Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Trabzonspor: 1 - Mersin İdmanyurdu | MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR-MERSİN İDMANYURDU MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor sahasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı.

        Maça iki takım da kontrollü başlarken ilk yarı boyunca net bir gol fırsatı yakalanmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

        İkinci yarının hemen başında ise Trabzonspor golü buldu. Frikikte topun başına geçen Marko Marin'in vuruşunda Cardozo'ya çarpan meşin yuvarlak kaleciyi yanıltarak ağlara gitti ve Bordo-Mavililer kritik mücadelede 1-0 öne geçti.

        Golden sonra da ataklarını sürdüren Bordo-Mavililer, Mersin kalesinde baskı kursa da amacına ulaşamadı ve mücadele 1-0 sona erdi.

        Bu sonuçta 3 maç sonra galibiyet alan Trabzonspor puanını 30 yaparken, Mersin İdmanyurdu ise 20 puanda kaldı.

        TRABZONSPOR: 1 - MERSİN İDMANYURDU: 0

        STAT: Hüseyin Avni Aker

        HAKEMLER: Halis Özkahya, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok

        TRABZONSPOR: Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Akakpo, Bosingwa, Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Sefa Yılmaz (Dk. 72 Yusuf Erdoğan), Marin, Erkan Zengin, Cardozo (Dk. 84 Fatih Atik)

        MERSİN İDMANYURDU: Muammer Yıldırım, Serkan Balcı, Mitrovic, Sadiku, Gökçek Vederson, Murat Ceylan (Dk. 84 Pedriel), Khalili, Güven Varol, Tita (Dk. 90+2 Eren Tozlu), Nakoulma (Dk. 65 Sinan Kaloğlu), Welliton

        GOL: Dk. 48 Marin (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 19 Bosingwa, Dk. 63 Mustafa Yumlu, Dk. 70 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 60 Gökçek Vederson, Dk. 63 Welliton, Dk. 73 Sadiku, Dk. 85 Pedriel (Mersin İdmanyurdu)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada Gökçek Vederson'un ceza alanı sağ çaprazından kullandığı serbest atışta, baraja çarpan topu kaleci Estaban, son anda ayağıyla uzaklaştırdı.

        34. dakikada Erkan Zengin'in pasında, ceza alanı içinde Sefa Yılmaz'ın yerden şutunda, kaleci Muammer Yıldırım topu kontrol etti.

        44. dakikada Bosingwa ceza alanına girmek isterken savunmanın müdahale ettiği top ceza yayı üzerindeki Marin'in önüne düştü. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak üsten kornere gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Trabzonspor öne geçti. Marin'in ceza alanının hemen dışından kullandığı serbest vuruşta, barajı geçen top Cardozo'ya da çarparak filelere gitti: 1-0

        56. dakikada Gökçek Vederson'un sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde yükselen Welliton'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

        68. dakikada Welliton'un ceza alanından şutunda, kaleci Esteban topu kontrol etti.

        90+3. dakikada Pedriel'in ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Estaban yerden sekerek üzerine gelen topa sahip oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Trabzonspor, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle rakibinin karşısına 8 eksikle çıktı. Bordo-mavililerde, Aykut Demir, Salih Dursun, Muhammet Demir ve Ramazan Övüç kart cezaları, Onur Recep Kıvrak, Güray Vural, Mehmet Ekici ile Özer Hurmacı da sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemedi.

        Teknik direktör Hami Mandıralı, beklenen ilk 11'e göre tek sürpriz yaptı. Mandıralı, savunmanın solunda sağ kanat oyuncusu Bosingwa'ya görev verirken, Yusuf Erdoğan'ı yedek kulübesinde oturttu. Savunmanın sağında ise cezası biten Cavanda görev yapan isim oldu.

        GEÇEN HAFTAYA GÖRE 5 DEĞİŞİKLİK

        Trabzonspor, geçen hafta ligde 2-0 yenildiği Torku Konyaspor maçının 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı.

        Bordo-mavililerde Torku Konyaspor maçında gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Muhammet ve Ramazan ile sakat olan Özer'in yanı sıra Douglas ve Yusuf Erdoğan da Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de yer almadı. Bu oyuncuların yerine Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Cavanda, Cardozo ve Erkan Zengin görev aldı.

        FORVETTE CARDOZO

        Trabzonspor'da cezalı Muhammet Demir'in yerine sakatlıktan yeni çıkan Cardozo forvette ilk 11'de görev yaptı. Ligin ikinci yarısının ilk haftasındaki Bursaspor maçında sakatlanan ve geçen hafta Torku Konyaspor maçında son 20 dakika oyuna dahil olan Paraguaylı futbolcu, 5 hafta sonra 11'de yer buldu. Sakatlığı düzelen Aytaç Kara 3 hafta, Okay Yokuşlu ise 1 hafta sonra yeniden 11'de forma giydi.

        EFSANEVİ OYUNCULARA PLAKET

        Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara bu maçta da veda plaketi takdim edildi.

        İlyas Akçay, Lemi Çelik, Hüsnü Özkara, İhsan Sakallıoğlu, Hamdi Aslan, Kemal Serdar, İhsan Derelioğlu, Mehmet Köroğlu, Ali Yılmaz, Yaşar Alemdaroğlu, Cemil Canalioğlu ve Turgut Kural'a plaketleri kulüp başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

        TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

        Ligde 14. sırada yer alarak tarihinin en kötü dönemini geçiren Trabzonspor'da, taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Maraton ve kale arkası tribün biletlerinin 3 liradan satışa sunulmasına rağmen yaklaşık 6 bin bordo-mavili taraftar karşılaşmayı izledi. Az sayıda Mersin İdmanyurdu taraftarı da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ