Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Molde Başkanı Oystein Neerland, "Fenerbahçe’nin kazanmaya ihtiyacı var, bu yüzden kazanırlar. Maçı ya kaybederiz ya da berabere kalırız" dedi - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Molde Başkanı, Fenerbahçe maçı öncesinde HABERTÜRK’e samimi açıklamalarda bulundu.

        Başkan Oystein Neerland, Fenerbahçe maçında umudunun olmadığını belirtirken Türkiye ilgili olarak da ilginç sözler sarf etti.

        İşte Neerland’ın açıklamaları:

        MOLDE'NİN FORVETİYDİ BAŞKANI OLDU

        Molde kulübünün 30 yıldır içindeyim. Kulübe adım atışım 1980'li yıllara dayanıyor. Ondan önce kayak sporuyla ilgileniyordum. Daha sonra Molde'de 7 yıl boyunca futbol oynadım ve forvet mevkiinde görev yapıyordum. 17-18 yıl önce de Molde'de görev yapmaya başladım. Yönetimde çeşitli görevler yaptım. Şimdi de 5 yıldır başkanlık görevini yapıyorum.

        DİSİPLİNDEN ÖDÜN VERMİYORUZ

        Yönetim anlayışımızda çok net hedefler var. Önce bunları belirliyoruz ve bu hedeflere ulaşmak için çabalıyoruz. Çok güçlü bir disiplinle çalışıyoruz. Özellikle ekonomi konusunda bu disiplinden ödün vermiyoruz. Bu disiplin ve dikkatle kulüp adına doğru şeyler yapmaya çalışıyoruz.

        ŞAMPİYON OLABİLMEK İÇİN 100 YIL ÇALIŞTIK

        Şampiyon olabilmek için 100 yıl çalıştık. 100 yıl boyunca denedik ve sonunda başardık. (Gülüşmeler) Molde olarak hedefimiz her zaman Norveç Ligi'nde ilk 3 takım arasında olmak ve her yıl şampiyonluk için savaşmak. Ayrıca her yıl Avrupa'ya katılmayı hedefliyoruz. Tüm bu hedeflerimiz bize 3 şampiyonluk ve 2 kupa kazandırdı. Çok güçlü bir takım olduk ve son 4 yılda elde ettiğimiz bu başarıları tekrar edebileceğimize inanıyorum. Avrupa'da da artık tanınan, bilinen bir takım olmak istiyoruz.

        FENERBAHÇE MOLDELİLER İÇİN ÇOK ÜNLÜ

        Molde gibi çok çok küçük bir şehirde bunları başarmak, kazandıklarımızı daha değerli kılıyor. Avrupa Ligi'ndeki takımlar arasındaki en küçük şehre sahip olabiliriz. Bence öyle hatta. Fenerbahçe, Ajax, Celtic gibi Şampiyonlar Ligi seviyesinde, müzesinde bir sürü kupalar bulunan büyük kulüplerin olduğu gruptan çıkmak bizi fazlasıyla mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Fenerbahçe özellikle yaptığı transferlerin ardından bütün futbolseverler ve özellikle Moldeliler için çok ünlü bir kulüp oldu. Rakiplerimiz çok ünlü kulüpler ve bu da bizim başarımızı daha değerli kılıyor. Biz özellikle kendi stadımızda sürprizler yapabileceğimize inanıyoruz. 4 maçın ardından gruptan çıktık ve şu anda lider durumdayız. Elbetteki bu sonuç bizim için çok büyük bir sürpriz fakat bir o kadar da güzel oldu. Kuralar çekildiğinde kesinlikle bu durumu beklemiyorduk. Hele bu kadar hızlı bir şekilde gruptan çıkabileceğimizi hayal bile etmedik.

        FARKI AKLIMIZLA KAPATIYORUZ

        Bunun sırrını açıklamak çok kolay değil. Ama bizim için en önemli kelime gelişmek. Aslında işin sırrı bu kelimede. Norveç'teki büyük kulüplerden bile daha düşük bütçemiz var ve daha önce de dediğim gibi şehrimiz çok küçük. Fakat kalite üretmek, çalışmak pahalı şeyler değil. Bizim için en ufak paranın bile önemi var. Tüm bu şartlardan dolayı bizim rakiplerimizi geçebilmemiz için fark yaratmamız gerekiyor. Bunun için de aklımızı kullanıyoruz. Aklımızla gelişmeyi sürdürüyoruz. Ucuza futbolcular keşfedip veya altyapımızdan yetiştirip bunları büyük paralara satıyoruz. Ve her zaman şunu düşünüyoruz. Gelişmek, gelişmek, gelişmek. Bu şekilde de Norveç Ligi'nin en iyi takımı olacağımıza inanıyorum ve bunu başaracağız.

        EN DEĞERLİ OYUNCU 150 BİN EURO KAZANIYOR

        Bütçemiz 10 milyon Euro civarında. En iyi oyuncumuz da 150 bin Euro kazanıyor.

        BAŞKAN PARADAN DA FUTBOLDAN DA ANLAMALI

        Türkiye'deki durumla burası arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Bir kulüp başkanı olmak gerçekten çok zor. Bir başkan hem futbol konusunda hem de ekonomi konusunda tecrübeli olmak.bence en doğru olanı. Yani başkanın hem spor adamı geçmişli hem de yönetici geçmişli olması en doğru olanı. Bu durum elbette zor fakat kulübünü daha ileriye taşıyabilmek için bana göre gerekli. Molde bu açıdan şanslı fakat ben bir takım oyuncusuyum. Bizim yönetim kurulumuzda sporcular da var, avukatlar da var, iş adamları da ekonomistler de var.

        BEN TAKIM OYUNCUSUYUM

        İstanbul'daki başkanların konumuyla buradaki durum çok farklı. Elbette Molde'de benim başkan olduğumu herkes biliyor fakat sokakta rahatça yürüyebiliyorum ve kimse gelip benden imza istemiyor. Molde Futbol Kulübü Başkanı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Fakat ben bir takım oyuncusuyum. Ve kulübün bugünüyle yararını düşünmekten başka bir şey yapamam. Bence doğru olan da bu. Bu kulübün gelişmesini düşünmeliyiz. İstanbul'u ilk kez Fenerbahçe maçında ziyaret ettim. Şehirde çok fazla insan var ve çok fazla futbol taraftarı var. Bu yüzden Türkiye'deki başkanların da bu kadar popüler ve güçlü olması çok normal.

        TÜRKİYE İÇİN TEZAHÜRAT YAPACAĞIM

        Elbette ki Avrupa futbolunu takip ediyorum. Özellikle bazı ligleri düzenli olarak takip ediyorum. Türkiye'nin de 3 büyük takımı hakkında bilgim var. EURO 2016'ya direkt katılarak büyük bir başarıya imza attınız. Biz Norveç olarak turnuvaya katılamayacağız. Bu yüzden bu turnuvada Türkiye için tezahürat yapacağım.

        TÜRKİYE'DEN TAKIMLAR OYUNCULARIMIZLA İLGİLENİYOR

        Türkiye'den oyuncularımızla ilgilenen takımlar oluyor. Türkiye'nin büyük ve popüler takımlarıyla iş yapmak güzel. Takımların ilgileri oldu fakat son seviyeye gelemedik.

        FENERBAHÇE KAZANIR

        Yarınki maçın bizim açımızdan zor olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin kazanmaya ihtiyacı var bu yüzden Fenerbahçe kazanır diye düşünüyorum. Maçı ya kaybederiz veya berabere kalırız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ