Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Kriz üstüne kriz - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Erhan TELLİ

        Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son vererek yerine Mustafa Denizli’yi getiren Galatasaray’da anlaşmanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen iki kriz birden patlak verdi. Hamzaoğlu’nun ayrılış sürecinde yönetim kurulu daha ilk günden karışmış ve bu operasyona karşı olan Tayfun Demir, Başkan Dursun Özbek’e mektup yazarak, “Ben yokum” demişti. İstifayla sonuçlanan bu kriz tam unutuldu derken, Kasımpaşa karşılaşması öncesi ve sonrasında, iki genç yönetici Fatih İşbecer ve Arda Selim Üçer’in üst üste verdiği demeçler, yeni ve daha büyük bir krizi daha beraberinde getirdi.

        HOŞNUTSUZLUK YARATTI

        Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesinde başrolü oynadıktan sonra yabancı bir teknik adam isteyen ancak bunda başarılı olamayan Genel Sekreter Fatih İşbecer’in, Denizli’nin gelişi sonrası verdiği bir röportajda “Denizli’yi istememe gibi bir durumum olamaz. Denizli’yi istemeyenin alnını karışlarım” demesi camia içimde büyük tepki çekti.

        İşbecer’in demokratik bir yapıya sahip olan yönetim içerisinde, kendisi ile aynı şekilde düşünmeyen başka bir yönetim üyesi hakkında bu tarzda ifadeler kullanmasını doğru bulmayan birçok duayen ismin, bu durumdan büyük rahatsızlık duydukları ve şikayetlerini de Başkan Dursun Özbek’e ulaştırdıkları ifade edildi.

        Yönetim kurulu içinde de Fatih İşbecer’in bu sözlerine tepki gösterenlerin olduğu ortaya çıktı. G.Saray’da ikinci olay ise Kasımpaşa maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan genç yönetici Selim Arda Üçer’in sözlerinin ardından yaşandı.

        Üçer’in, teknik direktör Mustafa Denizli’yi kastederek “Florya, Galatasaray Kulübü’nün kalbi. Bir veya birkaç kişinin sorumluluğuna bırakılmayacak kadar da değerli. El birliğiyle bir şeyler yapmamız lazım. Paralel bir çalışma yürütmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanması büyük bir krizin habercisi oldu.

        DURSUN ÖZBEK TAM YETKİ VERMİŞTİ

        Denizli’nin de Üçer’in bu açıklamalarından rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın, Başkan Dursun Özbek’in kendisine yaptığı teklifi kabul edip Galatasaray’ın hocası olurken ilk şartının ‘Florya’da tam bağımsızlık ve serbest çalışma ortamı’ istemesi olduğu biliniyor.

        Mustafa Denizli’nin imza atmadan önce “Teknik direktör olarak başarısızlıkta tek sorumlu benim ve sadece başkana yani size gereken açıklamaları yaparım” dediği ve Dursun Özbek’in de bunu kabul ettiği ifade edildi. G.Saray’da 3. kez takımın başına geçen Mustafa Denizli, takımın motivasyonunun bozulmaması için Florya’da futbolcularıyla yalnız bırakılmayı tercih ediyor ve işine kimseyi karıştırmak istemiyor.

        DENİZLİ'DEN SOYUNMA ODASINDA MORAL VE SİTEM

        ‘Zamanla her şey yoluna girecek’

        Rize ve Antalya’nın ardından Kasımpaşa önünde de öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamayan ve beraberliğe razı olan Galatasaray’da, yeni teknik direktör Mustafa Denizli’nin maç sonrası oyuncularına hiç kızmadığı öğrenildi. Soyunma odasında büyük çöküntü yaşayan futbolcularına psikolojik destek vermeye çalışan tecrübeli teknik adamın, “Önümüzdeki hafta her şey daha güzel olacak. Beraberce çalışmaya devam edince, zamanla her şey yoluna girecek. Moralinizi bozmayın” dediği bildirildi.

        ‘Keşke bana gelmeseydin Burak’

        Mustafa Denizli’nin, attığı golden sonra kendisine koşan Burak Yılmaz’la Kasımpaşa maçının devre arasında özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Denizli’nin, “Golü attıktan sonra sana pası veren takım arkadaşına koşman daha doğru olur. Keşke kulübeye gelmeseydin” dediği, diğer oyuncuları da “Bundan sonra bu tür konulara dikkat etmenizi istiyorum” şeklinde uyardığı ifade edildi. Bu arada takım içi dayanışmayı artırmak isteyen Denizli, bu yönde tecrübeli oyunculardan yardım istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ