Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'da Muharrem Usta dönemi (Trabzonspor haberleri) - Trabzonspor Haberleri

        Ve Trabzonspor başkanını seçti. 3062 oy alan Muharrem Usta, Bordo-Mavililerin yeni başkanı oldu.Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren Trabzonspor Kulübü'nün 70. Olağan Genel Kurulu'nda 20 sandıkta geçerli 7150 oy kullanıldı.Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda oy verme işlemi saat 16.55'de tamamlanmasının ardından yaklaşık 3,5 saat süren sayımın ardından 3062 oy alan Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün 16. başkanı oldu.Diğer adaylar Celil Hekimoğlu 3049 oy alırken, hezimet yaşayan İbrahim Hacıosmanoğlu 1040 oy aldı.

        OY SONUÇLARI

        Muharrem Usta 3062

        Celil Hekimoğlu 3049

        İbrahim Hacıosmanoğlu: 1040

        MUHARREM USTA

        ASİL ÜYELER

        Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof. Dr. Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy

        YEDEK ÜYELER

        Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir

        HEKİMOĞLU SONUCA İTİRAZ ETTİ!

        OYLAR YENİDEN SAYILDI

        Trabzonspor'un 70. Olağan Genel Kurulu'nun divan başkanlığını yapan Ahmet Metin Genç, iki aday arasındaki oy farkının az olması nedeniyle başkan adayı Celil Hekimoğlu'nun 16, 17, 18, 19 ve 20. sandıklara itiraz ettiğini açıkladı. Bunun üzerine söz konusu sandıklar tekrar sayılmaya başlandı.

        Yapılan sayımın ardından Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, heyet olarak yaptıklarını değerlendirmeyi bitirdiklerini belirterek, "Bütün itiraz dilekçelerini aldık. Bütün kongre üyelerimi ve sabırla burada bekleyen kongre üyelerimizi yürükten tebrik ediyorum. Celil Hekimoğlu adına son 5 sandığa yapılan itirazı yeniden inceledik ve teker teker saydık. 3061 olarak ilan ettiğimiz oylardan bir fazlası çıktı ve Usta 3062 oy aldı. Onun dışında başka bir şeye rastlanmadı. Geçersiz oyların yeniden sayılması istenildi. Bunları da değerlendirdik. Yeniden geçersiz oy olarak saydığımız o oyların yeniden geçersiz olması yönünde karar verdik. Yaptığımız şeffaf sayımlardan sonra Sayın Muharrem Usta'nın Trabzonspor Kulüp Başkanı olarak seçilmesine karar verdik" dedi.

        15 BAŞKAN GÖREV YAPTI

        Yapılan itirazlar sonucunda 13 oy farkla başkanlığa seçilen Usta, 48 yıllık kulübün başkanlığa seçilen 16. ismi oldu. Bordo-mavili kulüpte, görev sıralarına göre Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Suat Oyman, Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Mazhar Afacan, Faruk Nafiz Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık görevi yapan isimler olmuştu. Usta'nın başkanlığında seçilen yönetim kurulu, karadeniz kulübünün 44. yönetim kurulu olarak göreve geldi.

        MUHARREM USTA KİMDİR?

        Sağlık sektöründe adını duyuran Usta, 1965 yılında Trabzon Gündoğdu Köyü'nde doğdu. 1983 yılında Trabzon Lisesi'nden, 1989 yılında 9 Eylül Tıp Fakültesi'nden mezun olan Usta, 1992 yılında Kulak-Burun-Boğaz uzmanı oldu ve aynı yıl sağlık sektörü yatırımlarına başladı, 1995 yılında hastane zinciri Medical Park'ın temellerini attı. Medical Park Hastaneler Grubu ve Liv Hospital Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Usta, uzun süre Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanlığı'nı yaptı. Usta, evli ve üç çocuk babası.

        USTA: ŞAMPİYONLUK YOLCULUĞU BAŞLADI

        Trabzonspor başkanlığına seçilen Muharrem Usta, kongrenin sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, "Benim yakın arkadaşlarımdan biri Celil bey. Bir diğer arkadaşım da İbrahim Hacıosmanoğlu. Her ikisine de tebriklerimi sunuyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum. Biz hepimiz Trabzonspor için varız, bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Trabzon'dan Türkiye'ye muhteşem bir görüntü verdik bu kongrede. Yüzde 75'lik bir katılımla yaklaşık 7 bin 400 kişinin katıldığı gerçekten müthiş bir kongre oldu. Çok küçük farkla da olsa Celil bey ve ben geçen seçimde kaybetmiştik. İbrahim başkan seçilmişti. Biz sonuna kadar İbrahim beyin arkasında durduk. Şimdi de yine çok küçük farkla biz kazandık. Ama biz bir bütünüz. Trabzonspor için hep birlikte var olacağız. Kongreye ülkenin dört bir yanından Trabzonspor için gelen tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Avrupa'dan gelen tüm Trabzonspor sevdalılarına teşekkür ediyoruz. 50. yılda şampiyonluğa büyük yolculuğumuzu başlattığımızı ilan ediyoruz" dedi.

        Usta, daha sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarını da sahneye davet ederek taraftarlarını selamladı.

        HEKİMOĞLU: İTİRAZ ETMEYECEĞİZ

        Kongreyi 13 oy farkla kaybeden Celil Hekimoğlu, 1 yıldan beri çok ciddi bir emek verdiklerini belirterek, "Sizler benden daha çok çalıştınız. Benden daha çok inandınız. Üzerimde çok hakkınız var, hakkınızı helal edin. Bugün 7 binden fazla üyenin katıldığı kongreyi 13 gibi çok az bir oy farkıyla kaybettik. Biz buna itiraz ederek mahkemeye götürüp, bu seçimi kazanabilirdik ama biz Trabzonspor'un mahkeme kapılarından kurtulmasını istiyoruz. Biz önce Trabzonsporluyuz, Trabzonspor'un mutluluğunu istiyoruz. Trabzonspor'dan 50. yılında şampiyonluk istiyoruz. Muharrem beye de başarılar diliyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ