Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman'a tam destek - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş’ta önceki gece ‘eski dostlar’ bir aradaydı... 2000-2004 yılları arasında görev alan, 100. yılda Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıyan Serdar Bilgili başkanlığındaki yöneticiler buluştu, ‘eski günler’ konuşuldu. Kimler yoktu ki... Bilgili’nin ev sahibi olduğu gecede 100. yıl yönetiminde birlikte çalışan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da hazır bulundu.

        ORMAN GEÇ KALDI, BİLGİLİ TAKILDI

        Dev buluşmaya özel işleri nedeniyle Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yaklaşık 1 saatlik gecikmeyle katıldı. Orman’ın salona gelişiyle birlikte gecenin ev sahibi Serdar Bilgili, ‘espriyi’ patlattı. Bilgili, “Başkan eğer gelmeseydin bu dost yemeği, muhalefet toplantısı olarak yorumlanacaktı” derken, Orman “Olur mu öyle şey” cevabını verdi.

        ‘DOST YEMEĞİNDE ELEŞTİRİ OLMASIN’

        Yemeğin başında katılan herkese teşekkür eden Serdar Bilgili bir de rica iletti. Gecenin bir ‘dost meclisi’ şeklinde geçmesini isteyen Bilgili, “Arkadaşlar bu bir dost yemeği. Kimse kimseyi eleştirmesin. Özellikle Yıldırım Başkan’ı zor durumda bırakmayalım” dedi.

        ‘ARENA’NIN 2.5 AYI KALDI’

        Ancak Bilgili’nin bu uyarısı, camianın sivri dilli ismi Levent Erdoğan’ı durdurmaya yetmedi. Önce Demirören’e “Başkan hakemler en çok Beşiktaş’ın hakkını yiyor. Buna dur diyemeyecek miyiz?” diye sitem eden Erdoğan, “Hata var, ama herkese yapılıyor” yanıtını aldı. Erdoğan bu kez Orman’a “Stat çok geç kaldı, neden böyle?” diye sordu. Orman, “En büyük sorun çimde. Hibrit çimin oturması en az 2.5 ay. Çatıda da sorun oldu. Çatı ve çim nedeniyle biraz gecikme oldu. Stadın 2.5 ayı var” diyerek durumu anlattı.

        ‘HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIĞIM’

        Erdoğan’ın eleştirileri sonrası gecenin ev sahibi Serdar Bilgili bir kez daha devreye girmek durumunda kaldı. Bilgili, “Levent ağabey bunları konuşmayalım” derken Fikret Orman, “Hayır başkan, sorun değil. Ben her türlü eleştiriye açığım. Yapıcı, Beşiktaş’a katkı sağlayan her konuda konuşurum” cevabını verdi.

        ‘STAT-ŞAMPİYONLUK TARİHE GEÇER’

        Ardından sohbet genişledi. Geceye katılan isimler, Fikret Orman’a desteklerini dile getirirken, “Eleştirilecek bir şey yok. Sen en zor noktada kulübün başına geçtin. Biz senin arkandayız. Ayrıca Beşiktaş’ın böyle bir noktada en çok ihtiyaç duyduğu şey de tek yumruk olmak. Stat bitti, bitiyor. Hem şampiyonluk hem stat aynı sezonda gelirse tarihe geçersin” ifadelerini kullandı.

        ‘TÜM BEŞİKTAŞ’IN BAŞARISI OLACAK’

        Orman, destek için teşekkür ederken, “İnşallah yeni stadımızda şampiyonluk kutlamasını hep birlikte yaparız. Ama bu sadece benim değil tüm Beşiktaşlılar’ın başarısı olur” diye konuştu. Beşiktaş Başkanı’nın bu tavrı da geceye katılanların takdirini topladı. Zirvede ‘tek yumruk yönetime destek’ kararı alan katılımcılar, bu toplantıların 2-3 ayda bir tekrarlanmasını istedi.

        'BU TAKIMDA 100. YIL RUHU VAR'

        Gecede Beşiktaş’ın mevcut kadrosu ve ortaya koyduğu performans da masaya yatırıldı. 100. yılda yaşanan heyecanları yad eden eski kurmaylar, “O takımdaki ahenk, uyum, takımdaşlık şampiyonluğu getirmişti. Ama 2003’teki o birlikteliği, o ruhu 12 yıl sonra bu takımda yeniden görüyoruz. İnşallah 100. yıldaki o ruh bu kadromuzu da şampiyonluğa taşıyacak” ifadelerini kullandı.

        DEMİRÖREN: 'KİM ÇAĞIRSA GİDERİM'

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ın buluşmasına katılmasıyla ilgili konuşurken “Bu toplantıya katıldığım için belki yer yerinden oynayacak. ‘TFF Başkanı’nın Beşiktaş yemeğinde ne işi var’ denecek. Ben görevim itibariyle tarafsızım ve herkese eşit mesafedeyim. Ama Beşiktaşlı olduğumu da herkes biliyor. Bir tedirginliğim yok. Bu bir dost yemeği, aynı durumda hangi kulüpten davet gelse, seve seve katılırım” dedi. Demirören, Beşiktaş’ın ligde üst düzey bir performans gösterdiğini de sözlerine ekledi.

        KİMLER KATILDI?

        Serdar Bilgili

        Yıldırım Demirören

        Fikret Orman

        Hüsnü Güreli

        Mete Düren

        Deniz Atalay

        Ahmet Kavalcı

        Hayri Cem

        İsmail Ünal

        İzzet Ceylan

        Berk Ekşioğlu

        Hasan Gocay

        Levent Erdoğan

        İbrahim Altınsay

        Gürol Kaymak

        Birol Güven

        Mehmet Hotiç

        Mehmet Hanif

        Fikret Ercan

        Ali Ertem

        Emin Önal

        Seyfi Karaca

        Muzaffer Nasıroğlu

        İlhan Durusoy

        Kıvanç Oktay

        Erol Obdan

        Hüseyin Mican

        Aziz Çankırı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ