Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray HABERTÜRK SPOR yazarları Mersin İdmanyurdu - Galatasaray maçını değerlendirdi - Galatasaray Haberleri

        YOLDAN ÇEKİL HOCAM! | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Yaklaşık 9 ay önce bu statta şampiyonluğu almıştı G.Saray. O maçta Yasin, takımının maç boyu bulduğu 2 pozisyondan birini ağlara göndermiş, Muslera da biri imkansız 3 yüzde yüz gol kurtarıp şampiyonluk kapısını ardına kadar aralamıştı.

        O takım ile dünkü G.Saray arasında hemen hemen hiç fark yok. O kadrodan erime olmamış. Üstüne Podolski gelmiş. Donk gelmiş.. Say ki Burak da cezalı olsun.. 9 ayda bir sürü futbolcunun bu kadar kariyer kaybı, tamamen büyük takımda oynama sorunsalından. Büyük takımlar hedeflerinden koptuklarında performansları düşer, formları geriler, kariyerleri zedelenir. Bu Manchester United’da da böyle oluyor, Bayern Münih’te de, eh doğal olarak Galatasaray’da da. Bu kadroya hiçbir yeni isim eklemeyin; gelecek sezonun ilk 5 haftası arka arkaya oynasınlar emin olun 5 maçın 4’ünü kazanırlar. Çünkü yeni sezon başlamış ve yeni hedefler konmuş olacaktır. Yani bugün muhtemelen bir kısım yazarlarda okuyacağınız “falanca bitmiş-o tükenmiş-beriki unutmuş” yorumlarını bu ‘hedeften kopma konjonktüründen’ ayrı değerlendiremeyiz.

        Dolayısıyla Selçuk şöyle, Wes böyle dememeye çalışarak maçı izledim. Mersin’in galibiyete yakın olduğunu da bekliyordum açıkçası. Ama Ümit Özat’ın tercihi ile forma bulan Mehmet Taş ve Nurullah, sadece ‘kazma ön stoper engelleyicileri’ olarak kalıp hücum anlamında en ufak katkı yapamayınca dedim ki “Bireysel hata olmazsa G.Saray set hücumundan falan gol yemez...” Ama Umut çok hatalı pasıyla çıkarken top kaptırıp; Semih de 80’lerin liberolu sistemi gibi kendisini arkaya atınca, Nakoulma da topu alan isim olunca skor değişti. Sonrasında tamamen Mersin oynadı, G.Saray izledi. Ben de yazımı Mustafa Denizli üzerine kurmaya karar verdim. Mustafa Denizli de bilir ki büyük takımlar hedeflerinden koptular mı konsantre vs. olamaz. Oyuncular zoraki sahaya çıkar.

        Mustafa Hoca’ya da hak veriyoruz. Diyoruz ki kandırılmış hissediyor olabilirsin. Sana verilen sözler tutulmamış olabilir. Pişman olduğunu da düşünüyor olabilirsin, eyvallah.. Ama bu takım, bu oyun Mustafa Denizli’nin utancıdır. Ya “BAŞKA BİR YOL BULURSUN”; ya da “YOLDAN ÇEKİLİRSİN” hocam...

        Hala mı Umut en önde 4-2-3-1?

        Hatta hala mı Umut Bulut?

        Hala mı Semih Kaya?

        Hala mı Selçuk İnan-Donk ikilisi?

        Hala mı kurtarıcı Sabri?

        Hala mı her topu kaybeden, hakemlerden haklı olarak faul çalmayınca f.. off’ları saydıran Wes’in oyun liderliği? Hala mı Denayer’den sağ bek? Sen Mustafa Denizli’sin.. Başka bir sistem, başka bir diziliş, başka isimler bulamayacaksan ne yapacaksın? Beni de Cimbom’a hoca yapsalar benzer kadroyu sürer, hiç risk almaz “çok zor günler geçiriyorum” der geçerdim. Ama ben bile Umut ve Semih Kaya ile başlamazdım.

        SERKAN BALCI

        Elbette maçın adamı Nakoulma.. Ümit Özat da onu solda, sağda ve en uçta her yerde kullanıp verim aldı. Ama pozitif ayrımcılık yapıp yılların emekçisinin dünkü iki yönlü muhteşem oyununu öne çıkarmak istedim.

        LİONEL CAROLE

        G.Saray’ın FM oyunundan futbolcu bulan scout ekibinin son bombası!

        ERHAN TELLİ | HAYIRDIR HOCAM?

        Kupada Akhisar deplasmanında alınan galibiyete rağmen Galatasaray’ın oynadığı oyunun, Mersin deplasmanında galibiyet için yeterliliği konusunda şüphe duyduğumuzu belirtmiştik. Yanılmadık... Mustafa Denizli, Umut Bulut ve Semih Kaya’nın da katkılarıyla Mersin İdmanyurdu, Galatasaray karşısında sonuna kadar hak ettiği bir galibiyet kazandı. Tebrik etmek gerekir...

        Esasında bir tebrik de ‘Galatasaray’ın geleceğini şimdiden inşâ etmek için çalışıyoruz’ diye Linnes’i aldıran ama sonra onu bile oynatmayan Mustafa Hoca’ya gelmeli...

        Hayırdır sevgili hocam? Linnes zaten Avrupa Ligi’nde yok. Madem bu adamı ligde de oynatmayacaktınız, o zaman niye aldınız? Sağ bek olarak oynattığınız Denayer, iyi hoş çocuk da... Üç ay sonra İngiltere’ye gidecek ve sağ bek mevkiinde elinizde yine Linnes kalacak. Haberiniz var mı? Hadi son bir tebrik de Galatasaray Yönetimi’ne gelsin...

        Bir sezon önce üç kupa kazanan takımı, bir sonraki sezon daha ocak ayında şampiyonluğa havlu attırıp, kırılması güç bir rekora imza attınız. Sizin de haberiniz vardır harhalde... Fenerbahçe ile fark 15, Beşiktaş maçlarını kazanırsa, onlarla da 19 puan olacak.

        UEFA’dan men cezası falan gelecek, onu anladık da...

        Bu takımı Süper Lig’den de siz mi men edeceksiniz? Onu anlamadım!

        DONK UCUZ KURTULDU | BÜLENT YAVUZ

        Öncelikle Mersin’i canı gönülden kutluyorum. Takım olma yolunda ne gerekiyorsa yapıyorlar ve neticeyi de alıyorlar. G.Saray bir-iki oyuncu dışında tel tel dökülüyor. Bu da şanlı mazisine hiç yakışmıyor. Hakeme gelince... Yaşar Kemal Uğurlu, Kuddusi Müftüoğlu komitesi ile vücut bulan bir hakem. Verilen şansları iyi kullanıyor. Bu maç da onlardan biriydi. Soğukkanlı yapısı, baskı altında kalmaması ve gördüğünü çalma yolunda adaletli davranması; göze batan özellikleriydi. Sarı kartlarını çok çabuk kullanıyor. Bazıları yanlıştı. Kullanmadığı kartlar da var. Bu derse iyi çalışmalı. Faullerin çoğunu yakaladı. Yakalamadıkları da var ama sonuca tesir etmedi.

        Donk sarılar konusunda hakemi eleştiriyor. Sarısı varken ikinci sarılık hareketler yaptı. Burada hakemin hoşgörüsü onu kurtardı. Semih’in atılması doğru karardı. Kendi kendini attırdı, tıpış tıpış soyunma odasının yolunu tuttu.

        NOTUM: 8.3 İYİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ