini iyice köşeye sıkıştı. İsviçre Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Platini'nin, 2011'de FIFA'dan aldığı 2 milyon Dolar'ın kanıtını gösteremediği ortaya çıktı.

        2011'deki FIFA Başkanlık seçimleri sırasında alınan bu parayı Platini, 1999-2002 tarihleri arasında FIFA'da çalıştığı için aldığını açıkladı. Ancak İsviçre kanunları anlaşmalara iş bittikten 5 yıl kadar devamına izin verirken, bu sürenin geçildiğine dikkat çekildi.

        Bunun kanıtlarının gösterilememesi de Michel Platini'nin Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlık seçimi sırasındaki şansını iyice zora soktu. Geçtiğimiz günlerde ise İngiliz basınında yer alan haberlerde, İsviçre Başsavcılığının elinde Michel Platini'nin ömür boyu futbol müsabakalarından men cezası alabilecek kanıtlara sahip olduğu iddiası ortaya atılmıştı. (NTVSpor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ