Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Çin Süper Lig ekibinden Wayne Rooney'e 100 milyon Euro! - Futbol Haberleri

        Güney Amerika ve Avrupa’dan yaptığı transferlerle ara transfer dönemine damga vuran Çin Süper Lig ekipleri şimdi de Manchester United kaptanı Wayne Rooney’nin peşinde.

        HAFTALIK 500.000 POUND

        İngiltere’nin Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Çin Süper Lig ekiplerinden ismi henüz açıklanmayan bir kulübün İngiliz golcüye haftalık 500,000 pound (2 milyon Türk Lirası, 650,000 euro) teklif etme hazırlığında olduğu ve tecrübeli golcüyü transfer etmek için elinden geleni ardına koymayacağı iddia edildi.

        İsmi henüz saklanan Çin ekibinin, teklifi yapmak için Rooney’nin Sir Bobby Charlton’da olan kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu olma rekorunu kırmasını beklediği belirtildi. Rekoru kırmak için Bobby Charlton’dan sadece 5 gol geride olan Rooney, rekoru kırması halinde Çin’den çılgın bir teklif alacak.

        "ENİNDE SONUNDA ÇİN'E GELECEKLER"

        Öte yandan Çin Süper Lig ekiplerinden Shanghai SIPG’nin teknik direktörlüğünü yapan eski İngiltere Milli Takım teknik direktörünün Rooney hakkındaki Çin açıklamaları iddiaları doğrular nitelikte. Ülkesi İsveç’in Expressen gazetesine konuşan tecrübeli teknik adam,”Rooney gibi bir oyuncuyu kim istemez ki? Ancak eminim ki kendisi en azından şimdilik Manchester United’ı bırakmak istemiyor. Şunu söyleyebilirim ki eninde sonunda bu ligde Ronaldo, Messi ve Rooney gibi oyuncuları izleyebileceğimizden eminim.” açıklamasında bulunarak hem kendisinin hem de Çin’den başka kulüplerin Wayne Rooney’e ilgi duyduğunu resmen açıkladı.

        Manchester United’dan haftada 300,000 pound kazanan Wayne Rooney’nin kulübüyle olan sözleşmesi 2019 yılında sona eriyor. Yıldız golcü bu sezon Manchester United formasıyla çıktığı 31 maçta 14 kez ağları sarsmayı başardı.

        (Sporcope)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ