Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Trabzonspor - Antalyaspor | CANLI YAYIN - Trabzonspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR - ANTALYASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig 16. hafta maçında Trabzonspor, Antalyaspor'u ağırladı. Bordo-mavililer, 15'te Cardozo ile öne geçti. 74'te Antalyaspor'da Celustka kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın sonucunu Mehmet Ekici, 84. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Mbia, 90+4'te sonucu ilan etti: 3-0 Trabzonspor, bu sonuçla puanını 23'e yükseltirken, Antalyaspor 20 puanda kaldı.

        TRABZONSPOR: 3 - ANTALYASPOR: 0

        STAT: Hüseyin Avni Aker

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Engin Erdem

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara, Mbia, Özer Hurmacı (Dk. 69 Okay Yokuşlu), Mehmet Ekici, Erkan Zengin (Dk. 74 Marin), Cardozo (Dk. 61 N'Doye)

        ANTALYASPOR: Fornezzi, Celustka, Diego, Lokman Gör, Rıdvan Şimşek, Guilherme (Dk. 81 Can Arat), Chico, Makoun, Sakıp Aytaç, Eto'o, Mbilla

        GOLLER: Dk. 15 Cardozo, Dk. 84 Mehmet Ekici (Penaltıdan), Dk. 90+4 Mbia (Trabzonspor)

        KIRMIZI KART: Dk. 74 Celustka (Antalyaspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 21 Guilherme, Dk. 84 Mbilla, Dk. 89 Can Arat , Dk. 90 Makoun (Antalyaspor) Dk. 69 Mbia, Dk. 81 Aykut Demir (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Mehmet Ekici'nin yerden ortasında yakın mesafedeki Cardozo, kaydığı için topa etkili vuramayınca savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

        14. dakikada Özer Hurmacı'nın pasında topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın yakın mesafede sert şutunda, top savunmaya çarparak uzaklaştı.

        15. dakikada Trabzonspor golü buldu. Erkan Zengin'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Cardozo, topu kaleci Fornezzi'nin sağından filelerle gönderdi: 1-0

        26. dakikada Cardozo'nun pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Erkan Zengin'in sert şutunda, top az farkla üsten auta gitti.

        31. dakikada Eto'o'nun ceza yayı üzerinden sert şutunda, top yandan auta gitti.

        37. dakikada Onur Recep Kıvrak, net bir pozisyonda Antalyaspor'a gol izni vermedi. Eto'o'nun pasında yakın mesafede topla buluşan Guilherme'nin şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, köşeye doğru giden topu güçlükle kornere çeldi.

        41. dakikada Aytaç Kara'nın uzak mesafeden şutunda kaleci Fornezzi, üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

        44. dakikada Erkan Zengin'in ceza alanı içinden ortasında, arka direkteki Aykut Demir'in kafa vuruşunda, kaleci Fornezzi güçlükle topu direğin üstünden kornere gönderdi.

        Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Diego'nun uzak mesafeden sert şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, soluna gelen topu kornere çeldi.

        52. dakikada Mehmet Ekici'nin pasında ceza alanı içinde savunmanın arkasında topla buluşan Cardozo'nun şutunda, top önce üst direğe sonra da yere çarparak oyun alanına döndü. Trabzonsporlu futbolcular, topun tamamının çizgiyi geçtiği ve gol olduğu gerekçesiyle maçın hakemine itirazda bulundu.

        58. dakikada ceza alanı sol çaprazında Guilherme'nin şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'ı geçen topa Mustafa Yumlu müdahale ederek tehlikeyi önledi.

        59. dakika Erkan Zengin'in sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Özer Hurmacı topu Cardozo'ya indirdi. Bu futbolcunun topuk ile kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağı kaleci Fornezzi, kornere gönderdi.

        64. dakikada Guilherme'nin pasında sağdan ceza alanına giren Sakıp Aytaç, topu yerden Mbilla'nın önüne doğru çıkardı ancak bu futbolcu meşin yuvarlağa dokunamayınca, konuk takım gol fırsatını değerlendirememiş oldu.

        68. dakikada Mbia'nın pasında, ceza alanı içinde Mehmet Ekici'nin dönerek yaptığı vuruşta kaleci Fornezzi tehlikeyi önledi.

        71. dakikada Antalyaspor önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Eto'o'nun soldan ortasında ceza alanı içinde Aykut Demir'in ters kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak topu çeldi. Boşta kalan topa Aykut Demir, Mbilla'dan önce müdahale ederek tehlikeyi önledi.

        74. dakikada Antalyaspor'da Celustka, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

        84. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Diego topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, penaltı kararı verdi. Mehmet Ekici, kullandığı penaltı atışında topu kaleci Fornezzi'nin ters köşesinden filelere yollayarak farkı 2'ye çıkardı: 2-0

        90+4. dakikada Trabzonspor, üçüncü golü attı. Marin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde topu kontrol eden Mbia, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturdu: 3-0

        Karşılaşma Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        ŞEREF TRİBÜNÜNDE BÜYÜK BULUŞMA

        Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın daveti üzerine eski başkanlar Ahmet Celal Ataman, Sadri Şener, Nuri Albayrak, Mustafa Günaydın, Salih Erdem ve Özkan Sümer Antalyaspor karşılaşmasını şeref tribününden takip etti. Eski başkanlar bordo mavili atkı takarken, birbirleriyle uzun süre sohbet etti. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bordo mavili kulübün şanlı bir geçmişe sahip olduğunu dile getirerek, "Bizim için tüm başkanlarımız ve mazimiz çok önemlidir. Bu günlere bizi getiren herkese vefa borcumuz var. Özlenen tablo değil, olması gereken bir şey bu. Bundan sonra elimizden geldiği kadar bu yönde gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.

        Bu arada kale arkası tribününde Sadri Şener, "2010-2011 sezonu şampiyon başkanı haşgeldin" pankartı açılarak karşılandı.

        EŞOFMANLARINI ÜŞÜYEN ÇOCUKLARA GİYDİRDİLER

        Karşılaşma öncesi İstiklal Marşı'nın okunması sırasında, Trabzonsporlu futbolcular kendileriyle birlikte seramoniye çıkan çocukların üşüdüğünü görünce eşofman üstlerini çıkardı ve çocukların omzuna koydu.

        ETO'O ÇİÇEK VERDİ

        Maç öncesi Antalyaspor'un kaptanı Samuel Eto'o, tribündeki bordo mavili taraftarlara çiçek verdi. Eto'o'nun bu hareketi tribünlerden büyük alkış aldı. Bu arada Eto'o'nun ismi esame listesinde teknik direktör satırında da yer aldı.

        3 DEĞİŞİKLİK

        Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, geçen hafta deplasmanda 3-0 kaybedilen Çaykur Rizespor maçının kadrosunda 3 değişiklik yaptı. Bordo mavililerde Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de görev yapan Douglas, Salih ve Alper Uludağ Antalyaspor maçında görev yapmazken, bu oyuncuların yerine Aykut, Cavanda ve Erkan Zengin sahaya sürüldü.

        DOSTLUK YEMEĞİ

        Karşılaşma öncesi Trabzonspor yönetim kurulu tarafından Antalyaspor Kulübü yönetim kuruluna yemek verildi. Yemeğe Trabzonspor Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp, Genel Sayman Orhan İlarslan ve Altyapı Koordinatörü Suat Şen, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemekte her iki kulüp yetkilileri birbirine karşılıklı olarak başarı dileyerek, maç anısına hediye sundu.

        ŞENER KULÜBÜ ZİYARET ETTİ

        Antalyaspor karşılaşmasını izlemek üzere kente gelen eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni ziyaret etti. Başkan Muharrem Usta ile bir araya gelen Sadri Şener, "Ağır bir yükün altına girdiler. Çok iyi bir yönetim, umarım bu yükün altından da kalkarlar. Ne zaman ihtiyaç olursa yardıma hazırım" dedi.

        SEYİRCİ TRİBÜNLERİ BOŞ BIRAKTI

        Trabzonspor'un Gaziantepspor maçının ardından aldığı 2 maçlık seyircisiz oynama cezası Antalyaspor maçıyla sona erdi. Gençlerbirliği ve Eskişehirspor karşılaşmalarını seyircisiz oynayan ve kazanan bordo mavililerde taraftarlar Antalyaspor maçında tribünlerin büyük bölümünü boş bıraktı. Yönetimin bilet fiyatlarında da yüzde 50 indirime gitmesine rağmen maçı yaklaşık 7-8 bin dolayında taraftar takip etti. Yaklaşık 100 kişilik Antalyaspor taraftar grubu da misafir seyirci tribününden takımlarını destekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ