Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü - Fenerbahçe Haberleri

        Toplam 27 golün atıldığı 20. haftada Beşiktaş ve Osmanlıspor 4-0'lık sonuçlarla haftanın en farklı galibiyetlerini aldılar. 3-3 sona eren Bursaspor-Medipol Başakşehir maçında 6 golün kaydedildiği haftada gol krallığı yarışında ön sırada bulunan Beşiktaş'tan Mario Gomez, Antalyaspor'dan Samuel Eto'o, Akhisar Belediyespor'dan Hugo Rodallega ve Bursaspor'dan Tomas Necid bu haftayı boş geçmedi.

        Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği'nin deplasmanda kazandığı haftada, hakemler 41 sarı ve 5 kırmızı kart kullandı.

        Ligde 2 maçı eksik Beşiktaş, Fenerbahçe ile puan farkını 2'ye indirirken, düşme hattındaki Medicana Sivasspor, Eskişehirspor ve Beşiktaş'la oynadığı müsabaka tamamlanamayan Mersin İdmanyurdu haftayı ondörder puanla tamamladı.

        Bu 3 ekibin en yakın rakipleri Gençlerbirliği ile Kayserispor'la aralarında sekizer puan fark bulunuyor.

        Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçlarının oynanmasının ardından 21. hafta karşılaşmaları 12 Şubat Cuma gününden itibaren devam edecek.

        FENERBAHÇE'NİN SERİSİ SONA ERDİ

        Antalyaspor deplasmanında rakibine 4-2 mağlup olan Fenerbahçe, ligde 13 hafta sonra sahadan yenilgiyle ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip tek yenilgisini yine deplasmanda Beşiktaş karşısında almıştı. Bu mağlubiyete rağmen maç fazlasıyla liderliğini sürdüren sarı-lacivertli ekip, ligde en son 5 Ekim 2008'de 4-1 yenildiği Kayserispor maçında kalesinde 4 gol görmüştü.

        Beyin kanaması teşhisiyle tedavi altında olduğu için takımının başında sahaya çıkamayan teknik direktör Jose Morais'in yokluğunda kritik bir galibiyet alan Antalyaspor, ligde 4 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı. Antalyaspor düşme hattıyla puan farkını 10'a yükseltti.

        BEŞİKTAŞ FARKLI KAZANDI

        İkinci devrede ilk haftada Mersin İdmanyurdu maçı kar yağışı nedeniyle 5. dakikada tatil edilen, Trabzonspor maçı ise hiç başlamadan ertelenen Beşiktaş, Gaziantepspor maçıyla 2016 yılındaki ilk lig maçını oynadı. Rakibini Mario Gomez'in 2 gol attığı müsabakada 4-0'lık sonuçla geçen siyah-beyazlı ekip, lider Fenerbahçe ile puan farkını 2'ye indirdi.

        Üst üste 5. galibiyetini alan Beşiktaş, bu sezon 3. kez 4-0'lık sonuçla sahadan galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar ilk yarıda Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup etmişti. Bursaspor yenilgisinin ardından Beşiktaş'a da mağlup olan Gaziantepspor, Trabzonspor'a transfer olan Muhammet Demir'den yoksun çıktığı ikinci müsabakada da yenildi.

        GALATASARAY YİNE KAYIP

        Ligin 19. haftasında Osmanlıspor'a mağlup olan Galatasaray, İstanbul'da ağırladığı Torku Konyaspor'la golsüz berabere kaldı. Ligde bu sezon ilk kez bir müsabakada gol atamayan sarı-kırmızılı ekip, bu beraberliğe rağmen averajla 3. sıradaki yerini korudu.

        İç sahada başarılı sonuçlarıyla dikkati çeken Torku Konyaspor, İstanbul'dan 1 puanla döndü. Son 5 maçta sadece 1 yenilgisi bulunan Torku Konyaspor, 4-0 mağlup olduğu Beşiktaş maçının ardından çıktığı 3 müsabakada kalesini gole kapattı.

        BURSASPOR BU SEFER KAZANAMADI

        Medipol Başakşehir maçına kadar üst üste 3 maçını kayıpsız geçen Bursaspor, rakibiyle 3-3 berabere kaldı. Aldığı galibiyetlerde ilk golü kalesinde görmesine rağmen sahadan 3 puanla ayrılan yeşil-beyazlı ekip, Medipol Başakşehir karşısında 2-0 üstünlüğünü koruyamadı. Tomas Necid'in kırmızı kart görmesinin ardından karşılaşmayı 36. dakikadan itibaren 10 kişi sürdüren Bursaspor'da Sercan Yıldırım'ın da maçtan sonra kırmızı kartla cezalandırıldığı bildirildi.

        Ligde Kasımpaşa beraberliğinin ardından Bursaspor'dan da 1 puan alan Medipol Başakşehir, son 5 müsabakada gol atmayı başardı.

        AKHİSAR BELEDİYESPOR'DAN TRABZONSPOR'A GEÇİT YOK

        Ligde 5 haftadır galip gelemeyen Akhisar Belediyespor, Trabzonspor'u 2-1 yenerek bu serisini sonlandırdı. Geçen hafta rakibini Ziraat Türkiye Kupası'ndan eleyen Akhisar Belediyespor, rakibine karşı ligdeki başarılı sonuçlarını sürdürdü.

        Teknik direktör Hami Mandıralı ile bir çıkış arayan Trabzonspor ise Bursaspor'un ardından Akhisar Belediyespor'a da mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, son 6 deplasman maçında sadece 1 puan alabildi.

        RİZE'DE PUANLAR PAYLAŞILDI

        Eskişehirspor'la 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor, ikinci devrede henüz galibiyet alamadı. İkinci devrenin ilk 2 haftasında Gençlerbirliği ve Fenerbahçe'ye mağlup olan Karadeniz temsilcisi 1-0 geriye düştüğü müsabakada sahadan 1 puanla ayrıldı.

        Teknik direktör Hikmet Karaman'ın hakem tarafından tribüne yollandığı karşılaşmayı 1 puanla kapatan Eskişehirspor, ikinci devrede 4. puanına ulaştı.

        MERSİN İDMANYURDU'NDAN KRİTİK GALİBİYET

        Alt sıraları ilgilendiren müsabakada Kayserispor'u 1-0 mağlup eden Mersin İdmanyurdu, kritik bir galibiyet aldı. Düşme hattındaki rakibi Eskişehirspor gibi ikinci devrede 4 puan toplayan ve 1 maçı eksik olan Mersin İdmanyurdu, son sıradan kurtuldu.

        Düşme hattıyla arasında 8 puan fark bulunan Kayserispor ise Torku Konyaspor yenilgisinin ardından Mersin İdmanyurdu'ndan da puan alamadı. Son 2 maçta gol atamayan sarı-kırmızılı ekibin, son 5 maçta 1 galibiyeti bulunuyor.

        GENÇLERBİRLİĞİ ÜZÜLMEZ İLE KAYIPSIZ

        İkinci yarıya teknik direktör İbrahim Üzülmez ile başlayan Gençlerbirliği, Kasımpaşa galibiyetiyle üst üste 3. maçını da kazandı. Bu galibiyetle düşme hattındaki takımlarla puan farkını 8'e çıkaran Başkent temsilcisi, ilk 9 haftasında 10 puan topladığı ligde, ikinci devrenin ilk 3 haftasında 9 puana ulaştı.

        Ligin ikinci devresine istediği gibi başlayamayan Kasımpaşa'nın son 4 müsabakada galibiyeti bulunmuyor. Bu maçlarda sadece 2 puan alabilen Kasımpaşa, toplam 5 mağlubiyetinin hepsini tek farklı skorlarla elde etti.

        OSMANLISPOR'DAN FARKLI GALİBİYET

        Medicana Sivasspor'u 4-0 mağlup eden Osmanlıspor, bu sezon 3. kez aynı skorla sahadan galibiyetle ayrıldı. Başkent temsilcisi daha önce Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu'nu da 4-0'lık skorla geçmişti. Ligde Galatasaray galibiyetinin ardından Medicana Sivasspor maçını da kayıpsız geçen Osmanlıspor'da Ndiaye bu sezon 10. golüne imza attı.

        Üst üste 4. kez mağlup olan düşme hattındaki Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Okan Buruk, görevinden ayrıldı. Sezona Sergen Yalçın'la başlayan daha sonra Buruk'la yoluna devam eden Sivas ekibi, Mesut Bakkal'la anlaştı.

        SONUÇLAR

        Osmanlıspor-Medicana Sivasspor: 4-0

        Antalyaspor-Fenerbahçe: 4-2

        Kayserispor-Mersin İdmanyurdu: 0-1

        Bursaspor-Medipol Başakşehir: 3-3

        Galatasaray-Torku Konyaspor: 0-0

        Çaykur Rizespor-Eskişehirspor: 1-1

        Akhisar Belediyespor-Trabzonspor: 2-1

        Beşiktaş-Gaziantepspor: 4-0

        Kasımpaşa-Gençlerbirliği: 0-1

        21. HAFTA PROGRAMI

        12 ŞUBAT CUMA

        20.00 Fenerbahçe-Kasımpaşa (Ülker)

        13 ŞUBAT CUMARTESİ

        13.30 Gençlerbirliği-Bursaspor (Ankara 19 Mayıs)

        16.00 Torku Konyaspor-Osmanlıspor (Büyükşehir Torku Arena)

        19.00 Mersin İdmanyurdu-Galatasaray (Mersin)

        14 ŞUBAT PAZAR

        13.30 Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor (Kamil Ocak)

        13.30 Medicana Sivasspor-Çaykur Rizespor (Sivas 4 Eylül)

        16.00 Eskişehirspor-Antalyaspor (Eskişehir Atatürk)

        19.00 Medipol Başakşehir-Beşiktaş (Başakşehir Fatih Terim)

        15 Şubat Pazartesi

        20.00 Trabzonspor-Kayserispor (Hüseyin Avni Aker)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ