Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Beşiktaş: 2 - Medicana Sivasspor: 0 | MAÇ SONUCU - EMS Yapı Sivasspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - MEDİCANA SİVASSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Beşiktaş, Süper Lig'in 12. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Medicana Sivasspor'u ağırladı.

        Mücadele boyunca oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Siyah-Beyazlılar, birçok önemli fırsattan yararlanamadı.

        İlk yarının son anlarında Atiba Hutchinson, Adem Koçak'la girdiği mücadele sonrası yerde kaldı ve hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mario Gomez, 44. dakikada meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

        İkinci yarı da ilk 45 dakikanın kopyası gibiydi. Yine birçok önemli gol fırsatını harcayan Beşiktaş, bu kez 90+2. dakikada Oğuzhan'ın plasesiyle farkı ikiye çıkardı ve mücadeleden 3 puanla ayrılmayı başardı.

        Beşiktaş bu sonuçla puanını 29'a yükselterek liderliğini sürdürürken, Sivasspor ise 9 puanda kaldı.

        BEŞİKTAŞ: 2 - MEDICANA SİVASSPOR: 0

        STAT: Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Ekrem Kan, Orkun Aktaş

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa (Dk. 62 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 70 Kerim Frei), Gomez (Dk. 82 Cenk Tosun)

        MEDICANA SİVASSPOR: Setkus, Ziya Erdal, İbrahim Öztürk, Yiğit İncedemir, Cicinho, Adem Koçak (Dk. 79 İbrahim Akın), Chahechouhe, Taouil (Dk. 60 Beykan Şimşek), Hakan Özmert (Dk. 74 Yekta Kurtuluş), Burhan Eşer, Eneramo

        GOLLER: Dk. 44 Gomez (Penaltıdan), Dk. 90+2 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 42 Adem Koçak, Cicinho (Devre arasında), Yiğit İncedemir (Maçtan sonra) (Medicana Sivasspor), Dk. 45+1 Ersan Adem Gülüm, Dk. 84 Necip Uysal, Dk. 90+1 Beck (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında, ceza sahasında Sosa topu Olcay Şahan'a indirdi. Bu futbolcunun vuruşu istediği gibi olmadı ve kaleci Setkus, savunmanın kontrolünde meşin yuvarlağa sahip oldu.

        9. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasında uygun durumda topla buluşan Olcay Şahan'ın yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        11. dakikada Gomez ile verkaç yapıp sağ çaprazdan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Sosa'nın dar açıdan vuruşunda, top uzak kale direğinin dibinden dışarı çıktı.

        21. dakikada Hakan Özmert'in pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Chahechouhe'nun yerden şutunda, kaleci Tolga Zengin yakın dereğin dibinde yatarak topu kontrol etti.

        28. dakikada Hakan Özmert'in ceza sahası dışından çektiği şutta, top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

        35. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında kafalardan kesen topu arka direkte Gomez kafa vuruşuyla tamamlamak isterken, meşin yuvarlağı kaleci Setkus önledi.

        Aynı dakikada Chahechouhe'nun pasıyla ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Eneramo'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti.

        42. dakikada Hutchinson, ceza sahasında Adem Koçak'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada penaltı atışını kullanan Gomez, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Medicana Sivasspor çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Eneramo'nun pasıyla orta sahada topu alarak hızla ceza sahasına giren Chahechouhe vuruşunu yapmak üzereyken, son anda araya giren Rhodolfo kritik müdahalesiyle tehlikeyi önledi. Chahechouhe'nun yerde kaldığı bu pozisyonda, Sivassporlu futbolcular penaltı beklentisiyle hakeme itirazda bulundu.

        54. dakikada Quaresma'nın yerden pasıyla ceza sahasının sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Gomez'in şutunda, meşin yuvarlak kaleci Setkus'tan döndü.

        Aynı dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında yine sol çaprazda topla buluşan Gomez'in vuruşunda, bu kez topu Setkus önledi.

        56. dakikada Gomez'in pasıyla sağ tarafta topla buluşan Olcay Şahan, arka direkte bulunan Oğuzhan Özyakup'u gördü. Bu futbolcunun vuruşunda ise meşin yuvarlak yandan az farkla dışarı gitti.

        71. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Kerim Frei'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        75. dakikada Quaresma'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gomez'in aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        85. dakikada Ziya Erdal'ın soldan ortasında, ceza sahasında Ersan Adem Gülüm'ün kafasından seken top arka direkte Burhan Eşer'in önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

        90. dakikada Necip Uysal'ın uzun pasında ceza sahasının sol çaprazında topu kontrol eden Cenk Tosun'un açısını düzelterek, attığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Setkus'tan döndü.

        90+2. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Setkus'un sağından ağlara gitti: 2-0.

        MAÇTAN NOTLAR

        GÖKHAN TÖRE KADRODA YER ALMADI

        Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Medicana Sivasspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Hafta içi gribal enfeksiyon nedeniyle üç gün takımla çalışamayan 23 yaşındaki futbolcu, son üç idmanda yer almasına karşın teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde 10 maçta forma giymiş, bir gol kaydetmişti.

        BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADI'NDAKİ 3. MAÇ

        Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak üçüncü maçına çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, sahasındaki son maçı da bu statta Kasımpaşa'ya karşı oynamış ve rakibiyle 3-3 berabere kalmıştı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda geçen sezondan bu yana toplam 5 iç saha maçına çıkan Beşiktaş, söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

        TRİBÜNLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ DOLDU

        Beşiktaş-Medicana Sivasspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu. Başakşehir'deki statta oynadığı son Kasımpaşa karşılaşmasında dolu tribünler önünde mücadele eden ve milli maçlar sebebiyle lige de ara verilmesi nedeniyle 24 gün sonra İstanbul'da sahaya çıkan siyah-beyazlı ekibi, taraftarı Medicana Sivasspor karşısında da yalnız bırakmadı. Kale arkalarındaki boşluklar dışında tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Bu arada karşılaşmayı az sayıda Medicana Sivasspor taraftarı da izledi.

        İKİ KULÜP BAŞKANI YAN YANA İZLEDİ

        Beşiktaş ile Medicana Sivasspor arasındaki mücadeleyi iki kulüp başkanı yan yana izledi. Karşılaşma öncesi protokol tribünündeki yerlerini alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, maçı birlikte takip etti.

        TEKNİK HEYETLER ARASINDA GERGİNLİK

        Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımın teknik heyeti arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Medicana Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe'nun 50. dakikada rakip ceza alanında yerde kaldığı pozisyon sonrasında maçın hakeminin verdiği karara sinirlenen teknik direktör Okan Buruk, kendisi için belirlenen alanın dışına çıkarak Beşiktaş teknik heyetinin bulunduğu bölüme kadar geldi. Okan Buruk'un ardından yardımcısı Stjepan Tomas da bu alana gelirken, özellikle Hırvat antrenörün hem dördüncü hakeme hem de Beşiktaş teknik heyetine karşı kullandığı ifadeler, siyah-beyazlı ekibin çalıştırıcısı Şenol Güneş'i çok sinirlendirdi. Teknik heyetler arasında yaşanan gerilim, araya giren dördüncü hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından büyümeden önlendi.

        GOMEZ LİGDEKİ 9. GOLÜNÜ ATTI

        Beşiktaş'ın ilk golünü kaydeden Alman futbolcu Mario Gomez, bu sezon ligde 9 gole ulaştı. Siyah-beyazlı ekibin şu ana kadar ligde yaptığı 12 karşılaşmada da forma giyen 30 yaşındaki oyuncu, bu kulvarda bir maç aradan sonra gol atma başarısı gösterdi. Gomez'in, Beşiktaş formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde de bir golü bulunuyor. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında "Kara Kartallar"ın ikinci golünü kaydeden Oğuzhan Özyakup ise bu sezon ligdeki 4. golünü rakip filelere gönderdi.

        BEŞİKTAŞ, TÜM RESMİ MAÇLARINDA GOL ATTI

        Beşiktaş, bu sezon yaptığı tüm resmi maçlarda gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar Süper Lig'de 12, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 karşılaşma oynarken, bu maçların tümünde rakip fileleri havalandırmayı başardı. Medicana Sivasspor karşısında bulduğu gollerle ligdeki gol sayısını 30'a yükselten "Kara Kartallar", bu kulvarın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

        BU SEZONKİ 3. PENALTISI

        Beşiktaş, Medicana Sivasspor karşısında bu sezon ligdeki 3. penaltısını kullandı. Siyah-beyazlı ekip, ligin 3. haftasında oynanan ve 4-0 kazanılan Gaziantepspor maçında bu sezon ilk kez penaltı kullanırken, penaltıda topu filelerle buluşturan isim Cenk Tosun olmuştu. Ligin 10. haftasında oynanan ve 3-3 berabere biten Kasımpaşa mücadelesinin uzatma dakikalarında bu sezonki ikinci penaltısını kazanan "Kara Kartallar"da, bu penaltıyı da Oğuzhan Özyakup gole çevirmişti.

        GÜNEŞ'İN, BURUK KARŞISINDA KAYBI YOK

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk ile rakip olduğu ligdeki 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Geçen sezon Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş ile o dönem Gaziantepspor'un başında bulunan Okan Buruk'un iki randevusunu tecrübeli teknik adam, 2-1 ve 2-0'lık skorlarla kazanmıştı. Güneş, Buruk ile rakip olduğu üçüncü karşılaşmadan da galip ayrılarak, genç teknik adam karşısında puan kaybı yaşamamış oldu.

        NECİP UYSAL CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Beşiktaşlı futbolcu Necip Uysal, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Medicana Sivasspor karşısında 84. dakikada sarı kartla cezalandırılan siyah-beyazlı futbolcu, bu sezonki dördüncü sarı kartını gördü. Necip Uysal, cezası nedeniyle 13. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında görev yapamayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ