Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Avrupa Ligi biletini aldı - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Kazakistan temsilcisi Astana ile 1-1 berabere kalarak C Grubu'nu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkını elde etti.

        Grupta son haftaya 4 puanla giren Galatasaray, 3 puanla son sırada bulunan Astana ile 3.'lük mücadelesi yaptı. Maçta geriye düşmesine rağmen 1-1'lik eşitliği sağlayan sarı-kırmızılılar, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi 2. turundan itibaren Avrupa'da yoluna devam etme hakkını kazandı.

        Atletico Madrid'in 13 puanla ilk sırada yer aldığı C Grubu'nda, Benfica 10 puanla 2., Astana ise 4 puanla son sırayı aldı.

        ASTANA SKORU 2 DAKİKA ÖNDE GÖTÜRDÜ

        Çekişmeli geçen maçta 1-0 öne geçmeyi başaran Astana, bu skoru ancak 2 dakika koruyabildi.Maçın 62. dakikasında Patrick Twumasi'nin golüyle 1-0 öne geçerek kendisini grup üçüncülüğüne taşıyacak skoru yakalayan konuk ekip, 64. dakikada Selçuk İnan'ın golünü engelleyemeyince avantajı yeniden Galatasaray'a kaptırdı.Galatasaray, beraberlik golünün ardından rakip kalede fırsatlar yakalamasına karşın, skoru değiştiremedi.

        DÖRT SEZON SONRA AVRUPA LİGİ'NDE

        Galatasaray, 4 sezon sonra UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.Kupaya ikinci turdan itibaren katılacak sarı-kırmızılı ekip, son olarak 2010-2011 sezonunda bu kulvarda ter dökmüş ve performansıyla da taraftarına hayal kırıklığı yaşatmıştı.

        O sezon 3. ön eleme turundan UEFA Avrupa Ligi'ne dahil olan Galatasaray, ilk rakibi Sırbistan'ın OFK Belgrad takımını 2-2 ve 5-1'lik skorla elemesine karşın, play-off turunda Ukrayna temsilcisi Karpaty Lviv'e elenmişti. Rakibiyle İstanbul'da 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, rövanş da 1-1 beraberlikle tamamlanınca, turu rakibine kaptırmış ve gruplara kalamamıştı.Sarı-kırmızılılar, 1999-2000 sezonunda şampiyonluk yaşadığı bu kulvarda yeniden başarılı olmak için mücadele verecek.

        TARAFTAR TAKIMI PROTESTO ETTİ

        Galatasaray taraftarı, Astana karşısında ortaya konulan futboldan memnun kalmadı ve karşılaşma sonunda takımı protesto etti.Müsabakanın ardından sarı-kırmızılı takımı ıslıklayan taraftarlar, yönetimi de istifaya davet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ