Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da Riekerink'ten Hollandalı efsane Cruyff'un taktiği - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Cimbom’da sezon sonuna kadar takımın başına getirilen altyapı sorumlusu Jan Olde Riekerink, önceki gün hayatını kaybeden Hollandalı efsane Johan Cruyff’un futbol felsefesinden Florya’da esintiler sergilemeye başladı. Dün sabah basına açık idmanda ilk kez medyanın önünde hünerlerini sergileyen Hollandalı teknik adam, ‘Pas ve hareket’ üzerine kurguladığı çalışmada, Cruyff’un sözlerini anımsatıp sık sık “Futbol basit bir oyundur. Sadece basit oynayın” dedi. Futbolculara tıpkı altyapıdaki 7 yaşındaki minik öğrencilere öğretildiği gibi, uzun süre ‘kontrol ve pas’ yapmayı gösteren Riekerink, zaman zaman yaptığı uyarılarla da Cruyff’un total futbol prensiplerinden örnekler sundu.

        ‘SAHAYA İYİ YAYILIN’

        Riekerink’in, takıma yönelik şu sözleri dikkat çekti: “Futbol topla çok oynama değil, pozisyon alma oyunudur. Pas verip hareket edeceksiniz. Etrafını kontrol et ve sahaya iyi yayıl. Eğer bir arkadaşınız sürekli topla kendisi oynarsa sen de reaksiyon göstermezsin. Ama böyle devamlı pas ve hareket olursa, sen de reaksiyon gösterirsin.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ