Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Beşiktaş: 4 - Gaziantepspor: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - GAZİANTEPSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'de otoritelere göre ilk yarının en iyi futbol oynayan takımı olan Beşiktaş, 41 gün sonra döndüğü şampiyonluk yarışına kaldığı yerden devam etti. Siyah-Beyazlılar, ilk dakikası hariç tüm mücadele boyunca şov yaptığı maçta Gaziantepspor'u 4-0'la evine yolladı.

        Maçın henüz 14. saniyesinde Larsson ile öne geçme şansını yakalayan Gaziantepspor'a Tolga Zengin izin vermedi. Bu andan itibaren oyunda kontrolü eline alan Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla Gaziantepspor'u bunaltmaya başladı.

        38'de Gökhan Töre'nin kaleye gönderdiği topta kaleci Alperen büyük hata yaptı ve Beşiktaş öne geçti. 42'de Oğuzhan ağları havalandırdı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-0 önde gitti.

        Kara Kartal fırtınası ikinci yarıda da sürdü. 61 ve 70. dakikalarda sahne alan Mario Gomez iki güzel golle skoru 4-0'a taşıdı. Beşiktaş'ta günün başarılı isimlerinden biri de kaleci Tolga Zengin'di. Başarılı kurtarışlarla Gaziantep'e gol izni vermeyen milli eldiven, yeni transfer Boyko'ya da işinin kolay olmayacağını gösterdi.

        4-0'lık bu galibiyetle 2 maç eksiği bulunan Beşiktaş, puanını 44 yapıp lider Fenerbahçe ile farkı ikiye düşürdü. Gaziantepspor ise 26 puanda kaldı.

        BEŞİKTAŞ: 4 - GAZİANTEPSPOR: 0

        STAT: Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Rhodolfo (Dk. 20 Delgado), İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 75 Necip Uysal), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 84 Cenk Tosun), Olcay Şahan, Gomez

        GAZİANTEPSPOR: Alperen Uysal, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Marcal (Dk. 21 Koray Arslan), Gouano, Orkan Çınar (Dk. 66 İlhan Parlak), Erdem Şen, Abuda (Dk. 75 Hürriyet Güçer), Larsson, Chibuike, Habibou

        GOLLER: Dk. 38 Gökhan Töre, Dk. 42 Oğuzhan Özyakup, Dk. 61 ve 70 Gomez (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 65 İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Dk. 81 Hürriyet Güçer (Gaziantepspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        1. dakikada Orkan Çınar'ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Larsson'un ceza sahasına girerek karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı ayağıyla çıkartarak gole izin vermedi.

        13. dakikada orta sahadan atılan uzun top sonrası sol çaprazdan ceza sahasına giren Olcay Şahan'ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Alperen Uysal'da kaldı.

        30. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre topu ceza alanı önünde bulunan İsmail Köybaşı'na bıraktı. Bu futbolcunun kaleyi cepheden gören noktadan attığı sert şutta top yandan az farkla dışarı gitti.

        38. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sosa'nın pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Gökhan Töre'nin vuruşunda, kaleci Alperen Uysal'ın ellerinin arasından kaçırdığı top ağlara gitti: 1-0

        42. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sol tarafta Barış Yardımcı'nın hatalı pasında topu kapan İsmail Köybaşı, pasını Gökhan Töre'ye verdi. Ceza sahasına giren Gökhan Töre, penaltı noktası üzerinde uygun durumda bulunan Oğuzhan Özyakup'u gördü. Oğuzhan Özyakup, savunma oyuncularını çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi: 2-0

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Orkan Çınar'ın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Habibou'nun yerden vuruşunda, kaleci Tolga Zengin yatarak müdahalede bulunduğu topu kornere çeldi.

        56. dakikada hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Habibou'nun ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Tolga Zengin yaptığı etkili müdahaleyle köşeye doğru giden topu çıkardı.

        61. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Sağ taraftan gelişen atakta Sosa ceza sahasında bulunan Gomez'i gördü. Alman futbolcu gelişine yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

        65. dakikada Gökhan Töre'nin soldan yaptığı ortada, ceza sahasında savunmadan seken top Gomez'in önüne düştü. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı sert vuruşta top üst direkten oyuna alanına döndü.

        70. dakikada Beşiktaş farkı 4'e çıkardı. İsmail Köybaşı'nın soldan yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Gomez, sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı: 4-0

        90+3. dakikada ceza sahası dışında serbest vuruş kullanan Cenk Tosun'un şutunda, kaleci Alperen Uysal topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Gaziantepspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Bucaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı.

        Güneş, siyah-beyazlı ekibin Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Bucaspor'la yaptığı ve 2-0 kazanarak çeyrek finale kaldığı maçta ilk 11'de görev yapan, ancak hafta içi Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta yeni transferlerden Marcelo Guedes'e şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.

        Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan siyah-beyazlı teknik adam, orta alanın sağında Gökhan Töre'ye, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı. Siyah-beyazlı ekipte Denys Boyko, Alexis Delgado, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Ricardo Quaresma, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

        MARCELO İLK MAÇINA ÇIKTI

        Beşiktaş'ta yeni transferlerden Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla ilk maçına çıktı. Ara transfer döneminde Almanya'nın Hannover 96 takımından kiralık olarak kadroya dahil edilen 28 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, Çin'e transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta Luiz Rhodolfo'yla birlikte görev yaptı. Bu arada yeni transferlerden Ukraynalı kaleci Denys Boyko ile İspanyol futbolcu Alexis Delgado ise Gaziantepspor karşısında yedek kulübesinde şans bekledi.

        QUARESMA YEDEK KULÜBESİNDE OTURDU

        Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Gaziantepspor karşısında yedek soyundu. Siyah-beyazlı ekipte, Bucaspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçının kadrosuna alınmayan Portekizli oyuncu, bu karşılaşmada da yedek futbolcular arasında yer aldı. Ligin geride kalan bölümünde 14 müsabakada forma giyen Quaresma, fileleri 3 kez havalandırmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca, kaleci Günay Güvenç'in yanı sıra grip olan Dusko Tosic ile Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Mustafa Pektemek, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

        BOYKO'YA BÜYÜK İLGİ

        Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesi yeni transferlerden Denys Boyko'ya büyük ilgi gösterdi. Müsabaka öncesi ısınmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı ekipte Ukraynalı kaleci, taraftarların en fazla ilgi gösterdiği isimlerin başında geldi. Taraftarlar ayrıca, ara transfer döneminde kadroya katılan diğer futbolcular Marcelo Guedes ve Alexis Delgado lehine de tezahüratlarda bulundu.

        41 GÜN SONRA LİG MAÇI

        Beşiktaş, Süper Lig'de 41 gün sonra maça çıktı. Ligde son karşılaşmasına geride kalan yıl 27 Aralık'ta çıkan siyah-beyazlı ekibin, 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu mücadelesi, yoğun kar yağışı sebebiyle 5. dakikada ertelenmişti. Beşiktaş, 19. haftadaki Trabzonspor müsabakasını da aynı nedenden dolayı oynayamamıştı. Ocak ayını lig maçı yapmadan geçiren siyah-beyazlı ekip, söz konusu dönemde tüm resmi karşılaşmalarını Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadı ve 5 mücadelede ikişer galibiyet ve yenilginin yanı sıra bir beraberlik aldı.

        TRİBÜNLER DOLDU

        Beşiktaş-Gaziantepspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünleri doldu. Uzun süredir lig maçına hasret kalan siyah-beyazlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldururken, yaptıkları tezahüratlarla da takımlarına büyük destek verdi. Statta, Gaziantepspor taraftarları için ayrılan bölümde az sayıda taraftarın bulunması dikkati çekti. Bu arada karşılaşma öncesi, hafta içi vefat eden eski milli futbolcular Ali Beratlıgil ile Suat Mamat'ın yanı sıra dün hayatını kaybeden Beşiktaş Kulübünün eski yönetim kurulu üyelerinden Erdoğan Nasır için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        GAZİANTEPSPOR'DA ÖNEMLİ EKSİKLER

        Gaziantepspor, Beşiktaş karşısında sahaya 3 önemli oyuncusundan yoksun çıktı. Kırmızı-siyahlı ekipte kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın yanı sıra Gbenga Arokoyo ve Mustafa Durak, sakatlıkları sebebiyle siyah-beyazlı ekibe karşı görev yapamadı. Sezon başında Galatasaray'dan kiralanan genç kaleci Muhammed Alperen Uysal ise Süper Lig kariyerindeki ilk maçına Beşiktaş karşısında çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ