Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Bakan Kılıç'tan derbi tarihiyle ilgili açıklama - Galatasaray Haberleri

        Bakan Kılıç, Bolu Valiliği ziyaretinde Vali Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Kılıç, protokolde sıraya girerek kendisini karşılayan partililerle tokalaşırken yanında bulunan İl Başkanı Nurettin Doğanay'a, "Bunları sen İl'e götürecektin" dedi. Bakan Kılıç, Doğanay'ın gülümsemesi üzerine de "Oraya da geçeceğiz sonra değil mi?" dedi.

        Vali Aydın Baruş, ziyarette Bakan Kılıç'a kentte tamamlanan ve yapımı süren spor tesisleriyle ilgili bilgi verdi. Bakan Kılıç, Bolu'nun doğal güzellikleriyle öne çıkan önemli bir şehir olduğunu söyledi. Bolu'nun spor tesisleri açısından da iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Biten tesislerimiz, temeli atılan inşaat aşamasında olan tesislerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sporla, sporcuyla olan yakınlığı, gençlerle olan yakınlığı her zaman konuşulur. Dolayısıyla üstümüzde bu anlamda büyük bir sorumluluk ve görev var. Bu anlamda Bolu'ya çok daha güzel, koordineli yatırımlar kazandıracağız. Tabii bu tesislerin içlerinin de gençlerle, sporcularla doldurulmasına, kullanılmasına önem atfediyoruz. Sadece yapmak yetmez. Ama tesis olmazsa da sporcu olsa dahi geliştiremezsiniz kendinizi. Beraber yürümesi gereken açılımdır bu" diye konuştu.

        Bakan Kılıç, basın mensuplarının sorusu üzerine güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin oynanacağı tarihin, TFF ve kulüplerin yapacağı çalışmayla belirleneceğini söyledi. Bakan Kılıç, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik birimlerinin ortaya koyduğu istihbari çalışmalar neticesinde ertelenme kararını TFF, Valilik ve Emniyet teşkilatı birlikte verdi. Kulüpler de buna destek vermişlerdir. Kurullar içinde yapılan görüşmelerden sonra tarihi Federasyon ile beraber kulüpler belirleyecektir. En kısa zamanda bu açıklanır" dedi.

        Statlardaki güvenlik çalışmalarına da değinen Bakan Kılıç, "Statlarımızla alakalı en üst seviyede güvenlik çalışmalarımız devam ediyor. Emniyet birimlerimizle, kulüplerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İl Güvenlik Kurullları var statlarla ilgili güvenlik sorumluluğu taşıyan. Onlarla yakın temas içindeyiz. İstihbari çalışmaların en üst seviyede değerlendirildiği bir çalışma yapılır. Bu anlamda alınması gereken her türlü önlemin zaten takipçisi olduk. Alınması konusunda da hiçbir şekilde geri durmadık. Bundan sonra da bu böyle olacak. Dünyanın şu anda önemli müsabakaların bazılarının yerlerinin değiştirildiğini basından okuyorsunuz. Ülkemizde şu anda bugüne kadar güvenlik nasıl alındıysa bundan sonra da alınacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ