Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Claudio Taffarel, "Onların bizi yendiği gibi biz de onları yenebiliriz. Kimse buraya turistik bir seyahat için geldiğimizi düşünmesin" dedi - Futbol Haberleri

        Öncelikle TRT Spor'a özel açıklamalar yapan Taffarel, "İstanbul'da belki de Atletico Madrid'e gereğinden fazla saygı duyduk. Bu sefer böyle olmayacak. Gruba baktığımızda her şey olabilir. Benfica deplasmanından galip dönebilirdik olmadı. Her şeye açık bir gruptayız. Oyunculara güvenimiz sonsuz. En iyi sonuçla dönmek istiyoruz. En güzel skorla buradan ayrılmak istiyoruz. Mustafa Denizli ile şu ana kadar bir görüşmemiz olmadı. Uzun zamandır bu takımla birlikteyiz, onun da bize güveni sonsuzdur. İstanbul'a döndükten sonra onunla görüşme şansımız olacak." ifadelerini kullandı.

        "TURİSTİK SEYAHATA GELMEDİK"

        Basın toplantısında ise güvenlerinin yüksek olduğunu vurgulayan Brezilyalı antrenör, "Çok zor bir maç olacağı aşikar. Ama her şeyin bizim eliminde olduğunu düşünüyorum. Aslında grupta her şey açık. Nasıl onlar İstanbul'da bizi yendiyse biz de onları burada yenebiliriz. Kimse buraya turistik bir seyahat için geldiğimizi düşünmesin. Mutlaka çok zor bir rakibe karşı oynayacağız ama ne olursa olsun biz inanarak geldik. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Ümitsiz değiliz, ümitsiz olmamız için de bir sebep yok" diye konuştu.

        "DERSİMİZE ÇALIŞTIK"

        Atletico Madrid'in duran toplarda etkili olduğunu söyleyen Taffarel, golcülerin gol atmamasının İspanya'da 'kriz' olarak adlandırılması üzerine; "Gol atma anlamında sadece forvetlere bakmamak gerekiyor. Atletico Madrid'e baktığımız zaman sadece forvetler değil, duran toplarda çok etkililer. Bir Godin var... Ne kadar etkili olduklarını biliyoruz. Eğer İspanya basınında Atletico'nun durumu kriz olarak adlandırılıyorsa, bu kriz umarım yarın da devam eder" dedi.

        "MUSTAFA HOCA GELİRSE BİZE GÜÇ KATAR"

        Mustafa Denizli'nin Madrid'e gelme ihtimali ile ilgili konuşan çalıştırıcı, "Şu ana kadar yeni hocamız Mustafa Denizli ile bir konuşmamız olmadı. Ama buraya gelme ihtimali varmış. Tabi ki Mustafa Hocamız burada olsaydı çok farklı olabilirdi ama henüz kendisiyle iligli bir görüşmem olmadı. Bizim bir Atletico Madrid programımız var ve o programda devam ediyoruz. Ama buraya gelirse bize güç katacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

        MUSLERA: GALİBİYET ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ

        Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera da, karşılaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:

        "Atletico, baskılı oynayan, topa sahip olmayı seven, top çalan, kişisel becerileri yüksek futbolculara sahip bir takım. Üstelik evinde oynayacak. İstanbul'da bunların acısını çektik. Umarım bizim için daha iyi olur. Eğer Şampiyonlar Ligi rüyasına devam etmek istiyorsak en iyi şekilde Atletico'ya göğüs gerip, buradan galibiyet almaya çalışmalıyız."

        JOSE RODRIGUEZ: KAZANMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

        Galatasaray'ın İspanyol oyuncusu Jose Rodriguez ise "Ligde aldığımız beraberlik ve teknik direktörlük değişikliğiyle zor bir hafta geçirdik. Kazanmak bizim için önemli olacak" ifadesini kullandı.

        Eski takımı Real Madrid'in Barcelona'ya 4-0 mağlup olmasıyla ilgili bir soruya da Rodriguez, "Yarın yaşam maçımız var. Real Madrid sorusunun benim için anlamı yok. O yüzden cevaplamayacağım" yanıtını verdi.

        Bu arada basın toplantısında İspanyolca-Türkçe tercümanın Muslera ve Rodriguez'in açıklamalarını çok kısa ve yanlış bir şekilde Türkçe'ye çevirmesi basın mensupları tarafından tepki gördü.

        HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

        Galatasaray, Vicente Calderon Stadı'nda yaptığı antrenmana Atletico Madrid maçının hazırlıklarını tamamladı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık yapılan idmanın başında Taffarel, saha içinde futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. İdmanın basına açık bölümünde futbolcular, topla birlikte ısınma çalışmaları gerçekleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ