Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor "Trabzonspor altyapısı ülke futboluna damga vuracak" - Trabzonspor Haberleri

        Uğurcan Çakır, Muhammet Beşir, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı gibi dikkati çeken genç oyunculara forma şansı veren Tekelioğlu, eski dönemlerde de önemli oyuncuların yetişmesine katkı sağladı. Karadeniz ekibinde aralıklarla çeşitli dönemlerde görev alan Tekelioğlu döneminde 219 gol ile bordo-mavili takım formasıyla en fazla golü kaydeden Hami Mandıralı, Ogün Temizkanoğlu, Hamdi Aslan, Lemi Çelik gibi eski dönemlerde de önemli isimler yetişti.

        45 OYUNCU

        Trabzonspor'da teknik direktör Tekelioğlu döneminde alt yapıda görev alan oyuncular şöyle: Alper Boğuşlu, Halil İbrahim Akçay, Ali Yılmaz, Osman Şatır, Turgut Kural, Tolgay Kerimoğlu, İhsan Derelioğlu, Gökhan Ersoy, Selami Güven, Mehmet Köroğlu, Şenol Özer, Metin Meral, Metin BakLemi Çelik, İbrahim Yazıcı, Cemal Mendeşe, Hamdi Aslan, Hami Mandıralı, Vedat Turan, Hamdi Zıvalıoğlu, Hayrettin Aksoy, Taner Yılmaz, Soner Boz, Ogün Temizkanoğlu, Kenan Başkan, Hasan Üçüncü, Mehmet Kahriman, Nuri Yılmaz, Tayfun Cora, Ali Şen Kandil, Ferdi Serdar, Göksu Alhas, Hasan Ahmet Sarı, Zeki Yavru, Abdülkadir Özdemir, Gökhan Alsan, Mustafa Akbaş, İbrahim Demir, Mertan Çam, Hasan Batuhan Artarslan, Muhammet Beşir, Yusuf Yazıcı, Ramazan Övünç, Abdülkadir Ömür, Mehmet Kuruoğlu

        TEKELİOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

        Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'da ayrı ayrı 3 dönem alt yapıda, 2000-2011 sezonunda da A takımda görev yaptığını ve bu süre içerisinde alt yapıdan A takıma genç oyuncular kazandırmaya çalıştığını belirtti. Özkan Sümer, Ömer Uzun, Giray Bulak gibi isimlerle de bazı dönemlerde görev aldığını ve onların da emeğinin bulunduğunu anlatan Tekelioğlu, "Trabzon, bir futbolcu tarlası gibi. Geçmişte ekonomik olarak ayakta kalması ve başarılarda Trabzonlu sporcuların büyük katkısı var" dedi.Trabzonspor'da son dönemde A takımda görev yapmasıyla alt yapıdan yetişen oyunculara forma şansı verdiğini dile getiren Tekelioğlu, "Bu oyuncular Trabzonspor'a 10-15 yıl fayda sağlayacak oyuncular. Onlara güveniyoruz. Onlar da bizi mahcup etmiyorlar. İleriki dönemlerde Trabzonspor alt yapısı ülke futboluna önemli bir damga vuracaktır ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı. Döneminde A takıma yükselen oyuncu sayısının önemli bir rakam olduğunu kaydeden Tekelioğlu, "Trabzonspor alt yapısından önemli oyuncular çıktı. Bu topraklarda futbolcu bitmez. Allah böyle bir yetenek bu yöreye vermiş. Biraz sabırlı olmak lazım. Hemen bir yere gelmeleri mümkün değil. Ben inanıyorum bu oyuncular Türk futbolunda adlarını en çok duyaran oyuncular arasında yer alacaklar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ