Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya El Clasico'nun bilinmeyenleri - Futbol Haberleri

        21 Kasım Cumartesi gecesi Santiago Bernabeu'da, Real Madrid ve Barcelona'nın kozlarını paylaşacağı "El Clasico" öncesi iki dev kulüp arasındaki rekabet, karşılaşmanın önemini arttırıyor.

        1929 yılından bu yana oynanan 170 karşılaşmada Real Madrid 71 kez galip gelirken, Barcelona'nın 67 galibiyeti bulunuyor.

        Rekabetteki en uzun galibiyet serisinde de üstün olan taraf başkent ekibi. 1962 senesinin Eylül ayı ile 1965 yılının Şubat ayı arasında Real Madrid üst üste 6 maçta kazanan taraf oldu.

        1973'ten sonra üstünlüğün Barcelona tarafına geçtiğini söylemek mümkün. Katalan devi bu tarihten itibaren Beyazlar'ı 39 kez yenerken, 28 maçta sahadan yenik ayrıldı.

        Dev derbide 1929 yılından bu yana toplam 546 gol atıldı. Her iki takımın da şu ana kadar kendi evinde 99 gol atmış olması ilginç bir detay olarak dikkat çekiyor.

        1935 ve 1943 yılında oynanan El Clasico'lar en gollü derbiler olarak tarihteki yerini aldı. 1935 yılında Real Madrid sahadan 8-2 galip gelirken, 1943 yılında oynanan karşılaşma ise 5-5 sona erdi.

        Cumartesi gecesi oynanacak olan dev maçta ise bir başka detay öne çıkacak. Toplam 367 milyon pound bonservis bedeli ödenen ve dünyanın en pahalı 5 transferi olan Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Neymar ve Luis Suarez'in aynı anda sahada olmaları bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ