Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Balıkesirspor Balıkesirspor'da hedef Süper Lig! - Futbol Haberleri

        Kırk yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de istediği başarıyı ortaya koyamayıp, sadece bir sezon tutunabilen ve PTT 1. Lig'e düşen Balıkesirspor'da kötü gidiş, burada da devam etti.

        Balıkesir'de kamuoyu ve taraftarların baskısı, kötü gidişin etkisiyle 4 Kasım'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda seçime tek aday olarak giren Feyyaz Çiftçi, başkanlığa seçildi.

        Yeni yönetim ilk iş olarak teknik direktör değişikliğine gitti ve 10 Kasım'da Fikret Yılmaz'ı takımın başına getirdi.

        Yılmaz yönetiminde Altınordu ile sahasında yaptığı maçtan 0-0'lık sonuçla ayrılan Balıkesir ekibi, deplasmanda Adana Demirspor ile 2-2, sahasında Karşıyaka ile 0-0 berabere kalarak 3 maçta 3 puan topladı.

        Balıkesirspor, son iki maçından ise galibiyetle ayrılarak 6 puan aldı. Deplasmanda Samsunspor'u 2-0 yenerek Yılmaz'ın deyimiyle "Şapkadan tavşan çıkaran" Balıkesir ekibi, son olarak sahasında Boluspor'u 6-0 mağlup etti.

        Sezonun 11 haftasında 3 galibiyet ve 6 beraberlikle 15 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, Yılmaz yönetimindeki 5 haftada 2 galibiyet ve 3 beraberlikle 9 puan aldı.

        Ligde 11 haftada 12 gol atan ve 11 gol yiyen Balıkesirspor, son 5 haftada 10 gol kaydederken kalesinde sadece 2 gol gördü. Kırmızı-beyazlılar, 5 hafta içinde gol averajını 1'den 9'a yükseltti.

        Balıkesirspor, 16. hafta sonunda lider Vartaş Elazığspor'un 4 puan gerisinde 24 puanla 6. sırada bulunuyor.

        HEDEF SÜPER LİG

        Kulüp başkanı Feyyaz Çiftçi, yeni yönetim kurulunun 6, yeni teknik heyetin ise 5 maçtır görevde olduğunu belirtti.

        Kayseri Erciyesspor maçında göreve geldiklerini hatırlatan Çiftçi, "Hocamız ise Altınordu maçında ilk görevini yaptı. Geldiğimiz günden bu yana yenilgi yüzü görmedik. Son iki maçtır da kazanıyoruz. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz oldukça başarılı" diye konuştu.

        Çiftçi, oyuncuların daha önce yönetimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle başarılı olamadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Şimdi hem teknik heyetimize hem yönetime güvenleri tam. Oyuncularımız arasında saygı üst boyutlarda. Üslup sahibi oyunculardan oluşan bir takıma sahibiz. Bu ligin üstünde bir takıma sahibiz ve üst seviyelerde oyun oynuyoruz. Bunu son iki maçtır da görüyoruz. Bir takım eksiklerimiz var ama o eksikleri de devre arasında gidereceğiz. Bundan sonraki maçlarda daha iyi sonuçlar alacağımıza ve bu takım ve teknik heyet ile üst lige çıkacağımıza inanıyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ