Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mustafa Denizli'den Astana maçı yorumu - Futbol Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın Kazakistan'ın Astana takımıyla yapacakları maçta herhangi bir sürprizin yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sarı-kırmızılı futbolcu Semih Kaya'nın da katıldığı basın toplantısında açıklamada bulunan Denizli, Şampiyonlar Ligi'nden elenen iki ekibin de Avrupa Ligi'nde yola devam etmek istediğini belirterek, "Galatasaray, bir sezonu Avrupa'sız geçiremez, geçirmemeli. Kuralar çekildikten sonra hiç kimse Astana'nın grupta bu puan barajına ulaşacağını beklemiyordu. Futbolda sürprizler her zaman yaşanmıştır. Biz yaşanmaması için her şeyimizi ortaya koyacağız, yaşatmayacağız" diye konuştu.

        Galatasaray takımı ile kısa süredir birlikte olduğunu hatırlatan deneyimli teknik adam, "Oyuncularımın performanslarının tamamından memnunum. Yeterli değil ama benim için önemli olan onların çabası ve başarmak istemesi. Oyuncularım, başarı yolunda önemli adımlar atıyor. Bunu devam ettirmeleri için onlara her türlü fırsatı ve imkanı sunacağım. Yarın yeni bir yolculuğun başlangıcı olacak. Futbolcularım da ben de bu yolculuğa alışığız. Yarın her şeyimizi ortaya koyup, herhangi bir sürprize fırsat vermeden hedefimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

        Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, sakatlıkları nedeniyle dünkü antrenmana katılmayan Selçuk İnan ve Hakan Balta'nın ciddi sorunları olduğunu dile getirerek, "Hakan ve Selçuk, dün bizimle çalışamadı. İkisinin de ciddi sayılabilecek ama özveriyle üstesinden gelebilecekleri sorunları var. Selçuk'un hem ayak tarak kemiğinde ödemi hem de soğuk algınlığı var. Kendisine 3 kez serum verildi. Bugün bir testimiz olacak. Antrenmandan sonra karar vereceğiz" şeklinde görüş belirtti.

        "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK KEZ BİR TAKIM..."

        Astana'nın yaklaşık 10 gündür İstanbul'da kampta olduğunu hatırlatan Mustafa Denizli, "Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir takım, deplasmana erken gidip, 10 gün hazırlık dönemi geçiriyor. Bu hiç görülmeyen bir şey. Rakibimizin yoluna devam etmek için ne denli iddialı olduğunu gösteren bir tablo var" değerlendirmesinde bulundu.

        Tecrübeli çalıştırıcı, Alman futbolcu Lukas Podolski'nin magazin basınıyla yaşadığı iddia edilen tartışmayla ilgili soru üzerine, şöyle konuştu:

        "Böyle bir hadise yaşayan futbolcunun üzülmemesi mümkün değil. Bu sevimsiz hadise keyfimi kaçırdı. Bazen gazeteci olmayan, gazetelere servisi yapan arkadaşlar çizgiyi aşıyor. Bu işten ekmek yemelerini anlıyorum ama sınırları çok zorluyorlar. Olmaması lazım ama zaman zaman böyle durumlar yaşanıyor. Çok üzüldüm. Böyle bir şey inşallah son olur."

        "BİZİM AÇIMIZDAN BİR KADER MAÇI"

        Sarı-kırmızılı futbolcu Semih Kaya, UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için Astana karşısında kader maçına çıkacaklarını söyledi.

        Mustafa Denizli'nin verdiği direktifler doğrultusunda ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Semih, "Bizim açımızdan bir kader maçı. Tüm çalışmalarımızı ona göre yaptık. Takım olarak kenetlenmiş durumdayız. Kendimize inanıyoruz. Berabere kalsak da çıkıyoruz ama aklımızda öyle bir şey yok. Tamamen kazanmaya odaklıyız. Rakibimiz de durumun ciddiyetinin farkında. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, maçı kazanarak, UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

        Semih Kaya, takım savunmasındaki aksaklıkların sorulması üzerine, "Mustafa hoca geldikten sonra 2 karşılaşmaya çıktık. Kasımpaşa maçında 2 gol yedik. Bursaspor maçında kalemizde gol görmedik. Bu da bir şeylerin değiştiğinin göstergesidir. Takım olarak bazı şeylerin bilincine vardık. İlk yarının sonlarına yaklaştık. Astana'dan sonra Beşiktaş derbisi var. Yarınki maçta takım savunmasını iyi yapıp, gol yemeyip, Beşiktaş maçına da iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

        Astana ile deplasmanda yaptıkları ilk maçta 2. golün yenmesine neden olan hatasının etkisinde kalmadığını kaydeden Semih, şöyle devam etti:

        "Önemli bir hataydı. O günkü saha koşullarında bir karar aldım. Topla dönmeye çalıştım ve ayağım kaydı. Ondan sonra benimle ilgili bir algı oluşturuldu. Sonra üzerime gelindi. Bunu da normal karşılıyorum. Artık onun etkisinde değilim. İleride yine böyle hatalar olacak ama bunları en aza indirmem gerek. En kısa zamanda benle ilgili algıyı tersine çevirmeye çalışıyorum."

        UEFA Avrupa Ligi'nin de önemli bir vitrin olduğuna değinen savunma oyuncusu, "Bu durumun bilincindeyiz. En iyi şekilde hazırlanıp, çalışırsak, Avrupa'da başarının geleceğine inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ