Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray UEFA 'Süreyya Ayhan'ı örnek alırsa Galatasaray yanabilir! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'a 2 Mart'ta UEFA Finansal Kontrol Yargı Komisyonu 1 yıl Avrupa'dan men cezası vermişti. Başkan Dursun Özbek, kararı temyize götürüp Divan'a CAS'a başvuracaklarını açıkladı. Eski Başkan Duygun Yarsuvat ise, "CAS'a gitmeyin, ceza artar" dedi. Peki 12 Mart'a dek başvuru hakkı olan G.Saray, CAS'a giderse ne olur? İşte detaylar:

        1-) Kulüp, CAS'a gidip cezayı kaldırabilir. CAS'ın ceza arttırma yetkisi yok. Ancak karşı tarafın, yani UEFA'nın itiraz etmemesi gerekiyor. Bu olasılığın gerçekleşmesi için UEFA'nın itiraz hakkını kullanmaması, CAS'ın da G.Saray'ı haklı bulması gerekiyor.

        2-) G.Saray'ın itirazına 1+1 yıl men isteyen UEFA disiplin müfettişi itiraz eder, konuyu karşı davaya çevirir. Bu durumda G.Saray için UEFA, 2 yıl veya 5 yıla kadar istekte bulunabilir. CAS, konuyu değerlendirip cezayı arttırabilir.

        ÇOK KRİTİK ÖRNEK

        G.Saray'ın CAS olayına ise en can alıcı örnek Süreyya Ayhan Kop olayı... Süreyya doping gerekçesiyle Türkiye'de 4 yıl ceza aldı. Bunu fazla bulup CAS'a gitti. Ancak 8 yıl isteyen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği de (IAAF) olayı CAS'a taşıdı. CAS dosyayı görüşüp cezayı ömür boyu mene çevirdi.

        (Akşam)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ