Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Mersin İdman Yurdu: 1 - Fenerbahçe: 3 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... MERSİN İDMANYURDU-FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 yendi.

        8. dakikada Hasan Ali, Mehmet Topal'ın asistinde skoru 1-0'a getirdi. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. 49. dakikada Nani, Diego'nun şık asistinde farkı 2'ye çıkardı. 57'de Van Persie, Fenerbahçe'nin 3. golünü kaydetti. Mersin 60. dakikada Nakoulma ile durumu 3-1 yaptı. 87'de Ozan Tufan'a sert bir faul yapan Nurullah kırmızı kart gördü ve Mersin maçı 10 kişi tamamladı.

        Fenerbahçe bu sezon ilk kez 3 gol attığı maçta Mersin'i 3-1 devirdi. Sarı-Lacivertliler, 27 puana yükselerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Mersin ise 7 puanda kaldı. Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de en çok isabetli şut çektiği (10) maçını oynadı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MERSİN İDMAN YURDU: 1 - FENERBAHÇE: 3

        STAT: Mersin

        HAKEMLER: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

        MERSİN İDMAN YURDU: Muammer Zülfikar Yıldırım, Servet Çetin, Mitrovic, Nurullah Kaya, Sadiku, Serkan Balcı, Güven Varol (Dk. 57 Sinan Kaloğlu), Eren Tozlu (Dk. 46 Nakoulma), Khalili, Oktay Delibalta, Pedriel (Dk. 77 Tita)

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 75 Volkan Şen), Diego (Dk. 70 Ozan Tufan), Nani, Van Persie (Dk. 65 Fernandao)

        GOLLER: Dk. 8 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 49 Nani, Dk. 57 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 59 Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)

        KIRMIZI KART: Dk. 84 Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu)

        SARI KARTLAR: Dk. 67 Pedriel, Dk. 80 Servet Çetin (Mersin İdmanyurdu)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        12. dakikada konuk ekip yine etkili geldi. Sol kanattan atağı taşıyan Nani'nin ceza alanına ortasında, De Souza topa ayağıyla dokundu. Kaleci Muammer, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

        14. dakikada Van Persie, Gökhan Gönül'ün attığı uzun topu Alper Potuk'a indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

        18. dakikada Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı. Mersin İdmanyurdu ceza alanında yaşanan karambolün ardından ceza alanı dışına gelen meşin yuvarlağa Alper Potuk gelişine vurdu. Kaleci Muammer, iyi uzanarak topu çeldi.

        27. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında topla buluşan Alper Potuk, sağ çaprazdan hızla ceza alanına girerek, şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Muammer'de kaldı.

        42. dakikada Nani'nin ceza alanına ortasında topa iyi yükselen Van Persie, müsait pozisyonda kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak uzak köşeden dışarıya çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada Diego'nun pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Nani, açısını düzelterek topa vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        49. dakikada Fenerbahçe, farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan ilerleyen Diego, meşin yuvarlağı uzak direğe koşu yapan Nani'ye ortaladı. Bu futbolcu da iyi bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-2

        51. dakikada Güven Varol'un sağ kanattan ortasında Oktay Delibalta, kale önünde kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        57. dakikada Fenerbahçe, Van Persie'nin golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Sağ kanattan çizgiye kadar inen Mehmet Topal, meşin yuvarlağı ortaladı. Van Persie, Mersin İdmanyurdu defansı arasından rahat bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-3

        59. dakikada Mersin İdmanyurdu, farkı 2'ye indirdi. Serkan Balcı, meşin yuvarlağı bir anda defansın arkasına sarkan Pedriel'e aktardı. Bu oyuncunun sol kanattan kale önüne ortasında Nakoulma, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-3

        67. dakikada ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Oktay Delibalta'nın derinlemesine pasında kaleci Volkan'la karşı karşıya kalan Sinan Kaloğlu, şutunu çekti. Uzak direğe çarpan top, oyun alanına döndü.

        86. dakikada Serkan Balcı'dan sıyrılarak önünü boşaltan Nani, kaleyi karşısına alarak şutunu çekti. Top, üstten auta gitti.

        90+2. dakikada Fenerbahçe, mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi. Mersin İdmanyurdu defansından topu kurtaran ve kaleyi karşısına alan Volkan Şen, müsait pozisyonda kaleci Muammer'i geçmeyi denedi. Konuk ekip defansının adeta seyirci kaldığı pozisyonda, iki kez Muammer'i geçmeyi deneyip, başarılı olamayan Volkan Şen, topu Hasan Ali Kaldırım'a aktardı. Bu futbolcunun topa vuruşu istediği gibi olmayınca, pozisyonu iyi takip eden Muammer, meşin yuvarlağa hakim oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        FENERBAHÇE'DE TEK EKSİK

        Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Caner Erkin, Mersin'e getirilmezken, 23 kişilik kadroda yer alan Raul Meireles ile Abdoulaye Ba, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Ligde gelecek hafta Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de, Fernandao, Josef de Souza ve Mehmet Topal, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        İDMAN BOYKOTU KADROYA YANSIDI

        Futbolcuların, alacakları nedeniyle hafta içerisindeki idmanları boykot ettiği Mersin İdmanyurdu'nda, bazı antrenmanlara sakatlıkları gerekçesiyle katılamayan Welliton ve Vederson, Fenerbahçe karşısında kadroda yer almadı. Mersin ekibinde, Efe Halil Özarslan ve Futacs da sakatlıkları nedeniyle ilk 18'e dahil edilmedi. Nakoulma ve Murat Ceylan'ı yedek kulübesine çeken kırmızı-lacivertlilerin teknik direktörü Bülent Korkmaz, Fenerbahçe karşısına Muammer Yıldırım, Sadiku, Servet Çetin, Mitrovic, Nurullah Kaya, Serkan Balcı, Güven Varol, Eren Tozlu, Khalili, Oktay Delibalta ve Pedriel 11'ini çıkardı.

        TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ

        Mersin Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Mersinli taraftarlar ilgi gösterirken, tribünlerin büyük kısmı doldu. Mersinli taraftarların hazırladıkları koreografiler ilgi çekerken, sarı-lacivertli taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurarak, takımlarını destekledi.

        FENERBAHÇE İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Karşılaşma için Adana'da kampa giren Fenerbahçe'nin, müsabakanın oynandığı Mersin Stadı'na gelişi sırasında kara yolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Öte yandan, karşılaşma öncesinde Raul Meireles ile Ertuğrul Taşkıran, Adana'da, Abdoulaye Ba ile Mehmet Topuz da Mersin'de taraftarlar için düzenlenen imza günü etkinliğine katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ