Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda? - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray derbi maçına çıkacak. Kadıköyde bu akşam çekişmeli bir derbi heyecanı yaşanacak. Süper Lig'in 9. haftasında dev derbiye sahne olacak Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte detaylar..

        890 MİLYON TL'LİK DERBİ

        Türkiye’nin en pahalı iki takımı, Saracoğlu’nda kozlarını paylaşacak. Transfermarkt’ın verilerine göre, F.Bahçe’nin tahmini piyasa değeri 515 milyon, G.Saray’ınki ise 374 milyon TL olarak gösteriliyor. Derbinin piyasa değeri en yüksek ismi 55 milyon TL’yle Muslera... F.Bahçe’den Nani, Markovic’le birlikte 48 milyon TL ile takımının en pahalı isimleri...

        Fenerbahçe Galatasaray derbisi 25 Ekim Pazar(bugün) saat 19.00'da başlayacak. Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek. Dev derbiyi Lig Tv naklen yayınlayacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Ba, Caner, Mehmet Topal, Josef, Markovic, Diego, Nani, Van Persie

        TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

        GALATASARAY: Muslera, Denayer(Sabri), Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Podolski, Sneijder, Yasin, Burak (Umut)

        TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

        Süper Lig’de Dört Maç Üst Üste

        Süper Lig’de geride kalan sekiz haftada beş galibiyet ve iki beraberlik alan Galatasaray, ligin en uzun süreli galibiyet serisine sahip takımı konumunda. Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, son dört haftada Trabzonspor’u 1-0, Gaziantepspor’u 2-1, Başakşehir Futbol Kulübü’nü 2-0 ve Gençlerbirliği’ni 4-1’lik skorla mağlup ederek toplam 12 puan kazandı. Ligdeki dokuz maçta 17 gol atarak en skorer ikinci takım olan Galatasaray’da Lukas Podolski dört, Burak Yılmaz üç, Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Umut Bulut ikişer gol kaydederken Semih Kaya, Bilal Kısa ve Aurelien Chedjou birer gol kaydetti. Trabzonspor’dan Stephane Mbia ise kendi kalesine Galatasaray adına bir gol attı.

        Fenerbahçe ise dokuz haftada Galatasaray gibi beş galibiyet, iki beraberlik ve 17 puan kazandı. Sarı-lacivertli ekip, son olarak geçtiğimiz hafta deplasmanda Kayserispor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

        SON 24 MAÇTA 23 KIRMIZI KART

        İki takım arasındaki derbiler oldukça sert geçiyor. Son 24 maçta F.Bahçe’den 14, G.Saray’dan 9 isim kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bugüne kadar ezeli rakipler arasındaki 7 maçta düdük çalan Fırat Aydınus, Kanarya’dan 4, G.Saray’dan 3 ismi oyundan attı. Bu 7 maçta F.Bahçe 3 kez kazandı, G.Saray ise 2 defa güldü.

        Lig'de 117. sınav

        Fenerbahçe ile Galatasaray, 58. sezonunu geçiren lig tarihinde 116 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 48-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 150 gole, sarı-kırmızılılar 115 golle karşılık verdi.

        Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 3 sezonda yapılan maçları ev sahibi takımlar kazandı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, geçen sezonda da 1-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, geçen sezon da 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti.

        Fenerbahçe ile Galatasaray, yarın yapacakları derbi maçla ekim ayında 31. kez karşılaşacak. Taraflar, 106 yıllık tarihlerinde geride kalan 380 maçtan 30'unu Ekim ayında oynadı. Fenerbahçe, Ekim ayındaki randevularda rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez galip geldi, 13 maç da berabere sonuçlandı. Ekim ayında Fenerbahçe 42, Galatasaray ise 33 gol attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ