Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kayseri Erciyesspor Crawley Town resmen Ziya Eren'in - Futbol Haberleri

        Kayserili işadamı Ziya Eren, İngiliz kulübünü satın alıp başkanlığını yapmak için 3 aylık yoğun çaba ardından aylar önce başvurduğunu söyledi. Yaklaşık 4 milyon euro değer biçilen ve 120 yıllık tarihi geçmişe sahip kulübün sahip olduğu şirketi satın alma işlemlerinin tamamlandığını açıklayan Eren, şöyle dedi:

        "PTT 1'inci Lig takımlarından Erciyesspor'un kulüp başkanıyım. Futbolun yabancısı değilim. Bu spor kulübünü yöneten şirketin satışta olduğu söylenince ilgi duydum. Türk spor adamı olarak, kulübü satın alma adına tüm resmi prosüdürü yerine getirdim. İngiltere Futbol Federasyonu'nun onayı dün itibarıyla çıktı. Kayseri Erciyesspor Kulübü'ne İngiltere'den bir kardeş kulüp geldi."

        Türkiye'de bir ilk olan Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Betül Eren Genom Kök Hücre Merkezi, Ahmet Eren Anadolu Lisesi, Huriye Erden İlköğretim Okulu, ERÜ Ziya Eren Eğitim Fakültesi, ERÜ Ahmet- Beyza- Emre İlaç Araştırma Merkezini yaptırıp bağışlayan ve yaklaşık 10 yıldan beri Kayseri Erciyesspor Kulübü başkanlık görevini sürdüre Ziya Eren halen sac tüccarlığı ile uğraşıyor.

        Ziya Eren'in satın aldığı ve resmi prosüdürün tamamlanmasını beklediği Crawley Town 120 yıl önce 1896'da kurulmuş köklü bir takım olarak biliniyor. Geçen sezon Lig 1'de mücadele eden Crawley ligi 22'nci sırada bitirerek küme düşmüştü. Bu sezon Lig 2'de de şu ana kadar beklentilerin çok altında kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ