Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi için mahkemeden flaş karar - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçeli taraftarların Beşiktaş derbisinde bazı taraftarların tribüne girişini yasaklayan PFDK kararının iptali için yaptığı başvuruya mahkemeden olumlu yanıt geldi.

        Fenerbahçeliler Derneği (FeDer) girişimiyle başlayan ve GFB ile UNIFEB gibi taraftar gruplarının da desteğiyle Anadolu ve Avrupa yakalarındaki tüketici mahkemelerine yapılan itiraz bugün karara bağlandı. Mahkeme, yasağa ilişkin tedbiren durdurma talebini kabul etti.

        Buna göre mahkemeye giden 4 taraftar Beşiktaş derbisine girebilecek. Diğer yasaklı taraftarların da maça girmesi için mahkemeye başvurması lazım. Ancak dernek Tahkim Kurulu’na başvurarak mahkemenin verdiği kararın emsal gösterilerek tüm yasaklı taraftarlara uygulanmasını istedi. Kurulun bugün bu talebi karara bağlaması bekleniyor.

        MAHKEME KARARI 'EMSAL' NİTELİĞİ TAŞIYOR

        FeDer’den yapılan açıklama ise şöyle:

        “Tüketici Mahkemelerine ileterek davalarımızı açmış, taraftarlarımızı da bu organizasyona davet etmiştik. Kısa süre sebebiyle yoğun çalışmalar neticesinde hazırlanan dava dilekçelerimizi katılan taraftarlarımız ile adli makamlara sunduk.

        Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için verilen tribün cezalarına Fenerbahçeliler Derneği ile birlikte itiraz eden taraftarlarımızın tedbiren durdurma talebi haklı bulundu. Taraftar derneği olmanın bilinciyle, tribünlerin rengi taraftarımızın desteğini de alarak çıktığımız yolda, hedeflediğimiz zafere ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

        Belirtmemiz gerekir ki bu karar şu an sadece dava dilekçesi veren taraftarlarımız için ancak diğer tüm taraftarlarımız için geçerli olması adına Fenerbahçeliler Derneği tarafından federasyon, kulüp ve Tahkim nezdinde gerekli çalışmalara an itibariyle başlanmıştır. Gelişmeler tarafımızdan duyurulacak olup, mevcut karar bu maçta ceza alan tüm taraftarlarımız için emsal karar niteliğindedir.”

        PFDK, 12 Şubat’ta verdiği kararda çirkin ve kötü tezahürat eyleminin aynı sezonda 4. Kez gerçekleşmesi nedeniyle Ülker Stadyumu’ndaki Okul ve Migros tribünlerindeki taraftarların kombinesinin bloke edilmesine hükmetmişti. Buna göre kombinesi bloke edilenler maça giremeyecek ancak kombine haklarını başka taraftarlara devredebilecekler.

        FENERBAHÇE'DEN TARAFTARINA MESAJ: DAVA HAKKINIZI KULLANARAK HAREKETE GEÇİN

        Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş karşılaşması ile ilgili; Maraton ve Okul Açık tribünlerine giriş yapan seyircilerin e-bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesinin ardından 4 taraftarın Tüketici Mahkemesi'ne başvurması ve bu kararı bozması üzerine açıklama yaptı.

        Sarı-lacivertlilerin açıklamasında "Taraftarlarımızın ilgili Tüketici Mahkemesi kararından ve tüketici hukuku mevzuatından doğan talep ve dava haklarını kullanma konusunda harekete geçmesini önemle rica ederiz." denildi PFDK'nın bu kararının bozulabileceğine vurgu yapıldı.

        İşte Fenerbahçe Kulübü'nün açıklaması...

        "Bilindiği üzere, Spor Toto Süper Lig’in 21. Haftasında Stadımızda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında çirkin ve kötü tezahürat yapıldığı iddiasıyla TFF PFDK tarafından, 29 Şubat 2016, Pazartesi günü stadımızda oynanacak Fenerbahçe – Beşiktaş karşılaşması ile ilgili; Maraton ve Okul Açık tribünlerine giriş yapan seyircilerin e-bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine karar verilmiştir. Kulübümüz tarafından Tahkim Kuruluna kararın kaldırılması için gerekli başvurular yapılmıştır. Ayrıca söz konusu karar aleyhine TFF tarafından maça girişleri engellenen 4 taraftarımız da tüketici sıfatıyla T.C. İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’ne başvurmuştur. Tüketici Mahkemesi, bahsi geçen taraftarların başvurusu üzerine ilgili e-bilet kartlarındaki blokenin kaldırılmasına karar vermiştir. Bu karar Kulübümüze ve TFF’ye bildirilmiştir. İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’nin blokenin kaldırılmasına ilişkin kararı dayanak gösterilerek tarafımızdan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na 25.02.2016 tarihli dilekçeyle ek beyanda bulunulmuştur. İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’nin kararı ve Kulübümüzün ek başvuru dilekçesini kamuoyunun bilgisine sunar, taraftarlarımızın ilgili Tüketici Mahkemesi kararından ve tüketici hukuku mevzuatından doğan talep ve dava haklarını kullanma konusunda harekete geçmesini önemle rica ederiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ