Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Raul Meireles: "Hakem yüzünden elendik" - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'nin Portekizli orta saha futbolcusu Raul Meireles, UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya elenmeleriyle ilgili, "Bir sonraki turda olmayı çok istiyorduk ve bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyorduk ama maalesef hakemin kararlarından dolayı elendik" dedi.

        Fenerbahçe'nin Portekizli orta saha futbolcusu Raul Meireles kulübün resmi gazetesine sarı-lacivertli takımın hedefleri, UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya elenmeleri ve Porkekiz Milli Takımı'nın Euro 2016'daki şansı hakkında açıklamalarda bulundu.

        "FENERBAÇE'DE HEDEF HER ZAMAN KAZANMAK"

        Fenerbahçe'de hedefin her zaman kazanmak olduğunu belirten yıldız futbolcu, "Fenerbahçe sahaya çıktığı her karşılaşmada kazanma hedefiyle başlar. Bu sezonda da bundan farklı bir durum söz konusu değil. Fenerbahçe oynadığı her kulvarda hep en üstleri hedefler. İyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum şu ana kadar. Ligde iyi gidiyoruz ama maalesef Avrupa Ligi'nin dışında kaldık. Şu an yapmamız gereken hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda iyi bir şekilde konsantre olup, önümüze devam etmek" diye konuştu.

        "TÜRKİYE'YE GELENE KADAR HİÇ KIRMIZI KART GÖRMEMİŞTİM"

        Türkiye'ye gelmeden önce kırmızı kart görmemesinin hatırlatılması üzerine Raul Meireles, "Kırmızı kart her yerde olabilecek bir şey, her yerde bu durumları görebiliyoruz. Evet, Türkiye'ye gelene kadar hiç kırmızı kart görmemiştim. Ama bu demek değildir ki Türkiye'deki hakemler diğer hakemlerden daha kötü. Futbolun bir parçası bu" diye cevap verdi.

        "FUTBOL, TÜRKİYE'DE 1 NUMARALI SPOR"

        Türkiye Ligi'nde maçların kıran kırana geçtiğini söyleyen Portekizli futbolcu, "Bunu şu anlamda söylüyorum; taktik düşünceden ziyade kalple oynandığını görüyorum. Bazen tamamen yürek ortaya konularak oynanıyor. Türkiye'nin kültürünün bir parçası olduğunu düşünüyorum bu durumun. Taraftarlar ve buradaki insanlar futbolu tutkulu bir şekilde yaşıyorlar. Herkes futbolu seviyor Türkiye'de, buna göre de burada futbol 1 numaralı spor" diye konuştu.

        "AVRUPA'DAN HAKEMİN KARARLARINDAN DOLAYI ELENDİK"

        Kariyerinde kötü hakem yönetimleri gördüğünü vurgulayan Meireles, "Hakemler insan, onlar hata yapabilir, hata yapmak hakları var ama tabi ki bu kadar doğrudan skoru etkilediği zaman bu bizim için son derece üzücü oluyor. Bir sonraki turda olmayı çok istiyorduk ve bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyorduk ama maalesef hakemin kararlarından dolayı elendik" ifadelerini kullandı.

        "TÜRKLER YABANCILARI NASIL AĞIRLAYACAĞINI BİLİYOR"

        Aynı dili konuştuğu insanlarla aynı takımda oynamanın olumlu bir durum olduğunu belirten başarılı orta saha oyuncusu, "Ama geldiğim gün bu takımda tek Portekizliydim. Hiçbir şekilde zorlanmadım. Çok iyi bir şekilde uyum sağladığımı düşünüyorum. Türkler gerçekten yabancıları nasıl ağırlayacağını bilen insanlar. Beni de çok sıcak karşıladılar, ilk günden beri çok mutluyum burada olmaktan. Gerçekten çok iyi ağırlanıyorum burada" dedi.

        "FRANSA'DA NEDEN ŞAMPİYON OLMAYALIM"

        Portekiz'in Fransa'da düzenlenecek Euro 2016 şansını da değerlendiren yıldız futbolcu, "Portekiz Mili Takımı her zaman en üst seviyeye ulaşma ihtimali olan bir takım. Her zaman böyle bir şansı vardır. Bunu birinci sebebi dünyanın en iyi oyuncusu Portekiz Milli Takımı'nda oynuyor. Aynı zamanda Portekiz Mili Takımı'nın hep çok iyi bir kadrosu olmuştur. Portekiz Milli Takımı'nın nereye kadar ulaşabileceğin tahmin etmek hep zor olmuştur. Ama şu an iyi bir kadromuz var ve bu kadroyla neden şampiyon olmayalım" şeklinde konuştu.

        "SALZBURG VE M'GLADBACH'A ATTIĞIM GOLLER GÜZEL VE ÖNEMLİYDİ"

        Fenerbahçe'de attığı en güzel golün hangisi sorusuna Raul Meireles, "Salzburg'a attığım gol güzel ve önemli bir goldü. Bir de Mönchengladbach'a attığım gol önemli bir goldü ve o gün harika bir maç olmuştu gerçekten bizim adımıza. O yüzden bu iki önemli gol bence Fenerbahçe'de atığım en güzel 2 goldü" dedi.

        "HER DÖVMENİN BİR ANLAMI VAR"

        Vücudunda bulunan her dövmenin bir anlamı olduğunu söyleyen Portekizli futbolcu, "Her dövmemin bir anlamı var. Hepsinin başka bir hikayesi var aslında. Vücudumda ailemin dövmeleri, benim için önemli olan tarihler ve başka anlamları olan birçok şey var. Ama şimdi hepsini tek tek açıklamıyorum hem büyüsü bozulur diye hem de çok uzun sürer" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ