Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa’nın buz gibi golünü vermeyen hakemlere maç yok! - Kasımpaşa Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / İlker GÜNEŞ

        Süper Lig’de yeni sezona teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ve kurduğu iddialı kadro ile başlayan Kasımpaşa, bariz hakem hataları sebebiyle puan tablosunda hak ettiği yerin çok gerisinde yer aldı.

        13. haftayı 20 puanla 6. sırada tamamlayan Lacivert-Beyazlılar, sezon başından beri skandal kararlar yüzünden 7 puan kaybetti. Rize maçının son saniyesinde Kweuke’nin kendini atmasına komik bir penaltı çalan Deniz Çoban ile Beşiktaş maçında 90+2’de Cüneyt Çakır’ın ‘uydurma’ penaltısı yüzünden 2’şer puan yitirdi... Bursa maçında durum 0-0’ken net penaltısı atlanan Paşa, sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı.

        Kasımpaşa, son G.Saray maçında çizgi hakemi Alper Ulusoy ve orta hakem Halis Özkahya’nın kurbanı oldu. İşte Paşa’yı haksızlığa uğratan bu ikili, bir anlamda kendilerini de yaktılar...

        ÇOK DÜŞÜK NOTLAR

        Karşılaşmanın gözlemcisi Necdet Erdilek’in, çizgi hakemi Alper Ulusoy ile ilgili çok ağır bir rapor hazırladığı öğrenildi.

        Erdilek’in, Halis Özkahya’ya 7.9, Alper Ulusoy’a da 7.7 verdiği bildirildi. Son derece düşük olan ve ‘başarısızlık’ anlamına gelen bu notlar sebebiyle, Özkahya’nın 3 hafta, Ulusoy’un da ilk yarı sonuna dek maç alamayacağı kaydedildi. MHK, yaptığı durum değerlendirmesinde hakemlerin dinlendirilmesi yönünde karar verdi.

        GERÇEĞİ GÖRÜNCÜ MORALLERİ BOZULDU

        Kasımpaşa-Galatasaray maçında yaptıkları bariz hata ile gündeme oturan Halis Özkahya ve Alper Ulusoy’un karşılaşmanın devre arasında cep telefonlarından pozisyonu izledikleri ileri sürüldü.

        Topun çizgiyi geçtiğini gören hakemlerin, bu yüzden ikinci yarıya büyük moral bozukluğuyla çıktıkları ve bu durumun performanslarına ve yönetimlerine yansıdığı ifade edildi.

        OTORİTELER ATEŞ PÜSKÜRDÜ

        BÜLENT YAVUZ: BAL GİBİ GOL GÜME GİTTİ

        Donk’un vuruşunda top net bir şekilde çizgiyi geçti. Bal gibi gol güme gitti. Kasımpaşa bu sezon hakemlerden çok dertli. Umarım bu hata son olur. Kasımpaşa hiçbir şeyden çekmedi, hakemlerden çektiği kadar.

        ERMAN TOROĞLU: BİR BİLDİĞİ Mİ VAR?

        Kasımpaşa’nın buz gibi golü verilmedi. Çizgi hakeminin gözü önünde oluyor. Yani çizgi hakemi pozisyonu net görüyor. Neden hakeme golü verdirmiyor, onu bilemeyiz. Mutlaka bir bildiği vardır!

        AHMET ÇAKAR: FUTBOLUN KATİLİ...

        Futbolun katili Türk hakemleri. Halis Özkahya için yine iyi şeyler söyleyemiyoruz. Çizgi hakemi ile Kasımpaşa’nın buz gibi golünü yediler. Top direğe vurup içeri düştü ama gol kararı verilmedi.

        MUSTAFA ÇULCU: ALPER ULUSOY UYUDU

        6. hakem uyudu. Donk’un şutunda top çizgiyi geçmesine rağmen, 6 no’lu yardımcı hakem Alper Ulusoy büyük bir hataya imza attı. Ulusoy’a uyan orta hakem Halis Özkahya’nın da bu hatada büyük payı var.

        SERDAR TATLI: YETERSİZ KALDI

        Alper Ulusoy, Donk’un vuruşunda konum olarak doğru yerdeydi. Ancak karar aşamasında yetersiz kaldı ve net golü göremedi.

        HEPSİNE CEZA VAR, DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

        MHK, bu sezon Kasımpaşa’nın kaderiyle oynayan hakemlerin hepsine faturayı kesti. Ancak tüm bu duruma rağmen Kasımpaşa aleyhine yapılan bariz hatalar bitmedi!

        DENİZ ÇOBAN HAKEMLİĞİ BIRAKTI

        Kasımpaşa’nın 6. hafta Çaykur Rize’yi konuk ettiği maçta, Paşa 1-0 öndeyken son saniyede çaldığı penaltıyla galibiyeti engelleyen hakem Deniz Çoban, maçtan sonra Rıza Çalımbay’dan özür diledi. Çoban daha sonra hakemliği bıraktığını açıkladı.

        CÜNEYT ÇAKIR'A 1 AY CEZA

        10. haftada Beşiktaş’a konuk olan Kasımpaşa, uzatmalara 3-2 önde girdi. Ancak Cüneyt Çakır, 90+2’de önce yanlış taç kararı verdi, 30 saniye sonra ‘eli’ görmedi ve verdiği komik penaltı ile skoru 3-3’e getirdi! MHK de Çakır’ı yaklaşık 1 ay dinlendirdi.

        HALİL UMUT MELER MAÇ ALAMADI

        Süper Lig’in 9. haftasında oynanan Kasımpaşa-Bursa maçında; durum 0-0’ken Paşa’nın net penaltısını vermeyen hakem Halil Umut Meler, o haftadan beri Süper Lig’de maç alamadı. Meler’e son olarak geçen hafta PTT 1. Lig’de maç verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ