Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi özetleri, Şampiyonlar Ligi golleri - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar liginde çeyrek ilk maçında Barcelona sahasında Arda Turan'ın eski takımı Atletico Madrid’i ağırladı.

        2

        Barcelona sahaya Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Messi, Suarez 11'iyle çıkarken,

        3

        Atletico Madrid ise Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Gabi, Koke, Saul, Carrasco, Griezmann ve Torres ile Nou Camp'a ayak bastı.

        4

        Maça iki takım da kontrollü başlarken ilk tehlikeli atağı Barcelona geliştirdi. 5'te sağ çaprazdan Messi'nin vuruşu kaleyi bulmadı ve top yandan auta gitti.

        5

        13. dakikada Alba'nın arka direğe ortasında Messi topa çok kötü vurdu ve Barcelona öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

        6

        19'da Neymar inanılmaz bir golü kaçırdı. Dani Alves'in sağdan ortasına iyi yükselen Neymar'ın kafasında top direğin hemen üzerinden auta gitti.

        7

        24. dakikada bu kez Atletico gole yaklaştı. Griezmann, çok sert vurdu ancak kaleyi bulamadı.

        8

        Bu pozisyondan 1 dakika sonra Atletico golü buldu. Koke'nin asistinde Torres kaleci Ter Stegen'i avladı ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

        9

        28'de Messi'nin ceza sahası yayından kaleye doğru giden şutu Atleticolu oyunculardan döndü. Barcelona cephesi penaltı beklerken hakem 'devam' dedi.

        10

        32. dakikada Atletico ikinci golüne çok yaklaştı. Torres'in defansın arkasına attığı topu zor da olsa kontrol eden Griezmann'ın vuruşunu Ter Stegen son anda uzanarak kornere çeldi.

        11

        35'te Atletico Madrid 10 kişi kaldı. 29. dakikada ilk sarı kartını gören Torres Busquets'e yaptığı hareket sonrası soyunma odasının yolunu tuttu.

        12

        10 kişi kaldıktan sonra iyice savunmaya gömülen Atletico karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Barcelona'da 45+1'de Neymar sol çaprazdan sert şutu üstten auta gitti.

        13

        İlk yarı 1-0 sona ererken ikinci yarıya Barcelona çok hızlı başladı. Neymar'ın soldan ortasında Messi penaltı çizgisi üzerinde topu kontrol edip rövaşata ile vuruşunu yaptı ancak top kaleci Oblak'ın bakışları arasında yandan auta gitti.

        14

        50. dakikada bu kez Neymar'ın kesme vuruşu üst direkte patladı, dönen topta oluşan karambolde Barcelona yine aradığı golü bulamadı.

        15

        56'da Messi ceza sahasından kaleyi yokladı Oblak topu tokatladı dönen topta Atletico savunması Neymar'ın vuruş yapmasına izin vermedi.

        16

        61. dakikada Barcelona'nın baskısı sonuç verdi ve beraberlik golü geldi. Alba'nın kaleye yaptığı şutu çizginin hemen önünde Suarez tamamladı ve durum 1-1 oldu.

        17

        Dakikalar 74'ü gösterdiğinde Barcelona maçta öne geçmeyi başardı. Ceza sahası içerisinde bomboş durumda bulunan Suarez kafayı vurdu ve durumu 2-1'e getirdi.

        18

        Milli futbolcumuz Arda Turan'ın 83'te Iniesta'nın yerine oyuna girdiği mücadelede üçüncü golü arayan Barcelona'nın atakları sonuç vermedi ve maç 2-1'lik Barcelona üstünlüğü ile sona erdi. Katalanlar rövanş öncesi sahadan avantajlı skorla ayrılmasını bildi.

        19

        BAYERN MUNIH - BENFICA

        Gecenin bir diğer maçı ise Almanya'da. Bayern Münih, yarı final için Benfica ile ilk maçta kendi evinde karşılaştı.

        20

        Bayern sahaya Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Douglas Costa, Vidal, Thiago, Bernat, Ribery, Müller, Lewandowski 11'iyle çıktı.

        21

        Konuk Benfica ise Ederson, Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu, Fejsa, Sanches, Pizzi, Gaitán, Jonas ve Mitroglou ile deplasmanda avantaj aradı.

        22

        Maça çok hızlı başlayan Bayern'de henüz 2. dakikada Bernat'ın ortasında Vidal kafayla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

        23

        15. dakikada Ribery'nin sol çaprazdan yaptığı sert vuruş farklı şekilde auta gitti.

        24

        Dakikalar 21'i gösterdiğinde Thiago'nun defansın arkasına yaptığı ortada Müller gelişine vuruşu yaptı ancak kaleci Ederson gole izin vermedi.

        25

        33'te Thiago'nun güzel ara pasına Lewandowski hareketlendi ancak kaleci Ederson topu yıldız oyuncularının ayağından söküp aldı.

        26

        İlk yarı Bayern'in üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarıya Benfica hızlı başladı. 57'de Jonas kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ancak Neuer gole izin vermedi.

        27

        64. dakikada Benfica inanılmaz bir golü kaçırdı. Ceza sahası içerisinde bomboş durumda bulunan Mitroglou topu ıskalayınca konuk ekip beraberlikten oldu.