Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Moskova'da psikolojik savaş - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe, ilk maçta Lokomotiv kafilesini kusursuz şekilde ağırlamanın karşılığını Rusya'da aldı. TSİ 12.00 sularında Moskova'ya inen sarı-lacivertliler, pasaport girişinde problem yaşamadı. Rus Dışişleri, havaalanında bekleme olmaması için özel önlem aldı. Kafiledeki her kişinin işlemi ortalama 1 dakika sürdü ve ülkeye giriş yapıldı. Kafilenin otele transferinde de Moskova Emniyeti'nin aldığı önlemler dikkat çekti. Havalimanı çıkışında özel polisler dahil ciddi bir çalışma vardı.

        HER 100 METREDE BİR POLİS VARDI

        Alandan otele seyahat esnasında da yol emniyeti oldukça yoğundu. Her 100 metrede bir yolun iki yanında polis görev yapıyordu. Takım otobüsünün önündeki eskortlar yolu açtı ve Fenerbahçe meşhur Moskova trafiğine takılmadan oteline ulaştı. Hilton Leningrad Hotel'in etrafında da kuş uçurtulmadı. 24 saat polis güvenliğinde takım maç saatini beklemeye başladı.

        RUSLAR TÜRK TAKSİSİNE BİNMİYOR

        Bu işin sportif yanıydı. Siyasi yanını ise orada yaşayan Türkler'i dinleyerek öğrendik ve şok olduk. Örneğin Rusya'da çalışan bir Türk taksici, artık Ruslar'ın kendi aracına binmemesinden yakındı. Aracına binen ve kendisinin Türk olduğunu anlayan bir müşterisinin suratına tükürdüğünü anlattı. İşin siyasi boyutu taksi protestosuyla sınırlı değil.

        TÜRK RESTORANLARA BOMBA İHBARI

        Rusya'da yaşayan Türkler için özel ihbar hattı kurulmuş! Herhangi bir Rus vatandaşı bu hattı arayarak şikayetçi olduğu konuyu ve Türk'ün ismini veriyor, bu şikayetle Rus emniyeti özel olarak ilgileniyor. Ruslar'ın kriz sonrası başlattığı yeni moda ise bomba ihbarı yapmak. Her gün Türk restoranları, mağazaları için asılsız bomba ihbarları yapılıyor. Polis de restoranların en işlek saatlerinde bu bomba ihbarını değerlendirerek mekanları boşaltıyor.

        CAMİYE GİDEN YOL 1.5 KM UZATILMIŞ

        Moskova'daki camiye ulaşım da zorlaştırılmış durumda. Müslüman Türkler, ibadet edebilmek için camiye ulaşmak istiyor ama bu da pek kolay değil. Eski yol kapatılıp yerine 1.5 kilometre daha fazla yürüme mesafesi olan yeni bir yol yapılmış. Bu yolda polis denetlemesi de oldukça sıkı. Kısacası Türkler'in yaşamını zorlaştırmak için her şey yapılıyor. Öyle ki, yaya geçidi olmayan yerde karşıdan karşıya geçtiği için sınırdışı edilen Türkler olduğunu dahi duyduk!

        TAM ANLAMIYLA PSİKOLOJİK SAVAŞ

        Türkler mevcut psikolojik savaşa kendi güçlerince direnmeye çalışıyor. Türk mekanlarına üst üste gelen bomba ihbarları üzerine aynı silahı Türkler de kullanmaya başlamış. Geçtiğimiz hafta sonu Ruslar'ın yoğun olarak tercih ettiği bir AVM'ye yapılan asılsız bomba ihbarı nedeniyle AVM'den tam 11 bin kişi tahliye edilmiş!

        FENER'E ÖZEL TİMLİ KORUMA

        Moskova'ya inişte ve otele varışta sıkıntı yaşamayan Fenerbahçe için Rusya'da güvenlik en üst seviyeye yükseltildi. Havaalanında devlet protokolü ile karşılanan sarı-lacivertli kafileye özel tim eşlik etti. Takımın kalacağı otel didik aranırken polis otelin çevresini çember altına aldı.

        (Sabah)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ