Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hayri Kozak: "Mustafa Denizli'ye 1.5 milyon dolar ödeme yapıldı mı?, bunu açıklayın" dedi - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın Aralık ayı divan toplantısı gergin geçti...Divan üyeleri Galatasaray Yönetimi'ne eleştirilerde bulundu. Başkan Dursun Özbek toplantıyı konuşmasını yaptıktan sonra erken terk ettiği için yöneticilerden Fatih İşbecer kürsüye çıkıp eleştirilere yanıt verdi.

        Dursun Özbek'in konuşmasının ardından Divan'da söz alan üyelerin sözleri şöyle:

        AYHAN ÖZMIZRAK: "Sayın Başkan UEFA'yı bilgilendirdiniz tamam da biraz bizi bilgilendirseniz. Galatasaray nasıl bir yola gidiyor. Mayıs ayında listenize almadığınız kardeşiniz Mehmet Özbek'i Florya'da futbol ve Sportif A.Ş'nin başına getirdiniz. Madem öyle listenize alsaydınız. Antrenmanda hoca kovmak moda oldu. Hocaya soğuk iseniz daha önce görevine son verseydiniz. Bu aldığınız örnek Ünal Aysal'dan antrenmanda sms ile antrenör kovmak. Eğer bir başkanı örnek alacaksanız Alp Yalman'ı örnek alın ve kulübü borçsuz teslim edin. Kevin Grosskreutz olayı patladı. Suçlu bir çalışan ilan edildi ve görevine son verildi. Sonra ne hikmetse yeniden o çalışan işe alındı. Birden basketbolda lisans skandalı patladı. Belki haklı olduğunuz yönler var ama farkında olmadan işler yapılıp sahada kazanılan maç masa başında kaybedildi. Federasyon başkanına okkalı bir cevap verdik ama iadeli taahhütlü imiş. Bunlar yetmedi Sabri meselesi çıktı. Sözleşme yaptınız sonra iptal ettiniz. Bu sözleşmeyi siz yaptınız. Bu bir mobbingtir. Siz bunu yaparsanız hangi profesyonel sporcu ya da çalışan size güvenebilir. O imza Galatasaray'ın imzası onun bunun imzası değil. En son 6 Aralık akşamı geldi. Galatasaray'ın kendi web sayfasından yaptığı açıklamalar 110 yıllık gücünü yansıtacak şekilde olmalı. Böyle balon Galatasaray'ı zor durumda bırakacak açıklama kimin aklına geldi. Bu Galatasaray'a yakışır bir davranış değil. Galatasaray'da başkanlık sistemi var ama başkan yönetime danışır ve ortak akılla karar alır. Bizim başka kulüpleri kınadığımız bireysel takınan kulüplere benziyoruz. Başkan çalışıyor, paralar veriyor ama bunlar yetmiyor. "

        RASİM ZAİMOĞLU: "Galatasaray gibi 25 milyon taraftarı olan bir kulübün 14 bin üyesi olmaz. Üye sayısının süratle artırılması lazım. Tüzük Tadil Komisyonu'ndaki arkadaşlarıma önerim tüzükte yeni üyelere yer açılmalı süratle hem de.

        Hamza Hoca'nın gönderilmesi bize yakışmamıştır. Ancak Mustafa Denizli'nin göreve getirilmesi çok yerindedir.

        Kulübümüzün sosyal medyada çok etkin ve dikkatli olması gerekiyor. Maalesef resmi siteden yapılan açıklama hepimizi üzdü ve zorda bıraktı. Karşımızda 17 senelik başkanlık yapan bir şahıs var ve herşeyi o biliyor yığınla hata yapıyor. Öyle bir malzeme ki biz ona eski futbolcusunun olan ya da olmayan sözüyle cevap veriyoruz. Oysa tek kelime ile cevap verebilirdik. Sayın başkan aynaya bak, Google'a bak deseniz yeterli cevap olurdu. "

        OKAN BÖKE: "Piyasalar allak bullak olmuşken bugün buraya gelmek bir görev. Demin anlatılanlar facia. Grosskreutz alıp 1,5 milyon euro veriyoruz. Abimi özledim diye gidiyor. Kizer diye bir kız lisans işleri çarpıklık oluyor. Suçlu arıyoruz, hep başkaları suçlu. Eğer karşı tarafı sadece kur zararı ile ikna ediyorsanız acayip, 7 çarşamba bir araya geldi böyle mi oldu. Size sormadılar mı, sizin geliriniz TL ile zararınız euro ile. Grosskreutz bedelsiz yolluyoruz herhalde. Hamza Hoca'nın gönderildiği vakit daha ucuz maliyetli idi. Mustafa Hocamızın maliyeti 4,5 milyon dolar. Herhalde UEFA heyeti buna da sıcak bakar. Burası koskoca Galatasaray. Sermaye piyasası kurulunda 308 bin ceza yedik. Bu cezayı sorumlu yöneticinin ödemesi gerek. Burada kabahatli kim? Hep. Biz haklıyız demek bundan sonra olabilecek yanlışları da görmemezlikten gelmek demek. Galatasaray'ın bırakın kar etmesini, az zarar etmesi bile her geçen gün zorlaşıyor. Artık hatalarımızdan ders alalım. Suçlu içimizde. "

        TANER AŞKIN: "Arkadaşlarımın söyledikleri ile hemfikirim. Ayrıca niye buralara geldik. Uzun vadede değil. 10 senede neler olmuş, ders çıkarılmış, çıkarılmamış. 2011 Galatasaray'ın miladı. 2011'e kadar futbol 11 milyon zarar etmişti. 2011'den 2015 kadar olan çok büyük inançla göreve gelen Ünal Aysal'ın yaptığı hatalar. Bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hatalar Galatasaray'ı bu açığı getirdi. Bunun hesabını dahi vermeden kaçtı gitti ve ibra ettiniz. Bu yönetimin günahı yok. Çocuğu kucağında buldular. Bazı hatalar yapılıyor ama asıl suçluyu gözardı ettiniz. Benim bu yönetimden beklediğim son 5 senenin en az 3 uluslararası kuruluşa inceleme yaptırıp, Galatasaray'ın haklarının korunmasıdır. İş yapan yanlış yapabilir. Bu yönetimi biz seçtik. Bütün yönetimlere muhalif bir kişiydim. Ama artık bu yönetime yardım etmek gerektiğini düşünüyorum. "

        HAYRETTİN KOZAK: "Merak ediyorum, başkanın bir rahatsızlığı mı var. Yok ise ona göre konuşacağım. Dinlemesini bilmek meziyettir. Eğer dinlemeye tahammül edemiyorsak, aynı kitlelere dinlenildiğini bilerek dikkatli konuşmanızdır. Sevgili yönetimimize ne söylesek, sadece yalnız başkan var. Taner Aşkın az önce bütün faturayı Ünal Aysal'a kesti. Ben de o dönemde Ünal Aysal'ı eleştirenlerin başında geliyorum. Ama Taner Aşkın'a şunu derim. Onca yıl içinde sadece Ünal Aysal dönemini cımbızla seçmek Taner Aşkın'a yakışmadı. Benim her dönemi iyi incelediğimi bilirsiniz. Bu böyle bir iki kişiye fatura edilecek birşey değildir. Ayrıca dönemler arası borç alacak farkını iyice araştırmak gerek. Bu sportif A.Ş nin raporlarını bırakın incelemeyi, haberi olmayan yöneticilerimiz oldu. Bunu bilmeden Cenevre'de kime ne anlatacağız.

        Hamza Hamzaoğlu meselesi hemen geçiştirilecek bir konu değil. Son seçim öncesi sayın başkan dedi ki, seçilirsek Hamza Hamzaoğlu ile uzun süreli çalışmayı düşünüyorum dedi. Sonrasında da hep destek açıklamaları yaptı. 10 Kasım'da dediki ben görevde olduğum sürece Hamza Hamzaoğlu göreve devam edecek. Haziran 2015'de Hamza Hoca ile 3 yıllık sözleşme yapıyor. Onsun yapamam diyen başkan 7 gün sonra Hamzaoğlu'nu Arena'ya çağırıp, yolu ayırıyorlar. Hamzaoğlu şudur budur ayrı ama görevine böyle son vermek Galatasaray'a yakışan bir tavır değil. Hemen sonra Başkanımız Mustafa Denizli ile el sıkışıyor. Mustafa Denizli ile yapılan 5 günlük görüşme süresinde nakit bir ödeme yapıldı mı merak ediyorum. Kevin Grosskreutz a sözleşme yapıldı. Adam elini kolunu sallaya sallaya gidiyor. Adam gitti tık yok. Bu adam Galatasaray'dan nakit avans aldı mı? 1,5 milyon euro bonservisinin ne kadarı verildi. Gidiş geliş masrafları ne oldu? Dünyada böyle birşey olmuş mudur? Annemi özledim dedi ve gitti bu da bizim başımıza geldi. Sabri 15 sezon Galatasaray'da 422 maç oynamış. Herhalde hep kötü oynamasa bu kadar oynayamaz. Sözleşmesinin son 1 yılının iptali nasıl oldu? Sabri kendi mi vazgeçti. Eğer yönetim sen bu parayı haketmedin diye iptal ettiyse, bu oyuncu hala niye oynuyor.

        Geçen pazar yaşanan olay Galatasaray'ın iletişimi için facia. Yalan haber koyuyoruz, sen şahit olarak kendine Brezilya'daki Alex'i mi buldun? Adam açıklama yaptı böyle virgül kadar bir açıklamam olmadı diye. Bu hassas konu da böyle bir kaynağı olmayan haber kullanmak affedilir değil. Ada konusunda şimdi hiç ses yok. Ada hakkında genel kurul kararı aldık. Ne oluyor bilgilendirin. "

        Galatasaray'ın divan toplantısında üyelerin eleştirisi sonrasında başkan Dursun Özbek toplantıyı erken terkettiği için yönetici Fatih İşbecer kürsüye çıkıp yanıt verdi.

        FATİH İŞBECER: "Ağır eleştirilerin notunu hepsini dikkate alıp hal ve gidişatımızı düzeltmeye uğraşıyoruz. Eksik bilgileri düzeltmem gerek. Sportif A. ş gelirinin yüzde 97 sinin sporcularına ödemektedir. Bu sistem böyle yürütülemezdi. Bunun için 97'den 75 gerilettik. Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz ve gerekli düzeltmeleri de yapıyoruz. Ama Galatasaray son 10 senede halı altına süpürülen kronik sorunlarını düzeltme yoluna girmiştir. Aylık 2.6 dan 1.5 indirdik. Yapısal reforma ihtiyacımız var. İki transfer yapıp, tribünlere oynayarak günü kurtarabilirdik. Ama bunu yapmayıp zoru seçtik. Bu kulübün imzaladığı sözleşmelerin tümü Serv anlaşmasından beter. Sabri konusunda da kulübü koruyan maddeler de vardı. Şimdi daha da düzeltme yoluna gittik. Ve artık sözleşmeye tek taraflı feshi kabul ettiriyoruz. 3 cephede Avrupa'da ve Türkiye'de aynı zamanda finansal sorunlarla da mücadele ediyoruz. Çünkü Galatasaray fakirleşirken, bazı kişiler zenginleşmiş."

        ÜYELERDEN TEPKİ

        Fatih İşbecer'in bu konuşmasına salondaki üyeler laf atarak eleştiride bulunmaya devam ettiler ve bu açıklamalar doyurucu değil diyerek tepki gösterdiler.

        KOZAK: "MUSTAFA DENİZLİ'YE 1.5 MİLYON DOLAR ÖDENDİ Mİ?"

        Genel Sekreter İşbecer'in açıklamalarının ardından söz alan Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, "Beni hayal kırıklığına uğrattınız. Üstün körü, sıradan bir cevap olmaz. Ufak tefek konular dediğiniz Mustafa Denizli'ye ödenen, benim duyduğum 1.5 milyon dolar. Bu para Mustafa Denizli'ye ödendi mi ödenmedi mi? Bunu siz detay görüyorsanız Galatasaray'ın kasasında olmayan seviyedeki bir parayı tek kalemde ödüyorsak bu detay değildir" diye konuştu.

        "SABRİ DENEN GARİBAN…"

        Kozak, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesindeki otomatik uzama maddesinin iptal edilmesi konusuna değinirken kullandığı 'Sabri denen gariban' ifadesi yönetim kurulu üyeleri ve divan üyeleri arasında gülüşmelere sebep oldu. Ardından, "Sen gariban zannet, onda para bol diyeceksin ama değil. Adam hakkıyla almış. 4 milyon 800 bin lirayı kim bırakır? İster 100 senelik Galatasaraylı olsun, kim bırakır? Demek ki siz adamı yolladınız. Ben onun cevabını bekliyorum. 'Biz yolladık' deyin yeter" şeklinde konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ