Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ahmet Özdoğan'dan Dursun Özbek'e sert sözler - Galatasaray Haberleri

        Bir restoranda gerçekleştirdiği basın toplantısında kulübün ceza alma süreciyle ilgili görüntüler eşliğinde bilgiler veren Özdoğan, "Ünal Aysal döneminde Galatasaray uçurumun kenarına geldi ama o sırada paraşütle aşağı inebilirdi. O paraşüt imkanını Dursun Özbek kullanamadı" dedi.

        Sarı-kırmızılı kulübün 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında 3 dönemde 164 milyon avro borcu olduğunu hatırlatan Ahmet Özdoğan, "Kur farkı, mahsupları düştüğümüzde 51 milyon avro oluyor. UEFA 'senin sıkıntı bu' diyor. 111 yıl sonra Avrupa'ya gidemiyoruz. 2012-2013'te Sportif AŞ yönetilirken UEFA, '4,3 milyon avro ile sınır geçildi' diye 200 bin avro ceza verip yakın izlemeye aldı. Dikkat etseydik yakın izlemeye girmeyecektik" ifadelerini kullandı.

        Özdoğan, takımdaki 7 futbolcuyla yapılan sözleşmede de kur farkının 2,80 lira ile sabitlendiğini ancak Hakan Balta ile yapılan sözleşmede kur farkının 3,28 lira olarak belirlenmesinin ardından diğer futbolcuların anlaşmalarındaki bir maddeden dolayı kur farkının değiştiğini dile getirdi.

        "DURSUN ÖZBEK GÖTÜREMEDİ"

        Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek başkanlığındaki dönemde zararın 16 milyon avro olduğunu belirterek, "Bu yönetim göreve başladığında takım şampiyon olmuş, dördüncü yıldızı takmış, UEFA ve yayın gelirleri artmış. Ona rağmen 16 milyon avro zarar ediyorsunuz" diye konuştu.

        UEFA'dan alınan cezanın etkilerinin olacağını kaydeden Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "UEFA'nın dışında kalan Galatasaray değil, yönetimdir. Mehmet Cansun, Adnan Polat, Özhan Canaydın ve Ünal Aysal döneminde dışarıda kalmadık. 2016'da Dursun Özbek ile kırmızı kart gördük. Başkan her zaman çok umutlu olduğunu söyledi. 51 milyon avro zararda Dursun Özbek'in payı çok azdır. Ancak söylemlerde ve eylemlerde hiçbir fark olmadığı için bu cezayı aldık. Galatasaray 2016-2017'de UEFA hakkı kazanırsa, takımı UEFA'ya götüremeyen başkanın adı Dursun Özbek."

        "SEÇİMLİ GENEL KURULA GİTMEK ZORUNDAYIZ"

        Kulübün eski başkan adaylarından Özdoğan, yeniden seçimli genel kurula gidilmesi önerisinde bulundu.

        Yeniden gerçekleştirilecek seçimli genel kurula Dursun Özbek'in de arzu etmesi halinde katılabileceğini kaydeden Özdoğan, "Bize de genel kurulda aday olmamız gerektiği söylenirse oluruz. Galatasaray'da genel kurulda Dursun Özbek dışında en az iki aday daha çıkacağını düşünüyorum. Kulüp adaysız kalmaz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ