Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Orduspor Orduspor iki branşta hüsrana uğradı - Futbol Haberleri

        Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, Altınordu ilçesinde Orduspor ürünleri satılan mağazada düzenlediği basın toplantısında, bu sezon iki branşta istediklerini yapamadıklarını belirterek, "Maalesef hem basketbol hem de futbolda küme düştük. Seneye futbolda 3. ligde, basketbolda ise birinci ligde mücadele edeceğiz. Üzgünüz" dedi.

        Yönetim olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ancak kulübün geçmiş dönemden kalan borçlarının çok fazla olduğunu dile getiren Pamuk, "Bu borç yüküyle ilerleme şansımız yoktu. Bütün gelirlerimize temlik konulmuş durumda. Hiçbir gelirimiz yok. Bundan dolayı transfer ettiğimiz oyuncuları bir türlü elimizde tutamadık." diye konuştu.

        Pamuk, yaşanan bütün başarısızlıkları üstlendiğini kaydederek, "Ben bu kulübün başkanı olarak başarılı olamadım. Gerek yönetim gerek ekonomik gerekse sportif anlamda başarılı olamadık. Göreve çok iyi duygularla geldik ama başarılı olamadık. Bunu kabul ediyorum. Beceremedik" ifadesini kullandı.

        Orduspor'un kapanması noktasında yönetim olarak bir karar alma lüksüne sahip olmadıklarını da belirten Pamuk, "Yönetim olarak biz bu konuda bir hakka sahip değiliz. Bunun tek kararını 2,5 milyon Ordulu verir. Bizim amacımız Orduspor Kulübünü yaşatmak ama ortada 90 milyon liraya yakın da bir borç var. Bu gerçeği de unutmamak gerekiyor. Ordu'da spor ne olursa olsun devam etmeli ama Orduspor adı altında ama 1967 Orduspor adı altında." diye görüş belirtti.

        "ALTYAPILARA DA TRANSFER YASAĞI GELDİ"

        Pamuk, Orduspor'u daha zor günlerin beklediğini, altyapılarına da transfer yasaklarının geldiğini kaydederek, "Altyapıya gelen transfer yasağı bizim elimizi kolumuzu hep bağladı. Sıkıntının boyutları gerçekten çok fazla. Üst yapıdan vazgeçtik, altyapıya bile transfer yapamayacağız artık. Dolayısıyla Orduspor'un altyapısına gelen transfer yasağı bir kulübün başına gelebilecek en kötü durumdur." diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ