Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Marcelo'nun boşluğunu Necip dolduracak - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Medipol Başakşehir ile yarın Spor Toto Süper Lig’de sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak Beşiktaş... Şampiyonluk yarışındaki büyük mücadelenin yanında maçın önemini artıran bir diğer unsur Siyah-Beyazlı ekibin içinde bulunduğu şartlar. Ersan’ın satışının ardından önce Rhodolfo’nun sakatlanması, ardından Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören yeni transfer Marcelo Guedes’in cezalı duruma düşmesi, Şenol Güneş’in elinde Alexis Delgado dışında stoper bırakmamıştı. Ligin sert takımlarından Başakşehir’e karşı savunmasını nasıl oluşturacağını düşünen Güneş son kararını verdi, Necip Uysal’ı seçti. İşte Güneş’i bu karara iten sebepler:

        1- TOSİC’İN FORMU YETERSİZ

        Beşiktaş’ta stoper krizinin çözümü için akla gelen ilk isim Dusko Tosic’ti. Sırp Milli Takımı’nda da stoper oynayan tecrübeli oyuncu için bu mevki yabancı değildi. Ancak sol kanattaki yerini İsmail Köybaşı’na kaptırdıktan sonra formu düşen Tosic, ağır oluşunun da etkisiyle tercih edilmedi.

        2- SAĞ KANAT BOZULMASIN

        Marcelo’nun atılmasından sonra Torku Konyaspor maçında sağ bek Beck’i stoper olarak sahaya süren teknik direktör Şenol Güneş, bu hamlesiyle bir sinyal vermişti. Ancak Beck’in stopere çekilmesi, sağ bekte yeni bir sıkıntıyı ortaya çıkarabilirdi. Güneş, Alman oyuncunun savunmaya katacaklarından çok sağ kanattan eksilebilecekleri düşündü ve bu alternatifin de üzerini çizdi.

        3- HEM ENERJİ HEM TECRÜBE

        Tosic ve Beck alternatiflerini eleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Necip Uysal’da karar kıldı. 25 yaşında olmasına karşın Süper Lig’in tecrübeli isimlerinden olan Necip’in hem fiziksel kalitesi hem de savunmayı yönetebilecek yapısıyla öne çıktığı belirtildi. Güneş, Necip’le yaptığı görüşmede de “Sana güvenim tam. Alexis’le birlikte savunmayı en iyi şekilde yöneteceğine inanıyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ