Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Braga: 4 - Fenerbahçe: 1 (MAÇ SONUCU) - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BRAGA - FENERBAHÇE KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, rövanşta Portekiz ekibine konuk oldu. Braga, 11. dakikada Ahmed Hassan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Pozisyonda ofsayt tartışmaları yaşandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 45. dakikada hakem Ivan Bebek'e yaptığı itirazlar sonucu tribüne gönderildi. 45+3'te Alper Potuk skoru eşitledi. İkinci yarıda Mehmet Topal'ın ceza sahası içinde koluna çarpan topta hakem penaltı kararı verdi. 69'da topun başına geçen Josue, ev sahibine 2-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyun koptu. 74'te Stojiljkovic ve 83'te Rafa Silva'nın attığı goller sonucu belirledi: 4-1. 87'de Alper Potuk'un da direkt kırmızı kart gördü. 90+6'da ise Volkan Şen oyundan atıldı ve Fenerbahçe maçı 8 kişi tamamladı.

        Bu sonuçla Fenerbahçe toplamda 4-2'lik skorlaAvrupa'ya veda etti.

        BRAGA: 4 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Municipal

        HAKEMLER: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

        BRAGA: Matheus, Baiano, Andre Pinto, Boly, Goiano, Josue, Mauro, Vukcevic (Dk. 73 Santos), Rafa Silva, Stoiljkovic (Dk 90 Augusto), Ahmed Hassan

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani (Dk. 72 Volkan Şen), Alper Potuk (Dk. 73 Kadlec), Diego, Van Persie (Dk. 78 Fernandao)

        GOLLER: Dk. 11 Ahmed Hassan, Dk. 69 Josue (penaltıdan), Dk. 74 Stoiljkovic, Dk. 83 Rafa Silva (Braga), Dk. 45+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KARTLAR: Dk. 66 Mehmet Topal, Dk 87 Alper Potuk, Dk. 90+5 Volkan Şen (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 31 Van Persie, Dk. 44 De Souza, Dk. 66 Volkan Demirel, Dk. 79 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 49 Josue, Dk. 79 Stoiljkovic (Braga)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        1. dakikada Alper Potuk'un ceza sahasına girmeden sol çaprazdan çektiği şutta top, savunmaya çarparak az farkla üstten kornere gitti.

        11. dakikada Braga öne geçti. Vukcevic'in orta sahadan gönderdiği ara pasta Ahmed Hassan, kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldı. Ahmed Hassan, ceza alanı yayı içinde bekletmeden vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi: 1-0.

        44. dakikada De Souza'nın sarı kart görmesine itiraz eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Perreira, hakem Ivan Bebek tarafından tribüne gönderildi.

        45+1. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Nani'nin sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa Van Persie kafayla vurdu ve meşin yuvarlak Boly'den sekerek arka direkte Alper Potuk'un önünde kaldı. Alper, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-1.

        İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada Josue'nin sağ kanattan kullandığı köşe atışına Bolly'nin kale sahasının içinden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

        59. dakikada Nani'nin sağ kanattan kullandığı kornerde topa yakın direkte Alves kafayla vurdu. Alves'in kafa vuruşunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

        65. dakikada Fenerbahçe, Şener Özbayraklı'ın Nani'ye attığı şık pasla ani atağa çıktı. Rakip yarı sahada topla buluşan Nani, ceza yayına kadar topu sürdü. Önü boşalan Nani'nin uygun durumdaki şutunda top yandan dışarı çıktı.

        66. dakikada Braga penaltı kazandı. Rafa Silva'nın ceza sahası içinde çektiği şutta Mehmet Topal'ın topa elle müdahale ettiğini belirten hakem Ivan Bebek, penaltı kararı verdi. Maçın 9. dakikasından sarı kartı bulunan Mehmet de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        69. dakikada Joseu'nin kullandığı penaltı ağlarla buluştu ve Braga tekrar öne geçti: 2-1.

        74. dakikada Braga çeyrek finale çıkmak için gerekli golü buldu. Savunmadan atılan uzun topu ceza sahasında Santos, meşin yuvarlağı Stoiljkovic'e indirdi. Stoiljkovic'in sağ çaprazda göğsüyle indirerek vurduğu top uzak köşeden ağlara gitti: 3-1.

        77. dakikada soldan ceza sahasına giren Stoiljkovic'in şutunda Volkan topu kornere çeldi.

        83. dakikada ani gelişen Braga atağında sağdan ceza sahasına giren Rafa Silva, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 4-1.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Portekiz'de Braga'ya 4-1 yenilerek elendi.

        Municipal Stadı 1-0'ın rövanşında sarı-lacivertliler, ilk yarıda Ahmed Hassan'ın golüne Alper Potuk'la karşılık verdi.İkinci yarıda oyun üstünlüğünü elinde tutarken 66 dakikada Mehmet Topal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe, Josue'nin penaltısıyla geriye düştü. Daha sonra Stoiljkovic ve Rafa Silva'nın gollerine engel olamayan Fenerbahçe, 4-1 kaybederek Avrupa'ya veda etti.

        IVAN BEBEK MAÇA DAMGA VURDU

        Karşılaşmanın Hırvat hakemi Ivan Bebek, verdiği kararlarla maça damga vurdu.Bebek, Fenerbahçe'den teknik direktör Vitor Pereira'yı tribüne gönderip Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen'e kırmızı kart gösterdi.Karşılaşmanın 44. dakikasında Hırvat hakem Bebek, Vitor Pereira'yı itirazlarından dolayı tribüne gönderdi. Bu dakikada Josef de Souza'nın gördüğü sarı karta Portekizli teknik adam çok sinirlendi. Şener'in kaybettiği toptan sonra arkadaşına kızan De Souza, tepkisini topa vurarak gösterdi. Bunun üzerine hakem Bebek, De Souza'ya topa vurduğu için sarı kart gösterdi. Pereira da futbolcusunun tepkisinin hakeme değil Şener'e olduğu için itirazda bulundu ve sahadan atıldı.

        Vitor Pereira, bu sezon Fenerbahçe'nin başında Avrupa maçlarında ikinci kez oyundan ihraç edildi. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da oynanan Shakhtar Donetsk maçında da rakip futbolcuyla tartıştığı için tribüne gönderilmiş ve UEFA'dan 1 maç ceza almıştı. Pereira'nın tribüne gönderilmesiyle takımı yardımcı antrenör Filipe Almeida yönetti.

        PENALTI VE KIRMIZI KARTLAR

        Hakem Ivan Bebek, maçın 66. dakikasında topun Mehmet Topal'ın eline çarptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi ve bu oyuncuya ikinci sarı kartı gösterip kırmızı kartla oyundan attı.

        Maçın 87. dakikasında da Alper Potuk, rakibine yaptığı sert hareketle direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. Son dakikalarda ise oyun daha da gerginleşti. Volkan Şen, uzatma dakikalarında bir pozisyonda rakibiyle ve Braga yedek kulübesiyle tartışmaya girdi. Bunun üzerine hakem Bebek, Volkan'a 90+5. dakikasda ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

        NANİ'NİN KAÇIRDIĞI GOL

        Fenerbahçeli futbolcu Luis Nani'nin maç 1-1 devam ederken 65. dakikada kaçırdığı gol adeta karşılaşmanın kırılma anı oldu. Braga savunmasını 3'e 2 yakalayan sarı-lacivertlilerde Nani, uygun durumda topu auta gönderdi. Bu pozisyonun hemen ardından 66. dakikada Mehmet Topal kırmızı kart gördü ve rakip takım penaltı kazandı.

        YENİLMEZLİK SONA ERDİ

        Fenerbahçe'nin Avrupa'da 8 maçlık yenilmezlik serisi Braga karşısında sona erdi. Avrupa'da 6 ay sonra kaybeden sarı-lacivertliler, Braga'dan önce en son 17 Eylül 2015'te Molde'ye kaybetmişti. Fenerbahçe, Avrupa'da deplasmanda da 5 maç sonra yenildi. Bu karşılaşmadan önce en son UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonraki 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik almıştı.

        ALPER'İN GOLÜ YETMEDİ

        Fenerbahçe'de Alper Potuk'un 44. dakikada attığı gol tur için yetmedi. Attığı gole rağmen takımının çeyrek finale çıkmasını sağlayamayan Alper, kariyerinde Avrupa'da 2. golünü kaydetti. Alper, Eskişehirspor formasıyla 19 Temmuz 2012'de UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İskoç ekibi St. Johnstone'yi 2-0 yendikleri maçta bir gol kaydetmişti. Milli futbolcunun bu sezon Süper Lig'de de 3 golü bulunuyor.

        DEMİREL 464 DAKİKA SONRA GOL YEDİ

        Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, kalesinde 464 dakika sonra gol gördü.

        Braga maçına kadar forma giydiği son 5 (4 lig, 1 Avrupa) maçta kalesini gole kapatan Volkan, Braga'nın 11. dakikada Ahmed Hassan'la bulduğu gole engel olamadı. Bu golden sonra kalesinde 3 gol daha gören Volkan, diğer maçlardaki performansının uzağında kaldı.

        Volkan, Avrupa'da ise 393 dakika sonra gel yedi. Avrupa'da forma giydiği son 4 maçta gol yemeyen tecrübeli kaleci, bu karşılaşmada 4 gol birden yedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ